Inja Još jednom ne mogu vjerovati koliko se pozitivne potpore može dobiti u trenutku kada misliš da ćeš dići ruke.

Ja ne znam zašto do sada nisam malo detaljnije istraživala tekstove o dojenju (falila su mi ona 3 tjedna). Ali sad čitajući o kompresijama i tekst o slabom dobivanju na težini, možda počinjem uviđati naš problem. To što Inja kaže da joj naši podoji izgledaju jako dobro, to i ja mislim. Ali ipak vjerujem da se učinkovitost može jako popraviti. Da vam objasnim o čemu govorim.

Netko me pitao koliko LD osjetim u podoju. Pa ako se pod time misli na trenutke kada beba guta (i da se to čuje), to rijetko čujem. Ako sam recimo nudila samo jednu ciku unutar 3 sata, i po isteku pređem na drugu, dakle punu, Jana na početku tog podoja guta (max. 2 minute). I ako on traje cca 20-ak minuta, rijetko se to desi još jednom. Recimo da se to dešava u 10-15% podoja, u ostalima Jana samo siše.

Da li je to gutanje u podoju jedino vrijeme kada se beba zapravo hrani? Jer ako je tako, onda nije ni čudno što Jana dobiva toliko malo na težini.