Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: pravo na porodiljnu naknadu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Početno pravo na porodiljnu naknadu

Poštovani!

Sam državljanka Slovenije te sam u braku sa hrvatskim državljanom već dvije godine. Živim u Rijeci sa privremenim boravkom na osnovu posla. Zaposlena sam u privatnoj firmi na određeno vrijeme. Privremeni boravak mi ističe 06.09.2006 i taj dan me poslodavac mora odjaviti. Isti dan mi ističe i zdravstveno osiguranje. Ponovo me može prijaviti tek kada mi MUP izda novu dozvolu boravka, odnosno dobijem novu naljepnicu u putovnicu. Zahtjev za produžetak privremenog boravka sam predala 07.07.2006. Problem je u tome što sam od 01.04.2006 na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći i od hzzo-a dobivam naknadu. Zbog trudnoće i brige za zdravstvenim osiguranjem, zahtjev sam predala dva mjeseca prije isteka. Kako je ostalo još malo vremena do isteka dozvole i kako mi je termin krajem listopada, me zanima sljedeće:
    - da li me poslodavac može zaposliti, trudnu
    - da li mi se prekida radni odnos i gubim status bolovanja i pravo na naknadu odnosno kakva su moja prava u tom slučaju

Unaprijed zahvaljujem i molim za što prijašni odgovor.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A joj, ovo je zakašnjeli odgovor

1. poslodavac te može zaposliti trudnu, to ne smije biti prepreka (pogotovo u tvom slučaju, ne radi se o novom zaposlenju nego o produživanju postojećeg)

2. Ako nemaš produženi boravak, nemaš pravo ni na nikakav oblik naknade (koliko znam), ali vjerujem da ti je boravak bez problema produžen.

Javi se ako dođeš na naše stranice, kako je završilo?

I oprosti što ti je post bio bez ikakvog odgovora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •