Citala sam skoro citavi ovaj topic i vidim da si dobila dosta stvarno dobrih savjeta, ali sto mi STRASNO digne TLAK je kako ti netko moze reci da ce ti beba umrijeti!!! Isto sam primjetila da kod nas uvijek daju neke negativne savjete, uvijek nesto za zabrinut te. Ne samo na ovom topicu vec i na masu drugih. A koda ti nije vec tesko sa malim novorodjencetom. I sta je poBogu vise sa tim adaptiranim mlijekom! Sto ga svi toliko dizu u nebesa. Ako beba sporije dobiva na kilazi, ima stotinu drugih rjesenja koja se mogu probati (kao sto su ti mnogi i napisali).
A i dobila sam osjecaj da medincinske sestre malo previse guraju svoju volju. Dojenje nije samo hranjenje bebe. U majcinom mlijeku su i sva ona antitjela i imunitet koji je vrlo bitan za bebu. Majcino mlijeko se mjenja kako se i mjenja dob bebe, pa tako sto je starije dobiva i puno kaloricnije mlijeko. Svaka majka je drugacija, i svako je mlijeko specificno samo za tvoju djecu, tvoji hormoni rasta itd. A da ne govorim koliko je bitno da beba osjeti toplinu i otkucaje majcinog srca jer je odmah uz kozu svoje majke. To je ono sto je citav zivot osjecala i to je ono sto je zadovoljava i cini sigurnom.
Samo citaj sto vise da budes sto sigurnija mama, da te glupi savjeti ne izbacuju iz takta. Opusti se i uzivaj u svojoj maloj princezi.