Ako netko hoće slušat:
1) Indukcijska ploča ne troši puno struje jer zagrijava samo dio ispod posude, za razliku od obične staklokeramike koja grije cijelo polje. Eventualni trošak je nabava posuđa koje odgovara indukcijskoj ploči jer ne vrijedi svaka zdjela (magnet u dnu itd...)
2) Pećnica je sigurno bolja s ventilatorom jer se brže speče pošto vrući zrak kruži po cijeloj pećnici. Postoje i kombinirane s parom, mikrovalnom ili pirolitičke koje se same čiste. Tako ja npr. imam kombiniranu s parom i pečem ili klasično ili ubacim vodu i pečem u posudi koju sam dobila s pećnicom. Jako je ukusno i zdravo-nešto poput Zeptera.
3) Napa je najbolja ako ima odvod, nikako predugačku cijev jer se svakom metrom cijevi efikasnost nape smanjuje.Od 500 na dalje kubika po kvadratu je prihvatljivo za kućanstvo. Ponekad je jednostavnije uzeti karbonski filter i mijenjat ga 3-4x godišnje a imaš isti efekt kao s odvodom (ili čak bolji)
4) Ako netko inzistira na plinu i struji, može nabaviti ploču sa staklenom podlogom pa ima 1 ili 2 staklokeramička polja a ostalo plin s gusnatim držačima koji se lakše čiste od kromiranih.
5) Ugradbena perilica suđa je skuplja ali definitivno puuuno tiša pa je za preporuku. Netko je spomenuo jače sušenje u perilici, to imaju neki modeli ali je skuplja i mora imati rešetku ispod nje u soklu.
6) Dobar omjer cijene/kvalitete su npr. Whirlpoolovi aparati i Ikea kuhinje.
7) Kod kupovine kuhinje obratiti pažnju na sljedeće:
- da su panti na vratima kvalitetni i vrata ne lupaju nego se lagano zatvaraju
- da ladice klize i otvaraju se cijelom dubinom elementa i isto se lako same zatvaraju kao i vrata
- visina radne plohe je optimalna 91 cm, ako je netko vrlo visok neka uzme višu kuhinju, tj. deblju radnu ploču
Ne solim nikom pamet nego mi je to struka![]()