Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: laparoskopija

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno laparoskopija

Drage moje, jučer mi je pozlilo..otišla ja kod ginića..kad.. ni manje ni više ..ovih dana idem na laparoskopiju! I s obzirom da nema neki topic novijeg datuma, bila bi zahvalna onima koji su to prošli da mi malo objasne, je li to jaaako strašno, bolno, koliko dugo te zadrže u bolnici (ja ću ići u zajčevu!), kakvi su ti šavovi ispod trbuha, koliko ih ima....i sve što ide uz to! :?

san

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: laparoskopija

Citiraj san prvotno napisa
    Drage moje, jučer mi je pozlilo..otišla ja kod ginića..kad.. ni manje ni više ..ovih dana idem na laparoskopiju! I s obzirom da nema neki topic novijeg datuma, bila bi zahvalna onima koji su to prošli da mi malo objasne, je li to jaaako strašno, bolno, koliko dugo te zadrže u bolnici (ja ću ići u zajčevu!), kakvi su ti šavovi ispod trbuha, koliko ih ima....i sve što ide uz to! :?

san
    Iš iš panika, nista strasno, nista bolno, dva-tri dana u bolnici.
    Ja sam bila prestrasena prije toga, jer nikad nisam ni bila pod anestezijom, osim one za zub. Kontala sam umrijet cu, ako nista od srca, ha ha ha.
    Meni je bilo, zaista, bezbolno, i sve je proteklo super.
    Dan prije sam otisla u bolnicu da me pripreme, (hrana, stolica, nalazi...), drugi dan me operirali, umrla sam dok sam se popela na sto, ali ubrzo sam otplovila u neznanje.
    .... bude me, nemam pojma gdje sam, al fino mi, ne kontam ni sta pricaju. Prebacili su me u sobu gdje sam se dohavizalava, nisam povracala, dok lezim nista ne boli. Nakon 2 sata sam sama otisla do wc, pogeta, naravno, jer ne smijem da se ispravim. Bila sam prezadovoljna jer sam se bila pripremila na silne muke.
    Imala sam 3 rupice na stomaku, sada nakon 2 godine primjecujem samo jednu.
    Sutradan ides kuci.
    Tako je u Sarajevu

No sikiriki, nije nista strasno.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno ...

Draga san,

bila sam na laparoskopiji prije dvije godine, i što se tiče ožiljaka imam samo mali ožiljak ( nekih 7 mm ) uz pupak, ne vidi se uopće.

Ja sam doduše bila u privatnoj klinici i evo ukratko što je bilo:

Ujutro sam došla natašte, napravili su mi snimakl srca ( prije sam izvadila krv, krvna grupa,...) i onda sam se morala, khm, depilirati, malog skin headsa napraviti. Onda su me odveli u salu ( nezaboravan osjećaj dok me voze prema sali, a iznad svakog prolaza raspelo na zidu...smirujuće.

Onda me leglo na stol, spojilo me na sve i svašta, dalo mi "uspavanku" i reklo da brojim od 100 prema nazad. Krenula ja 100, 99,....i aj zdravo! Slijedeće čega se sjećam jest da sam se probudila u svom krevetu, doktor mi je došao reći da je sve OK, i onda sam opet nastavila spavati. Prespavala sam noć i onda doma.

Moram priznati da me je bolilo točno 8 dana. Spavala sam u posebnom položaju, ne daj Bože nakašljati se ili se slatko nasmijati,... I naravno, bolilo me i rame ( to je od anestezije). Nako 8 dana ko rukom odnešeno, svi bolovi nestali, punti izvađeni, a ožiljci? nema ožiljaka.
    Već onaj mali spomenuti više u pupku nego pokraj, i onaj skroz, khm, dolje....Taj se pogotovo ne vidi.

Inače, napravili su mi rupu tu uz pupak, po dvije na trbuhu ( točkice) sad se uopće ne vide, i rez skroz dolje.

Zahvat neće boljeti, ako radi pedantan doktor ni rezovi neće se vidjeti katastrofalno, samo će te boljeti poslije operacije, ali znaj da kroz osam dana SVE prestaje. Tako da...nemaš se čega bojati.

Pozdrav od Brune

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zaboravih reci, s posla sam bila odsutna svega 7 dana.
    A konci se ne vade, istope se.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Potpisujem cure, stvarno nije ništa strašno. Ja sam imala i laparo i histeroskopiju, ali stvarno nikakva frka. Došla iz bolnice u četvrtak, u ponedjeljak sam već išla radit. Imam mali rez koji se skoro i ne vidi kraj pupka, nakon op si malo ošamućen, malo zateže više nego što boli, i to je to.

Doduše, radila sam sve to u Sloveniji, u normalnoj državnoj bolnici, ali su ipak i uvjeti kao i ponašanje osoblja puno bolji nego kod nas.

Sretno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Tnx cure!

magda- i Bruna,
    stvarno ste sjajne! Ipak mi je sada malo laknulo..

san

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma moja San tu smo da pomognemo jedna drugoj.

Početno

san evo nema potrebe za objašnjavanjem cure su ti sve napisale!Ja sam vadila konce nakon tjedan dana.
    Kod kojeg doca ideš u Zajčevu?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D Hvala curke,
    malo mi9 je laknulo.. iako moram priznati još uvijek osijećam lagano onu unutarnju nervozu (kao pred ispit)..
    ..Coronaxx.. što se doktora tiće ne znam još koji će biti ali dolazim preko Bistričkog i on mi mora srediti mjesto.. I ti si bila u Zajčevoj?..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno uklanjanje endometrioze laserom

.. i da zaboravih pitati.. još sam čula da se endometrioza može ukloniti laserom??..da li je to prava informacija ??(ili se meni nešto u glavi pomiješalo!!!). Ako da, zna li tko da li se to odnosi i na HR, gdje i sl.. Tnx unaprijed!
    san

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga san,
    samo da ti poželim sve najbolje za laparo!!

I ja idem, u pon., ali u Sloveniju.
    Objesnile su mi cure kako i šta, ali nervoza ipak postoji. Valjda je to razumljivo.

Pisat ćemo se da vidimo koja je kako prošla. 8)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Može Angelina Bell,
    javim se čim ovo "čudo" prođe! Držim ti fige!

san

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam bila na 2 laparaskopije. Jedna dijagnostička i jedna operativna i zaista ne trebaš brinuti. Oporavak je jako brz i već nakon 2-3 dana si kao nova. Ništa ne brini.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Garfy,
    a koliko si dugo bila u bolnici ?( uzasavam se bolnica!!!)

san

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prvi put (dijagnostička) u srijedu priprema, u četvrtak laparaskopija izašla u petak. Kod vanmaterične (operativa laparskopija) u petak mi bila operacija izašla u ponedjeljak. Budeš od 2-3 dana ovisno jeli dijagnostička ili operativna.
    Ne brini, zaista nemaš razloga za strah i brigu, vidit ćeš.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...i ja bila na laparoskopiji,u Petrovoj.Dosla u pon ujutro,operirali me utorak oko 1o i htjeli otpustit doma vec u cetvrtak ali po vlastitoj zelji ostala do petka ujutro.Savove skinula nakon tjedan ili dva,ne sjecam se.Bilo pred 3 godine.jedino me malo boljelo poslije dok svi ti plinovi ne odu iz tebe....-onako ispod rebara i kljucne kosti ali nis strasno.Sada imam samo jedan mali oziljak ispod pupka i dve manje rupice malo "dolje",skroz nevidljivo.Eto!Dakle,nis strasno:nedaj' se Floki!!!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam bila na laparoskopiji i nije ništa strašno. Gore su pripreme, depilacija (i to britvom pa ti savjetujem da to sama obaviš), klistir i ricinusovo ulje (valjda se to samo na Petrovoj još uvijek koristi). A meni još došli gosti baš u to vrijeme
    Šavova nema, male rupice koje poslije možeš mazati kremom za ožiljke (npr. Contratubex).
    Ako hoćeš, mogu ti poslati upute za pripremu za laparoskopsku operaciju.
    Sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pčelice,
    gdje mogu nabaviti tu kremu i jeli pomaže? Zainteresirala si me. Ja sam imala dvije laparaskopije.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Pčelice,
    gdje mogu nabaviti tu kremu i jeli pomaže? Zainteresirala si me. Ja sam imala dvije laparaskopije.
    Ima je za kupit u apotekama, košta oko 80 kn (mala žuto-bijela tubica). Meni je ta tubica bila dovoljna za moje 4 rupice na stomku.
    A je li pomaže - valjda da. Ja još uvijek vidim onaj "glavni" ožiljak na pupku, posebno ljeti kad pocrnim, a on ostane svjetliji. Ove druge jedva nađem. Ne znam kako bi bilo bez kreme, ali ovako stvarno nije strašno. Kremicu treba mazati 3 puta dnevno, mjesec dana (za svježe ožiljke, a nešto duže za stare).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto,i ja sam se jučer vratila iz bolnice sa laparaskopije(odstranjivala endometriozu i priraslice od upale) u Trbovlju.Sveukupno 4 dana,3 rupe na trbuhu,lakša za samo 1 kg(hrana je ipak bila jestiva).Pozitivno iskustvo što se bolnice tiče(ali financijski malo bolno....).

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobar oporavak draga rea.

Ja idem sutra, i to upravo tamo.
    Šteta što nismo bile zajedno, pa da malo ćakulamo...

bbarbara, vibrrrrrrrrram za tebe!

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

R e a, please, ako u toku dana svartiš ovdje, reci mi iznos koji si ti platila.
    Dobila sam od jedne naše kolegice informaciju da je iznos cca. 800 €, a meni je ona plava sestra rekla oko 1500 € . Možda je žena pukla!
    Tek da se znam pripremiti i postaviti, ako bi nas mislili dribljati 8) .
    Thanks!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke, i mene čeka laparoskopija, pa me zanima o kakvim to astrnomskim iznosima pišete, da li operaciju pokriva zdravstveno osiguranje ili... ? :?

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj petrić prvotno napisa
    Curke, i mene čeka laparoskopija, pa me zanima o kakvim to astrnomskim iznosima pišete, da li operaciju pokriva zdravstveno osiguranje ili... ? :?

Sve je to preko uputnice, ja sam platila 0 kuna

Početno

Petric to su ti cijene kad ideš privatno na lprsc!Ako ćeš u bolnicu onda ti je 0 kn,jedino ako plačaš participaciju nešto malo se plati.
    Di je to Trbovlje?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angelina Bell prvotno napisa
    R e a, please, ako u toku dana svartiš ovdje, reci mi iznos koji si ti platila.
    Dobila sam od jedne naše kolegice informaciju da je iznos cca. 800 €, a meni je ona plava sestra rekla oko 1500 € . Možda je žena pukla!
    Tek da se znam pripremiti i postaviti, ako bi nas mislili dribljati 8) .
    Thanks!
    Da,znam da je ona platila oko 800 eura,ali ja sam platila točno 1636 eura(to su mi na dan plaćanja pretvorili u tolare valjda po tečaju ljubljanske banke-to je bilo 393000 tolara)-e sad jel to ovisi o težini operacije ili....uglavnom račun sa detaljima ću dobiti kad mi stigne i otpusno pismo doma,pa ću vidjeti valjda po stavkama koliko što košta.Radili su mi laparoskopsku operaciju(odstranili endometriozu i priraslice od upale),a prije toga HSG,ali sve pod jednom narkozom inače bih i više platila.Da li su povećavali cijene nedavno ili ne,ne znam-možda jesu jer su okrečili odjel pa to treba naplatiti.....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Trbovlje je Sloveniji, iznad Ljubljane. Naravno, tamo se plaća, ali ja mogu prenijeti samo odlična iskustva, što se tiče svega.

Tko radi laparo u Hrvatskoj, to je preko HZZO-a pa se ne plaća ništa. Meni su u Hrvatskoj rekli da mi laparo ne treba, nego da idem na slijedeći ivf bez nje, iz tog razloga sam išla u Sloveniju. Dr. u Trbovlju je fenomenalan, i tamo sam riješila puno problema i dvojbi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala vam na informacijama, toliko sam se isprepadala od navedenih iznosa da sam potpuno previdjela geografski položaj Trbovlja...

rea, želim ti brz oporavak!
    Angelina Bell, puno sreće!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja idem na laparskopiju u ponedjeljak ( 28.08 ), inače to mi je druga, nadam se i zadnja.Ova bi trebala biti radna.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hy! Zna li netko može li se prohodnost jajovoda utvrditi nekim drugim putem osim operacijom. Na letku jedne privatne klinike pročitala sam da se nekim ultrazvukom, mislim sono HSG, može utvrditi prohodnost?

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj rina6 prvotno napisa
    Hy! Zna li netko može li se prohodnost jajovoda utvrditi nekim drugim putem osim operacijom. Na letku jedne privatne klinike pročitala sam da se nekim ultrazvukom, mislim sono HSG, može utvrditi prohodnost?
    Može. HSG. Ima RTG HSG i UTZ koji ti spominješ!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rina6 prvotno napisa
    Rina, može HSG ali ja ipak preporučujem laparaskopiju jer nas ima dosta kojima je HSG bio uredan a laparaskopija pokazala začepljenje jajovoda. Meni je HSG bio odličan a laparaskopija pokazala oba jajovoda kompletno začepljena. Da mi je sadašnja pamet ne bi čekala koliko sam čekala između HSG-a i laparaskopije već bi je odmah radila ali ja sam bila uvjerena da nema potrebe kada je HSG bio u redu.
    Savjetujem ti, napravi laparaskopiju, zaista nije ništa strašno a dobit ćeš pravu i kompletnu sliku.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala na savjetima. Vidjeti ću još što će mi doktor reći. Problem ima MM i vjerojatno ćemo morati na IVF ili ICSI pa sam čitala da se ženi mora utvrditi prohodnost jajovoda kad se kreće u taj postupak.
    Sad smo na tabletama i vitaminima i nadam se da ćemo uspjeti sami.
    Trenutno se samo informiram da znam što me može dočekati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko je meni poznato, za icsi-metodu ne bi trebala biti važna prohodnost jajovoda jer se zametak vraća direktno u maternicu ili..ispravite me ako griješim.. :?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Točno za ivf i isci nisu bažni jajovodi, čak ih ni nemoraš imati. Slažem se sa curama da je bolje prohodnost utvrditi na laparo, jer sam i ja cijelo vrijeme mislila da je s mojim jajovodima sve ok (kak su mi i rekli) no nakon operacije je ispalo da su oba začepljena

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala cure!
    Meni je sve to još uvijek jako friško i relativno nepoznato,ali polako učim, a ovaj forum mi puno pomaže.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Curke, jeli ko od vas bio u klinici IVF na laparoskopiji i dali oni to uopće rade? Ako jesu, koliko bismo novaca trebali pripremiti? Ja i MM planiramo put Zagreba pa bih napravila još i to. HSG mi je pokazao prohodnost ali po vašim komentarima vidim da mi laparo ne bi bila na odmet.

manuela SPLIT

Početno laparoskopija +vanmaternična

molim VAs da li imate iskustva,,,, ima li nade boriti se... jer me čeka vjerojatno 3 operacija u samo jednoj godini.

prvo laparoskopija i odmah trudnoća al vanmaternična.. .. nakon toga ne uspjevamo prirodnim putem.. i ponovo me šalju u 09/mj na laparoskopiju...

kako dalje?..navodno se vanmaternična vrlo često ponavlja.. ??
    prošla sam sve specijaliste u splitu ,, preostaje jedino zagreb al gore neznam kome se obratiti.. ..

dal odmah ići na umjetnu ??.. jer ovim putem postaje iscrpljujuće.. a svaki odnos programiran.. pa osjećam polako bezličnost odnosa..posebno kad ti vele sat u koji se moras seksat..

pusa svima,,

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: laparoskopija +vanmaternična

Citiraj manuela SPLIT prvotno napisa
    molim VAs da li imate iskustva,,,, ima li nade boriti se... jer me čeka vjerojatno 3 operacija u samo jednoj godini.

prvo laparoskopija i odmah trudnoća al vanmaternična.. .. nakon toga ne uspjevamo prirodnim putem.. i ponovo me šalju u 09/mj na laparoskopiju...

kako dalje?..navodno se vanmaternična vrlo često ponavlja.. ??
    prošla sam sve specijaliste u splitu ,, preostaje jedino zagreb al gore neznam kome se obratiti.. ..

dal odmah ići na umjetnu ??.. jer ovim putem postaje iscrpljujuće.. a svaki odnos programiran.. pa osjećam polako bezličnost odnosa..posebno kad ti vele sat u koji se moras seksat..

pusa svima,,
    Šta je utvrđeno laparaskopijom? da li su jajovodi prohodni ili ne? Zašto sada ideš opet na laparaskopiju? Daj malo podataka pa ćemo ti lakše odgovoriti.
    Ako su ti jajovodi u redu možeš pokušavati prirodno ali ako nisu ili su samo djelomično prohodni onda je brži put MPO. Znam da se svima nama žuri pa vjerovatno i tebi. Ne znam kod kojih si specijalista bila i zašto misliš da ti preostaje samo Zagreb? Rado ću ti pomoći svojim iskustvom ali mi reci malo više podataka.
    Pusa

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi bila u splitu u CITA, DR poljaka?

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hej cure, vratila se ja.

Draga san, da je sve to samo "šetnjica", pa baš i nije, ali opet puno manje strašno nego što sam ja mislila.

Za osoblje i doktora jednostavno nema dovoljno velikih riječi pohvale, pa je i to pridoneslo da se tamo osjećam dobro i zadovoljno.

Rea, odjel je ispao prekrasno tako osvježen.
    A moj iznos ti je bio 851€, HSG i laparo.

Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobrodošla nazad Angelina!
    Drago mi je da si i ti imala pozitivno iskustvo s Trbovljem.Sada se samo prepusti okolini da te pazi i mazi.Ja se već osjećam ko nova.
    Pozdrav.

manuela SPLIT

Početno operacije

.... evo detalja:

laparaskopija: uklonjeno puno cista , mioma i endometrioza.. (jedan miom ostao...navodno komplicirao ga izvadit.).. odmah prvi mjesec nakon sam zatrudnila al otislo ukrivo..i vanmaternična..( svi jajovodio ostali na mjestu)..

evo prodje 8 mj otada i ponovo neide pa i uz klomifene , ovidrele ...i praćenje temperature i folikulometriju..

isla redovno i u Poljaka i u Mimice.. Poljak odmah hoće ušićarit na umjetnoj..a ovi drugi me šalje ponovo na laparaskopiju.. kao vidjet ćemo što je unutra ,, kad otvori..

umorna sam od dijagnoza, papira, nalaza i nade...molim VAs pomozite ako ste imale slične situacije.. ne vidim izlaza ako nastavim u St . nekako mi priče drugih koje su otisle u Zagreb uljevaju više nade...?? il gluposti zborim..nemam više pojma..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

manuela,
    Šta ti piše u nalazu laparaskopije o jajovodima? Jesu li prohodni? To je jako važno za prirodnu trudnoću. Šta se tiče nove laparaskopije ne znam šta će postići novom. Vjerovatno želi pokušati očistiti pa da pokušavaš prirodno. Sve ovisi o tome koliko ti se žuri. Dr. Poljak ti vjerovatno savjetuje MPO upravo zbog toga da zaobićeš sve te papire, pretrage... MPO je u svakom slučaju brži način do našeg cilja. Ti moraš odlučiti šta ti je prihvatljivije. Osim toga meni se 8 mjeseci nakon laparaskopije ne čini dug vremenski period. Pokušaj se malo još strpiti pa odluči. Postoji puno mogućnosti u MPO da ti se pomogne, da se zaobiđu jajovodi i omogući brži put do tvog . Dr. Poljak je jako stručan u svom poslu i mislim da nemaš potrebe ići u Zagreb ali naravno, to mora biti tvoja odluka. Želim ti sreću! Pitaj ako ti još možemo pomoći.

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Manuela,

Po mom iskustvu, jako je vazno da imas povjerenja u dr. i da te nitko ne prisiljava na nesto sto u tom trenutku nisi spremna. Doktora i klinika ima raznih i oni imaju razlicita misljenja i pristupe stvarima, ovisno o tome sto "trenutno imaju u ponudi". U jednom trenutku se trebas odluciti za jednog dr. i njemu vjerovati.

Sa Poljakom je ponekad tesko pricati i obicno je poprilicna guzva, ali ako dodes spremna i znas sto zelis, a sto ne, mislim da ce te saslusati. Slažem se sa Garfy da je strucnjak u svom poslu S Mimicom nemam puno iskustva, radio mi je laparoskopiju u bolnici, ali nikad nismo pricali. Šparac, koji radi gdje i Poljak je poprilicno komunikativan i mislim da je dobar doktor, tako da bi mozda mogla njega ici pitati za savjet. Sto se tice ZG, po drzavnim klinikama je svugdje guzva i svugdje se ceka do godinu ili cak preko godinu dana. Ja sam bila probala prosle godine na VV, ali kako nemamo pravu dijagnozu, nisam nikako mogla dobiti termin za IVF.

Nadalje, u cekanju bebice, vrijeme je jako relativan pojam. Mi smo poceli raditi na bebacu prije 4 godine i ja sam kao prava streberica rekla svima oko sebe da cu lagano smanjivati tempo na poslu jer da brzo dolazi beba. U protekle cetri godine sam shvatila, mozda na najtezi moguci nacin, da to nije nesto sto mogu kontrolirati i da za sve treba vremena i da ce se sve rijesiti s vremenom. Zato duboko udahni i nemoj se predavati.

manuela SPLIT

Početno a muževi...?

thanks...

predivne ste..

zaista ove jadikovke moze slusat samo neko ko je bio il je u sličnoj situaciji..

evo jos jedno pitanjce ? kako vam se muzevi nose s tim pustim doktorima, nalazima.. lošom voljom kad vidite da treba iznova..

dal im sve postupke koje prolazite prenosite il samo djelomično zborite o tim problemima...( mislim na one parove koji se jos odlučili na umjetnu gdje oboje mora biti upoznato sa svim...

nekako mi se čini da pustim uvlačenjem muža u svaki nalaz , pregled horomona i sl.. ne dobivam ništa odnosno da još više gubimo spontanost u odnosima..(...iako ima puno razumjevanja.. i vidi da ima dana kad nemas snage za nista..... ?......

vaša iskustva..?
    :D

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo imali razlicitih faza, od toga da sam ga pokusavala postedjeti odredenih detalja do toga da smo kompletno sve skupa prolazili. Sada mislim da je jako vazno da muz prolazi sto vise toga, jer tek onda moze shvatiti sve nase osjecaje, ipak se radi o zajednickoj bebi. Mislim da nema govora o spontanosti, ako ti razmisljas o necemu, a kao njega stedis. Dva AIH sto sam bila na VV MM je samo dosao dati uzorak iz posao ca iz ZG. I moram priznati da sam bila poprilicno tuzna sto to sama prozivljavam. Sad se spremamo na prvi IVF i zajedno smo odlucili da cemo biti cijelo vrijeme skupa od prvog do zadnjeg dana bez obzira na sve obaveze i prepreke - jer je to iapk nas zajednicki bebac

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja svome još uvijek govorim ono šta treba znati. Ne ulazim u detalje jer kada se ja raspričam o nalazima, postocima, iskustvima... on me samo blijedo gleda :? i mislim da mu nije puno toga jasno pa sam odustala od detalja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je 4 dan nakon laparoskopije, bila je radna uklonjena cista, endiometrioza,2/3 desnog jajnika. Ali me muči što sam jučer počela krvariti, ne jako ali dovoljno da nosim uložak. :?
    Nakon prve laparoskopjie nisam ništa krvarila.

Početno

Drago mi je da se i ja mogu ukljuciti u razgovor na ovu temu.No na zalost ja nemam tako pozitivna iskustva kao i vi.I moji "oziljci" jos bole.Ja zivim u inozemstvu i nakon duge i teske borbe napokon sam trudna i nasoj sreci nije bilo kraja.Radovali smo se ali potajice jer moja prva trudnoca koja je bila u januaru ove godine,zavrsila se nakon 5 tj. spontanim pobacajem.Nada je opet bila tu i nismo je htjeli tako lako ispustiti iz ruku.No....
    2.07.dovedena sam u bolnicu zbog jake boli u trbuhu.Konstatirana mi je vanmaternicna trudnoca (5 tj.) u desnom jajniku i napravljena mi je laparaskopija po hitnom postupku. Iz anestezije sam se probudila nakon dva sata,gdje mi je doktorica rekla da je trudnoca odstranjena i da mi je sada taj jajovod prohodan i da ona na njemu nije zamjetila nikakva ostecenja.Kuci sam pustena sutradan.Konce nije trebalo vaditi i ja sam se pocela polako pakirati za odmor koji cu provesti doma, u Hrvatskoj.Putujemo 14.7. i taj dan dobijem menstuacij.Bolna je, ali razmisljam kako je prva nakon operacije pa valjda tako mora biti.No krvarenje i bol u trbuhu ne prestaju ni narednih deset dana.Nakon izvadjenog beta hormona, utvrdjuje se da trudnoca jos uvijek postoji i opet me hitno otpreme u bolnicu.Ovaj put iako sam rodjena u Hrvatskoj ja sam strani drzavljanin i na mene je otvorena hajka.Ispocetak sam bila tretirana kao primjer kako i u inostranstvu (u toj svemocnoj Evropi) mogu pogrijesiti i"moj" doktor, kad god ija mao prilike nekom svom kolegi pokazati moj slucaj to nije ispustao iz ruku.Stasno je to,lezati na stolu i biti izlozbeni primjerak.Osjecala sam se jadnom,posramljenom,nezasticenom,osramocenom i prepustenom na milost i ne milost doktoru koji nije znao sto bi sa mnom.Samo mi je rekao ako mi se stanje pogorsa da smo u g...ma i ja i on.Treceg dana u bolnici,tocno mjesec dana nakon prve opercije, doktor se odlucuje na salpingektomiju jer je jedan djelic te vanmaternicne trudnoce ipak ostao u jajovodu.Tom operacijom uklanjaju mi desni jajovod. Budim se iz narkoze nakon 4-5 sati, a na intezivnoj ostajem do sutra ujutro.Na toalet,prvi dan, sam isla puzeci i molila boga da mi uskrati muke.Drugi dan nakon operacije sam dobila upalu mokracnih kanala i u bolnici ostala 11 dana 4 sata i 25 min.Iz bolnice sam izasla sa 4 kg manjka,oziljcima koji vec polako nestaju i oziljcima koje cu mozda jednog dana preboliti ali sigurno necu zaboraviti toliku nehumanost u komunikaciji i postupcima jednog dr.sc.mr. doktora.Sada sam opet u inozemstvu i cekam na red za umjetnu oplodnju.Kazu da cekanje traje tri mjeseca....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •