ima li sta jednostavnije od ovog recepta?
Malo mi komplikovano
http://www.spamann.de/Kochbuch/Haupt.../Canelloni.htm
Hajviceee![]()
kupila sam gotove, pa kada dodjem sa odmora imam u planu pravit![]()
nesto bih pikantno![]()
ima li sta jednostavnije od ovog recepta?
Malo mi komplikovano
http://www.spamann.de/Kochbuch/Haupt.../Canelloni.htm
Hajviceee![]()
kupila sam gotove, pa kada dodjem sa odmora imam u planu pravit![]()
nesto bih pikantno![]()
evo nadjoh hejbet recepata
http://www.kochmeister.com/s/cannelloni+rezept
mm ih puni kravljim sirom u kojem je jaje, crvena paprika i razni začini, a prelijeva brzom šalšom od paradajza.
ja sam prošli put punila tikvicama i sirom, a prelila bešamelom s tikvicama.
s mesom nikad nisam radila.
nažalost, nemam pri ruci točne recepte. :/
nema veze... kada nadjes nabaci nam na Forum. Ionako nemam ih u planu ovih dana pravit.
Taj recept sa kravljim sirom mi se cini poprilicno jednostavan. Svaki recept je dobrodosao. Cinimi se da do sada nismo Cannellone imali kao temu :?
Ja ih punim mljevenim mesom koje izdinstam na crvenom luku i paprici (svježa). Začiniš po želji.
Prelijem pajadaizom, gore naribam sira i pečem.
Ja normalno izdinstam mljeveno meso ko za bolonjez (a po želji možeš dodat u saft i šampinjone i začiniš po ukusu) i samo 5 minuta prije kraja dodam dvije žlice brašna i dinstam još 5 minuta. Kad se malo ohladi dodam jedno jaje (ako je više od kile mesa onda 4 žlice brašna i 2 jaja) izmiješam i punim kanelone, stavim u vatrostalnu zdjelu, zalijem bešamelom po vrhu naribam sira i zapečem.
mesne i ja radim tako,a fini su i punjeni špinatom:Janoccka prvotno napisa
kuhani špinat nasjeckaš,ohladiš , pomješaš sa kravljim sirom i jajetom.
tom smjesom napuniš kanelone i preliješ umakom po želji.
ja izdinstam mrkvu,celer,papriku,paradajz ...usitnim štapnim mixerom i prelijem preko kanelona.
Nije da se hvalim, ali tko god je probao, stvarno su svi bili oduševljeni:
Usitnjenu blitvu ili špinat bacim na malo zagrijanog ulja i tako dinstam (bez dodavanja vode, jer oni sami puste svoju vodu) uz često miješanje 7-10 minuta. Treba napomenuti da se to radi u veeelikoj padeli, jer na početku količinski izgleda jaaaaaaaako puno, ali kasnije splasne. Pred kraj dodam jedan zgnječeni češnjak i soli i papra po želji. Kada se malo ohladi ubacim jedno jaje, promiješam i dodam još svježeg sira. (Obično radim oko 1kg blitve (dok još nije očišćena) i 250g sira - cca. 17 canellona). Sve se to izmješa i onda se pune. Ne treba ih pretrpavati, jer zna malo izaći van. Punjene canellone slažem u vatrostalnu posudu u kojoj je već umak. Slažem ih gusto jedan do drugoga, ali uvijek pazim da ima malo umaka između.
Umak radim od svježih pomidora (3,4 ovisno o veličini) koja smiksam u multipraktiku, dodam malo soli, bazilika, origana, .... (može se staviti sve što volite od začina), i još malo pasiranog pomidora (iz tetrapaka), pa sve još jednom zavrtim i izlijem u posudu. (umak može biti i samo od pasiranog pomidora, ali je uvijek ukusnije ako se doda barem jedan svježi. Kada se radi sa ovim iz tetrapaka, treba dodati i malo šećera da mu ubije gorčinu)
Kada je sve složeno, pobacam mozzarellu po njima, naribam još sira (kao za pizzu) i ubacim u rernu na 180-200, 20-30 minuta. (samo vilicom treba provjeriti da li su canelloni mekani.)
Poslužiti toplo!
Znamo mi njih jesti i kada se ohlade, a onda mm obavezno komentira: Nema veze što je jelo hladno, vruće su mušterije!
Dobar tek!
Sad su mi krenule sline!!
Idem kupiti blitvu i na posao - već ih dugo nisam radila!
Winnie, bas dobar recept.
Prvom prilikom cu ga isprobat. A u umak cu staviti ovo sto je dolega napisala - izdinstano povrce - cini se bas ukusno.
Ja sam do sada jedino radila mesne - ovog se nisam dosjetila 8)
Ja sam ih punila naribanim sirom i šunkom,prelila bešamelom, i još posula naribanim sirom i zapekla.
ja sam ih jucer pravila i superrr su ispali. Eto, kad je muz jeo spinat![]()
napravila sam smjesu od spinata, mocarele, maslinovog ulja() i crvenog luka . Time sam napunila cannellone, a zatim sam od paradajiz sosa, luka i vrhnja za kuhanje napravila sos.
Poredala sam cannellone u tepsiju (2-3 cm razmaka izmedju njih), prelila umakom jer se one moraju krckat u njima i okrenula rernu na 200 stepeni. Sve se to pece 40-ak minuta, a pred kraj sam samo preko svega toga naribala sira (mislim da je edamer).
Ma najeli smo seeee![]()
Ja sam u subotu pravila sa tikvicama i sirom.
Recept sam odnekud prepisala (ne sjecam se vise odakle).
ZELENI CANNELONI
(za 4 osobe)
12 zelenih cannelona
1,2 kg tikvica
2 zumanjka
20 dkg svjezeg kravljeg sira
parmezan
Besamel:
8 dkg maslaca
8 dkg brasna
4 dcl mlijeka
ulje, sol, papar
Prokuhati 1 kg tikvica (na pari ili u slanoj vodi) da ostanu tvrde. Nasjeckajte ih i pomijesajte s dobro iscjedjenim sirom, zumanjcima, solju, paprom i 2 zlice parmezana. Napunite time cannelone, poslazite u nauljenu podudu. Za umak napraviti svijetlu zaprsku, zalijte mlijekom i dalje mijesajte dok se ne zgusne. Zacinite. Narezite ostale tikvice i poslazite ih na cannelone. Sve zalijte umakom i ispecite u zagrijajnoj pecnici na 180.
Meni su bile mljac, MM razocaran (a gdje je meso ?)