-
flixotide 50 inhaler
Jel uzima čije dijete na baby haler inhalator ovaj lijek i zbog čega?
Ja sam malo u nedoumici jer nam ga je preporučila pedijatrica bez ikakvih kontola na Srebrnjaku, naravno nije bezveze jer mali svaku i običnu virozu navuče na pluća pa teško diše i nemože iskašljati, pa ulazimo u opstukcije i nerjetko završavamo na antibiotiku.
Od kada uzima jednom dnevno jedan potisak flixotida stanje je više nego super. Više nema svih prijašnjih problema.
-
Flexotide je kortikosredoid koji se koristi kao profilaksa kod djece s astmom.
Moji Anja i Aleksandar su pod stalnom terapijom. Nije bezazleno, ali bez toga bi bilo puno teže.
U slučaju napada astme ili laringitisa može se dati u puno većoj dozi jednokratno npr. 8 potisaka (preme riječima dr. Richter) - to ti dođe kao injekcija solumedrola.
-
Kakve su nuspojave? Na što utjeće? (ipak: kortikosteroid!!!)
Vidim da je malome puno bolje što se tiće iskašljavanja, ali malo me zabrinjava kako se to manifestira na ostalo i sveukupno zdravlje, doktori slabo o tome pričaju, svi kažu da nema nikakvih nuspojava.
-
Moj M. je uzimao Flixotide dva puta dnevno tijekom 6 mjeseci između 1,5 i dvije godine. Uzimao je i Ventolin, zbog astmatičnog napada koji je doveo do hospitalizacije. Nakon toga lijekovi su mu ukinuti i nije imao više problema. Nisam primijetila nikakve nuspojave, ništa. Dobro je jeo i napredovao u svakom pogledu. Naša susjedica je čitavo vrijeme na Flixotide-u - sada će navršiti 6 godina. Mislim da ga ne uzima u kontinuitetu nego u rundama po dva puta godišnje, u vrijeme kada joj se stanje s disanjem pogoršava. Također nisam primijetila nikakve nuspojave, malena je sasvim OK i zdrava curica.
Kao što kaže Poslid, to nisu bezazleni lijekovi, ali, ako su potrebni treba ih shvatiti kao pomoć i zapravo blagodat, jer pomažu tvom djetetu da normalno živi. I sama kažeš da je djetetu puno bolje. Kod astme je teško davati bilo kakve prognoze, ona može posve nestati s rastom i razvojem djeteta kao kod mog sina, ali i ne mora. Ali, budući da tvoje dijete uzima samo Flixotide, pretpostavljam da je blaži slučaj i da će to proći.
-
I Roko uzima jedan potisak Flixotida 2 x dnevno i to također zbog problema sa alergijom, odnosno njemu se neurodermitis povukao no počeo je kašljati otežano disati pa smo otišli na Srebrnjak i tamo nam je doktorica prepisala tu terapiju s tim da za početak uzima svaki dan kroz 2 mjeseca, a onda ćemo vidjet u koje doba godine mu je najgore pa će uzimat kroz taj period.
Ni ja ne vidim nikakve nus pojave samo vidim da mu je puno lakše kad ga uzima ne zadiše se toliko u igri i sad je već sam počeo tražit "trubicu" kad počne kašljat ili kad teže diše.
-
Jedino što sam primjetila je dosta pojaćano znojenje, a sad preko ljeta ne uzima i čini mi se kao da se manje znoji.Jel još kod nekoga tako?
-
Ovako primjenjeni kortikosteroidi su najmanje "opasni" jer djeluju lokalno, vrlo malo se resorbira
-
Po svemu ovome što ste mi vi pisali, odlučila sam da od danas krečemo ponovo sa 1 potiskom navečer prije spavanja, jer od Ponedjeljka kreće u vrtić pa se bojim, jer neminovno je da će sada ponovo krenuti sve žive viroze koje postoje, a pošto je za njegovu dobrobit bolje da uzima, nego da ne uzima, nastavit ćemo sa ljekom.
Samo da spomenem da je cijelo ljeto potpuno zdrav jer nije išao u vrtić.
Joj taj vrtić, kad staviš na vagu koliko ima dobra, toliko i zla.
Nužno zlo! A moja šefica i dalje tvrdi da je glupo kaj si neke mame tri godine uzimaju neplaćeno da mogu biti doma s djecom.
Nema pojma o životu, dođe mi da ju izbacim kroz prozor.
-
Meni se čini da se moj klinac zdebljao od flixotidea. Dobio je 5 kg u pola godine, guza narasla za 3 broja (gaće od 6 na 12 - jest da inače nosi odjeću br. 12, ali ovo je bilo baš drastično).
-
Moj se definitivno nije zdebljao, dapače, upravo u tom periodu je smršavio.
-
Da li je neka od vas primjetila da Flixotide uzrokuje blagi zatvor kod djeteta? Moja E., od kako ga koristi zaista ima problema sa stolicom i stalno moramo paziti da uzme nešto za otvaranje (kompoti od šljiva, suhe šlive, puno voća, tekućine, povrća, jogurta) i izbjegavati sve što bi moglo zatvarati, a stolice su i dalje tvrde i oskudne. Dok pazimo na ishranu održavamo jednu stolicu dnevno, ali čim ne dam nešto gore navedeno, odmah krene preskakanje. Ovo je krenulo od kad je krenula terapija Flixotideom, prije je stolica bila normalna.
-
bez redovitog uzimanja flixotide dvaput dnevno, moja bi se lara stalno davila od kaslja. pauzu jedino napravimo tokom ljeta, jer nam je tako preporucio otorinac
-
rinama, zašto ne odeš na Srebrnjak, pa pitaš. Zašto bi davala djetetu nešto ako mu nije potrebno. Doktori su majstori u "odokativnoj" preporuci lijekova, a bez da se potrude utvrditi pravu dijagnozu. Barem je tako kod nas. Lavić bi bio putujući kemijski laboratorij da strpam u njega svaki lijek koji mu preporuče ili napišu, jer bi "to možda bilo dobro". Tako bi trenutno trebao koristiti: Seretide 50, Singulair mini, Fluimukan za iskašljavanje, Operil u nos, fiziološku za ispiranje nosa po preporuci orl, i u nekoj najkreativnijoj kombinaciji spominjao se i Rinolan. E da, s obzirom da je nađena nekakva bakterija u nosu (nebitno koja, sve su to bedasta nagađanja bez osnove), pije i Sinersul. Prije toga je dobio Klavocin, tek tako jer se dežurnom doktoru ljetos nije dalo gnjaviti s pretragama, pa mu je dao Klavocin - da se nađe.
Treba inzistirati na stručnom mišljenju i ciljanim pretragama, inače doktorima je tako svedjeno: "Em, se ne trude, em ih boli briga za tuđu djecu (svi oni rade za plaću i za još malo sa strane)."
Znam da se bojiš jeseni i viroza, ali ako je samo preporuka pedijatrice, provjeri još jednom da li je baš potrebno, a koliko sam shvatila klinac ti je već duže vrijeme zdrav i moguće je da je probleme "prerastao" kako se to i dešava u većini slučajeva.
Sretno.
-
quote="tileo02"]rinama, zašto ne odeš na Srebrnjak, pa pitaš. Zašto bi davala djetetu nešto ako mu nije potrebno. Doktori su majstori u "odokativnoj" preporuci lijekova, a bez da se potrude utvrditi pravu dijagnozu. Barem je tako kod nas. Lavić bi bio putujući kemijski laboratorij da strpam u njega svaki lijek koji mu preporuče ili napišu, jer bi "to možda bilo dobro". Tako bi trenutno trebao koristiti: Seretide 50, Singulair mini, Fluimukan za iskašljavanje, Operil u nos, fiziološku za ispiranje nosa po preporuci orl, i u nekoj najkreativnijoj kombinaciji spominjao se i Rinolan. E da, s obzirom da je nađena nekakva bakterija u nosu (nebitno koja, sve su to bedasta nagađanja bez osnove), pije i Sinersul. Prije toga je dobio Klavocin, tek tako jer se dežurnom doktoru ljetos nije dalo gnjaviti s pretragama, pa mu je dao Klavocin - da se nađe.
Treba inzistirati na stručnom mišljenju i ciljanim pretragama, inače doktorima je tako svedjeno: "Em, se ne trude, em ih boli briga za tuđu djecu (svi oni rade za plaću i za još malo sa strane)."
Znam da se bojiš jeseni i viroza, ali ako je samo preporuka pedijatrice, provjeri još jednom da li je baš potrebno, a koliko sam shvatila klinac ti je već duže vrijeme zdrav i moguće je da je probleme "prerastao" kako se to i dešava u većini slučajeva.
Sretno.[/quote]
Uh, tema je još iz 2006.godine, tak da sam do sad nedoumice riješila.
Moj Matej nije na flixotidu od 04/2007, tj.nije na nićemu, osim dvije žlice Petrovićevog meda s dodatkom, non stop, već godinu dana.
14.09. idemo na kontrolu na Srebrnjak, neznam dal će ga vratiti na Flixotide, obzirom da dolazi vrijeme boleština, a s druge strane neznam ni dal mu treba, jer od kad je na medu, nije imao ni jedan bronhitis, ni hroptanje, ni opstrukcije, bio je prehlađen i kašljao je, ali ne onako grozno kao prije, a i iz vrtića sam ga ispisala. Vidjet ćemo kaj bude Raos rekao.
-
Sad tek vidim da je tema iz 2006, ali ne kužim kako je isplivala. Znam da si veteran u borbi s bronhitisom, pa mi nije bila jasna dilema oko Flixotida.
No, svejedno, sretno na Srebrnjaku. Mi idemo sutra.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma