InjaJoš jednom ne mogu vjerovati koliko se pozitivne potpore može dobiti u trenutku kada misliš da ćeš dići ruke.
Ja ne znam zašto do sada nisam malo detaljnije istraživala tekstove o dojenju (falila su mi ona 3 tjedna). Ali sad čitajući o kompresijama i tekst o slabom dobivanju na težini, možda počinjem uviđati naš problem. To što Inja kaže da joj naši podoji izgledaju jako dobro, to i ja mislim. Ali ipak vjerujem da se učinkovitost može jako popraviti. Da vam objasnim o čemu govorim.
Netko me pitao koliko LD osjetim u podoju. Pa ako se pod time misli na trenutke kada beba guta (i da se to čuje), to rijetko čujem. Ako sam recimo nudila samo jednu ciku unutar 3 sata, i po isteku pređem na drugu, dakle punu, Jana na početku tog podoja guta (max. 2 minute). I ako on traje cca 20-ak minuta, rijetko se to desi još jednom. Recimo da se to dešava u 10-15% podoja, u ostalima Jana samo siše.
Da li je to gutanje u podoju jedino vrijeme kada se beba zapravo hrani? Jer ako je tako, onda nije ni čudno što Jana dobiva toliko malo na težini.

Još jednom ne mogu vjerovati koliko se pozitivne potpore može dobiti u trenutku kada misliš da ćeš dići ruke.
Odgovori s citatom