evo i mene konačno!!
jelkina šogorica!!
bila ja u četvrtak kod jelke i gledala je kako doji i učestalost podoja!
ženica to radi i više nego izvrsno!! gledala sam kako jana ciki, kako joj je cika u ustima i kažem vam da je samo pitanje trenutka kad bu jana postala loptica!!!
cike se divno pune i prazne. ma čarolija za oči i uši...
jana je rođena 3 tjedna ranije i svako dijete koje se rodi ranije ne napreduje uvijek tempom kako to zahtjeva literatura!
jedina nezgodna stvar u cijeloj priči je strah koji se uvukao u zidove jelkine kuće koji sam, čini mi se, bar na kratko odagnala ako ništa bar do ponedeljka do pregleda kod stanojevića!!!
mislim da bi sama jelka bila daleko mirnija da nije tolikih pritisaka sa strane. zapravo ona se ODLIČNO nosi sa svime time i već vidim našu buduću savjetnicu po pitanju beba sporog prirasta. namjerno pišem sporog al ne slabog jer to slabo je relativno!!!
neće isti prirast u prvih mjesec dana imati beba dvometraša i beba nekoga od metar sedamdeset.
Današnje priče o imanju ne imanju mlijeka i koliko beba mora dobiti u prvih mjesec dana je mislim naprosto rezultat
dugogodisnje prakse koristenja adaptiranog mlijeka, i uvjeravanja majki da
njihovo tijelo ne odrađuje posao kako treba da bi prehranile vlastitu djecu.
Normalno da je pri tome netko zaradio ogromne novce i jos uvijek zarađuje.
Ovo sve pišem ne radi toga što jelka misli da nema mlijeka nego na to koliko dijete MORA dobiti u ne znam tjedan ili mjesec. smatram da je to toliko individualno da nema mjesta nikakvim brojkama!! one samo mogu unijeti strah i pomutnju kao što je i u slučaju jelke koja predivno doji!
dogodit će se swith i jana će počet dobivati na težini.
pa nemre do škole dobivat 40g u 4 dana!!![]()
doista je teško dojiti u uvjetima kad toliko pritisaka stiže sa strane.
ja sam se skoro rasplakala kad sam čula komentare okoline a mogu si mislit kako je njoj sirotoj onda!!!!
da se razumijemo jelka ima divnog, brižnog muža koji je nažalost od straha počeo sugerirati uvođenje adaptiranog. mislim da ga je najviše umirila moja rečenica kad sam rekla da mogu isto tako jani davati i moje mlijeko.
šala je bila jasno. proizvodnja mlijeka bi bila ista kao i da se uvelo adaptirano al mislim da je sugestija urodila plodom.
jelka a da ja svaki puta prije prijetim sa svojom cikom ak krene razmišljanje o adaptiranom.
znam da sam odužila al samo još jedan primjer dobre prakse dojenja:
moja prijateljica s posla odvela malu na prvi pregled nakon poroda s mjesec dana i dijete jedva dobilo 200grama!! pedijatrica malu izvagala prije i poslije podoja i rekla "mama, vaše dijete DOBIVA" na težini problem bi bio da PADA ili ostaje na istom!!!
žena je dojila kćer do 1. rođendana!!!
jelka, predivno dojiš i drž se svi smo uz tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
i ne skidaj janu sa cike do ponedjeljka!!
![]()
![]()
![]()

Odgovori s citatom