-
Joj Brunda, znam šta je hodanje za aparatima...
Ja sam se onomad (prije jedno 5-6 godina) dobrano nahodala, jer kod nas i da hoćeš, nema sve na jednom mjestu. Plus mi je kuhinja sva na jednom zidu trpezarije, dugačkom čak 230cm
(... ti gradnju iz '70-tih)
Elem zbog manjka prostora uzela sam Gorenje šporet 50cm širok (samostojeći), inox, al' onaj što izgleda mat, 2 ringle na struju, 2 na plin. Nemam problema sa čišćenjem. Rerna nije nešto vrela na dodir, ali da sam imala prostora, definitivno bi uzela posebno ploču, posebno rernu, da je ugradim u visini očiju. Mrzi me saginjati se
Frižider uzela kombinovan sa 3 ladice zamrzivača, takođe Gorenje, obični bijeli (htjela sam žuti, ali je razlika u cijeni bila OGROMNA, a razlika u aparatima bila samo u boji :? ). Napa Elektrolux, takođe mat inox, ne znam koliko je tiha ili bučna, uzela sam je sva sretna jer je bila jedina od 50cm širine, pa pasala iznad šporeta. Pristojno "očisti" zrak od kuhanog kelja ili graha, iako nije skopčana na ventilaciju (nemam odvod iznad). Suđerica Candy, ima tri programa - staklo, obično i eko pranje. Koristim samo obično, i povremeno za staklo. Još se nije kvarila (kuc, kuc, u drvo). Sudoper sam dala napraviti po mjeri, širok 60cm, u njemu stoji plinska boca, a sa strane ima 4 ladice za escajg. Gornji dielovi kuhinje su svi pravljeni po mjeri, da iskoristim svaki cm (ja crtala i gnjavila majstore jer ne može drugačije). Za sad sam zadovoljna, sve služi svrsi i još se ništa nije kvarilo, a nisam se nešto ni odrala plaćajući. E, da, pipu za vodu obavezno iz zida, jednoručna baterija bilo koja pristojne kvalitete i pristojan "pipak" da dohvati bar pola sudopera. Slavina za vodu za suđericu najmanja koju nađeš, montiraj nešto ispod nivoa radne ploče, jer suđerica nije duboka koliko kuhinjski elementi, pa ploča lijepo sakrije pipu (ima nekih 10cm "lufta" u odnosu na ploču). Srećno sa opremanjem!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma