-
mi smo imali faze rasta zubi, kada bi anita po mjesec dva imala ucestale temperature i naticale su joj desni. u tim fazama je slabije jela (odbijala dohranu, osim juhe, i relativno slabo cicala, jer nije mogla dobro primiti ciku usnama zbog oteklina). ponekad je NAOCIGLED mrsavila, no cim bi se stanje popravilo, pocela bi jesti i u jako kratkom razdoblju nadoknadila sve. Nisam se zamarala njenom tezinom, niti ju vagala, ravnala sam se po njenom opcem stanju, no evo jedan zanimljiv podatak - sa cca 9 mj imala je 11 kg. Vagala sam je kod prijateljice, jer smo komentirali kako je sigurno utrostrucila porodajnu tezinu kad svi stenjemo dok je nosimo (nije puzala). Na kontroli sa cca 13 i pol mjeseci imala je 10 kg, pedijatrica odusevljena kako lijepo napreduje. Sto se dogodilo? Izbio joj je zub, prohodala je i narasla cca 7 cm, trosila je puno energije.
Ja sam se vodila okvirnom procjenom da se do 6 mj porodajna tezina treba poduplati, a do kraja prve godine utrostruciti (makar mnoge mame dojilice kazu da su njihove bebe uvijek bile mrsavije). Moja Anita je uvijek bila buco, a sad je visoka i slank. Mislim da te tablice samo nepotrebno uzrujavaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma