Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Trudnica s ugovorom na odredjeno

Mali_taban

Početno Trudnica s ugovorom na odredjeno

Lijep pozdrav svima,

Ja sam jedna "friska" trudnica (8+2), pomalo jos zbunjena i preplasena no vjerujem da cu uz sve ove postojece savjete na forumu kao i one koje tek kanim pitati ubrzo postati smirena i prepustiti se ovom slatkom iscekivanju

Jedna od briga koja me muci je i da cu zbog trudnoce po isteku ugovora ostati bez posla. Naime, moj termin je 1.4.2007. a ugovor mi traje do kraja srpnja 2007. Jedna od kolegica mi je rekla da mi ne mogu dati otkaz za vrijeme porodiljnog, odnosno da imam pravo po dolasku s porodiljnog odraditi jos ta tri mjeseca koja su i preostala prema ugovoru.
    Molim vas znate li jeli to tocno?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ne mogu ti dati otkaz. s obzirom da ti je termin 1.4.2007 i a da ti ugovor istice u srpnju 2007, po isteku ugovora javi se u HZZO gdje ce ti produziti porodiljni preko HZZO imat ces naknadu i ici ce ti staz. Poslodavac po isteku ugovora nema nikakve zakonske obveze prema tebi.

Mali_taban

Početno

Puno hvala na odgovoru. Tako sam i mislila tj. da po isteku ugovora firma nema vise nikakve obaveze prema meni te da po isteku porodiljnog me nece cekati jos tri mjeseca za odraditi kako me kolegica uvjeravala. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kolegici s posla ističe ugovor 31/3/2007, a taman tako nešto treba i roditi. Kakva je njena situacija? Što je njoj za očekivati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je danas ugovor istekao i dobila sam otkaz,na hzzo su mi rekli da dodjem s tim ugovorom i s doznakama za 8 mjesec da cu i dalje dobivat naknadu samo nesto umanjeno novaca!
    SAMO DA ZNAT5E DA SE MOŽE DOBIT OT5KAZ CIJELO JUTRO SAM PROPLAKAL KADSAM SAZNALA,DA MI NECE PRODUŽIT UGOVOR.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiki, žao mi je.............

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja rodila 8.7.2005 prvih 6 mj primala oko 4000 kn kolika mi je i bila placa., drugih 6 mj imala maximu 2500 kn. 31.3.2006 mi istekao ugovor. Sa svim papirima otisla u HZZO, popunila zena papire, otisla u Mirovinsko prijavili me na trosak HZZO i do kraja porodiljnog 7.7.2006 (neka 3 mj) imala i dalje 2500 kn i radni staz mi upisan za ta 3 mj. Nista mi se nije smanjilo a isao mi i radni staz.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •