Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: pokvaren zub

Datum pristupanja
    May 2006

Početno pokvaren zub

zar je moguće da zubari ne popravljaju mliječne zube? mali bratić ima 4 godine i več tri dana plače jer ga boli zub-a zubar ga ne želi popraviti! šta učiniti?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Promijeniti zubara.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bili su kod više njih....zar je to normalno?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sinu od prijateljice zubić se pokvario prije nego je navršio 3 godine i zubar mu je to popravio. ČAk je koristio neku ručnu bušilicu kako ga zvuk ne bi prestrašio.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

znači, samo je potrebno naći zubara!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je zubarica rekla da je čak poželjno popraviti mliječne zubiće čim se primjeti mala crna točkica (zato treba djeci često provjeravati zubiće). Onda se ne treba puno bušiti i dijete se neće uplašiti.
    Moja starija curica je tak išla, prvi put joj čak nije ništa radila, već ju je samo posjela u stolac i objasnila joj sa čim ona radi, a drugi put je bilo super! Vrlo je važno da dijete bude odmorno i sito kad ide kod zubara!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije normalno da ne popravljaju.
    Ja sam Emi sad u petoj godini uocila mali karijes i zubarica ga je popravila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo popravljali, neke smo čak i liječili.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potražiti normalnog zubara pod hitno!!! Mi smo liječili jedan duboki karijes, sve samo da dijete ne ostane bez zuba prije vremena, iako je Šimun imao već gotovo sedam godina i uskoro će izmjeniti sve zube!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj M. nije nikada imao karijes, ali mnoga djeca u vrtiću jesu i znam da su im to zubari popravljali.

Jedan savjet: nemojte pustiti djeci da sami peru zubue, perite vi, pa neće biti karijesa. Ja sam pitala djecu koja su se hvalila da im je zubarica "bušila zubiće" tko im pere zube i svi su rekli da peru sami. Bilo ih je i sa po 4-5 karijesa. Ja sam M. prvi puta odvela na kontrolu kod zubarice prije njegove treće godine. Rekla mi neka mu bezuvjetno ja perem zube do daljnjega. To mi je jedan od najmržih poslova, jer me zafrkava, grize četkicu, neće otvoriti usta, ali ipak mu perem još i sad kad ima 6 godina. To jest, on pere ujutro i u vrtiću, a ja obavezno navečer.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jedno brzinsko pitanje ako netko zna odgovor ... :/
    A. ima savršene zubiće koje joj ja vrlo detaljno perem 2 puta dnevno, stvarno jako pazim na to. I sad, neki dan, vidim da joj gornja jedinica počinje tamniti. Ne onako kao gljivice (uz rub mesa), nego cijeli zub poprima jednako sivu boju i to se već pošteno vidi! Sigurno nema nikakve vidljive rupice, to je neki vrag krenuo ispod zubnog mesa, na korijenu ili sl. Naručila sam se za idući tjedan zubarici, još smo na moru.
    Možda je netko imao slično iskustvo? Kakva je sudbina tog zubića? Frendica mi je rekla da zna dečkića kojem su zbog sličnog slučaja izvadili zub odmah?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda se lupila u zub - zna potamniti i tek nakon godine dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Noah koji ima tri godine ovo ljeto je popravio cak 5 zuba. Annabel nikad nije imala pokvaren zub a ima skoro 7 godina.

Naravno da se popravljaju mlijecni zubi. pa nece sutra ispasti a lako se s jednog prosiri na drugi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Možda se lupila u zub - zna potamniti i tek nakon godine dana.
    Vidiš, točno, prije 3 tjedna pala je na usta-nos i razrezala gornju usnicu! Da li to znači da će joj taj zub ispasti? :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čokolada, to je moguće. Naša susjedica je tako pala - odmah su joj otpala dva zuba, a dva tek kasnije, gornje jedinice i dvojke. Neka zubarica vidi, možda može ostati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Jedno brzinsko pitanje ako netko zna odgovor ... :/
    A. ima savršene zubiće koje joj ja vrlo detaljno perem 2 puta dnevno, stvarno jako pazim na to. I sad, neki dan, vidim da joj gornja jedinica počinje tamniti. Ne onako kao gljivice (uz rub mesa), nego cijeli zub poprima jednako sivu boju i to se već pošteno vidi! Sigurno nema nikakve vidljive rupice, to je neki vrag krenuo ispod zubnog mesa, na korijenu ili sl. Naručila sam se za idući tjedan zubarici, još smo na moru.
    Možda je netko imao slično iskustvo? Kakva je sudbina tog zubića? Frendica mi je rekla da zna dečkića kojem su zbog sličnog slučaja izvadili zub odmah?

Moj nestaško je prije godinu dana pao na stepenicama, pritom udario zubima i rasjekao usnicu. Nakon nekon vremena jedan zubić mu je potamnio. Na stomatološkom fakultetu su mi rekli da mu je od udarca presječen živac. Sada kad su mu počeli ispadati zubići izvadili su i taj, no godinu dana je normalno funkcionirao s njim. Tako da mislim da će i tvoja princeza i dalje imati svoj zubić, samo će izgledati kao da je jaaako pokvaren.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

šta je bilo poslije sa vašim zubićima? i nama jedan od udarca potamnio.. to sam tek danas primjetila da tamni.. pitam se koliko će još biti tamniji?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •