Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: laparoskopija

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Gupy

Koliko vremena nakon laparoskopije se može ići u postupak ivf?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gupy, žao mi je...

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gupy žao mi je, sve to što si prošla izgleda tako grozno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gupy, strasno iskustvo... nadam se da ce biti takvo zadnje, a cekaju te samo sretni trenutci...

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

bok cure, evo da vam se pridruzim, i ja cu morati na laparoskopiju. Zapravo, najprije moram u 10. mjesecu na ultrazvuk. Vidim da spominjete tu i laparoskopiju i prohodnost pa me zanima, da li i prohodnost isto rade u anesteziji? Jer sam cula da je to inace dosta bolno?
    Thanx

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gupy, žao mi je stvarno!

Bijeli ljiljan, utvrđivanje prohodnosti ili HSG, je bolan postupak ali samo ako su jajovodi "dobro" začepljeni (kao npr. u mom slučaju).
    Curama kojima je utvrđena dobra prohodnost nisu osjećale velike boli.
    Ja sam to radila u Slo i nisam dobila anesteziju, na forumu sam čitala da je u ZG daju.
    Ako se bojiš, ja ti preporučam da je ipak pitaš. Sretno.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam mislila da to naprave onda kad sam vec u anesteziji , sve mi to jos nejasno...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gupy žao mi je.

Prohodnost se utvrđuje Hsg-om ili laparaskopijom. Ja uvijek preporučujem laparaskopiju jer je najpouzdanija. Radi se pod općom anestezijom. Ja sam HSG radila bez anestezije i bilo je strašno, a šta je najgore, nalazi uredni da bi naknadno laparaskopija pokazala kompletno začepljene jajovode. Zato je bolje odmah na laparaskopiju. Ako se ipak odlučiš za HSG u privatnim ambulantama možeš tražiti lokalnu anesteziju.

bijeli ljiljan avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

thanx . Vjerojatno je doktor i mislio to napraviti istovremeno kad ce mi raditi laparoskopiju, to cu ic u petrovu jer je tamo taj dok, pa ce vjerojatno sve to ici pod opcom anestezijom tako da ne boli.
    Bar se nadam

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Boze, strasno!!! Ali mogu si barem neako pribliziti taj osjecaj nemoci, jer se to i meni dogodilo, iako ne vezano za trudnocu, nego operaciju slijepog crijeva!Upravo zbog takve nemarnosti a jos i gore nehumanosti doktora danas se borim za bebaca, ne mogu zatrudnjeti jer nemam desni jajnik, uslijed puknuca slijepog crijeva, a i lijevi mi je vjerovatno zacepljen!ekam jos neke nalaze, ali mislim da mi lapar ne gine!Zao mi je citati ovakve sudbine, katastrofa!ali glavu gore!!

quote="Gupy"]Drago mi je da se i ja mogu ukljuciti u razgovor na ovu temu.No na zalost ja nemam tako pozitivna iskustva kao i vi.I moji "oziljci" jos bole.Ja zivim u inozemstvu i nakon duge i teske borbe napokon sam trudna i nasoj sreci nije bilo kraja.Radovali smo se ali potajice jer moja prva trudnoca koja je bila u januaru ove godine,zavrsila se nakon 5 tj. spontanim pobacajem.Nada je opet bila tu i nismo je htjeli tako lako ispustiti iz ruku.No....
    2.07.dovedena sam u bolnicu zbog jake boli u trbuhu.Konstatirana mi je vanmaternicna trudnoca (5 tj.) u desnom jajniku i napravljena mi je laparaskopija po hitnom postupku. Iz anestezije sam se probudila nakon dva sata,gdje mi je doktorica rekla da je trudnoca odstranjena i da mi je sada taj jajovod prohodan i da ona na njemu nije zamjetila nikakva ostecenja.Kuci sam pustena sutradan.Konce nije trebalo vaditi i ja sam se pocela polako pakirati za odmor koji cu provesti doma, u Hrvatskoj.Putujemo 14.7. i taj dan dobijem menstuacij.Bolna je, ali razmisljam kako je prva nakon operacije pa valjda tako mora biti.No krvarenje i bol u trbuhu ne prestaju ni narednih deset dana.Nakon izvadjenog beta hormona, utvrdjuje se da trudnoca jos uvijek postoji i opet me hitno otpreme u bolnicu.Ovaj put iako sam rodjena u Hrvatskoj ja sam strani drzavljanin i na mene je otvorena hajka.Ispocetak sam bila tretirana kao primjer kako i u inostranstvu (u toj svemocnoj Evropi) mogu pogrijesiti i"moj" doktor, kad god ija mao prilike nekom svom kolegi pokazati moj slucaj to nije ispustao iz ruku.Stasno je to,lezati na stolu i biti izlozbeni primjerak.Osjecala sam se jadnom,posramljenom,nezasticenom,osramocenom i prepustenom na milost i ne milost doktoru koji nije znao sto bi sa mnom.Samo mi je rekao ako mi se stanje pogorsa da smo u g...ma i ja i on.Treceg dana u bolnici,tocno mjesec dana nakon prve opercije, doktor se odlucuje na salpingektomiju jer je jedan djelic te vanmaternicne trudnoce ipak ostao u jajovodu.Tom operacijom uklanjaju mi desni jajovod. Budim se iz narkoze nakon 4-5 sati, a na intezivnoj ostajem do sutra ujutro.Na toalet,prvi dan, sam isla puzeci i molila boga da mi uskrati muke.Drugi dan nakon operacije sam dobila upalu mokracnih kanala i u bolnici ostala 11 dana 4 sata i 25 min.Iz bolnice sam izasla sa 4 kg manjka,oziljcima koji vec polako nestaju i oziljcima koje cu mozda jednog dana preboliti ali sigurno necu zaboraviti toliku nehumanost u komunikaciji i postupcima jednog dr.sc.mr. doktora.Sada sam opet u inozemstvu i cekam na red za umjetnu oplodnju.Kazu da cekanje traje tri mjeseca....[/quote]

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam radila laparoskopiju 26.6.2006. izašla sam iz bolnice 30.6., nije me ništa strašno bolilo a čak su mi i ožiljci slatki. Imala sam cistu od 6cm na lijevoj strani. Zahvat sam radila u Vinogradskoj i svake pohvale njima na gin. 1 jer su stvarno svi bili divni. Na bolovanju sam bila do 28.7. imala sam pravo pa si mislim zašto ne, ali i do 3 tj nakon zahvata sam osječala bolove na lijevoj strani ko da mi je sve gorilo unutra, a koža ni je bila vruča kao da sam se opekla, ali evo sve je prošlo i sad se nadam jednom malom bebeaću.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ciao cure, da vam se i ja pridružim... Prije dva dana sam napravila HSG (u Citu kod dr. Poljaka - nalaz očajan), pa sada moram na laparoskopiju... Savjetovali su me da i nju napravim u Citu ali kod dr. Šparca. Molim vas za savjet, ako imate kakvih saznanja?! :?

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam imala istu dilemu - CITO ili bolnica u ST. Odluka ovisi o nekoliko stvari - koliko ti se zuri, kako stojite s novcima i kakvo misljenje imas o boravku u bolnici. Ja sam dva dana imala ocajne bolove nakon HsGa i MM me morao nositi do banje i nisam zeljela da ponovno prozivljavamo nesto slicno. Bolnica u kojoj sestra ima magicnu injekciju protiv bolova mi se cinila puno boljom opcijom, iako inace imam panican strah od nje. To sam otvoreno rekla Poljaku i nakon laparoskopije nastavila biti njegov pacijent. Inace pitala sam sa strane par doktora, i rekli da je operacija operacija i da je za takve stvari uvijek bolje ici u bolnicu. A novcice uvijek mozes cuvati za IVF.

manuela SPLIT

Početno

definitivno bolnica ST.. za laparaskopiju...

ps u bolnice te ( bar je bio slučaj prije par mj). ostave 2 dana treći izlazis .. a u Cito već sutradan ides vanka...( a mislim da je bolje odlezat) i pod većim nadzorom si u bolnici..

bila sam u istoj dilemi i nisam pozalila sto sam bolnicu odabrala..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slažem se da na laparaskopiju treba svakako odabrat bolnicu, ali samo ako je bolnica u koliko toliko dobrom stanju. Ne znam šta bih rekla za ovu našu (u Splitu). Imala sam dvije laparaskopije u razmaku od 4 mjeseca i iskustva su mi totalno različita. Moram priznati da mi nije baš ugodno u onim uvjetima. Nije osoblje krivo, oni daju sve od sebe ali uvjeti...
    Što se tiče HSG-a svakako Cito. Meni je žao što dr. Poljak u vrijeme kada sam ja išla na HSG još nije to radio privatno pa sam se u bolnici izmučila tako da još pamtim. Bez ikakve anestezije... strašno. Nema tih novaca za koje bi to ponovila u bolnici.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo da ne otvaram novu temu podicicu samo ovu :D
    Ako ima netko iz Osijeka tko je radio radio laparoskopiju zanima me koliko se čeka dugo tu kod nas kad odes s uputnicom da se narucis na operaciju??

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nerka, dr. Sparac je divan, ja sam radila lpsc kod njega dok je jos bio na SD u Zg...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nerka, go for it! Šparac je vrlo OK.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Nerka, go for it! Šparac je vrlo OK.
    Kontam da je nerka do sad to rijesila ja sam samo podigla temu s drugim pitanjem

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Drage moje!

23. sam bila na laparo kod dr. Sparca... Moram priznat da me uvatila panika u momentu kad su me vezali, ali anesteziolog je to odma primjetija - pa sam trenutno utonila u san. Dr. Sparac me odusevija, ka doktor i sta je jos vaznije - ka covik (a to mi je puno znascilo).
    Trebalo mi je 2-3 dana za oporavak. Sada sam vec skroz ok, osim sta me ponekad zaboli pupak, jeli to normalno :?!?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pozz cure. Ja sam na lprs bila u 5mj ove god i odonda vučem tokom cijelog ciklusa žutu sluz. Ginić je rekao da je neka upala u rodnici a moja ginekologica op prakse mi je dala 10 vaginaleta i to se nije baš povuklo. I dalje je ta žučkasta sluz i počinje me brinut. Ništa me nesvrbi, nepeče, neboli. Je imala koja od vas tako nešto?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mene zanima ....jel mora proci neko vrijeme poslije laparosk.....da se ide na MPO????

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    mene zanima ....jel mora proci neko vrijeme poslije laparosk.....da se ide na MPO????
    Sve zavisi šta ti rade. Nesmije se stimulirati jajnike nakon lpsc. Ja sam operirana u 5mj a tek u 9mj mi je rekao da možemo dalje.

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kika83, tko ti je radio laparoskopiju? Koliko si ostala u bolnici i što su ti točno rekli ili napisali u otpusnom pismu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za žutu sluz ne bih rekla da ima veze s laparo.

Nakon laparo se treba nekih 2-3 mjeseca tj. ciklusa apstinirat od postupka (ja sam imala FET, ne znam je li za stim. veća pauza potrebna).

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nego sa čime može imati veze? Da je neka bakterija ili upala osječala bi ili svrbež ili bolove šta ne?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj GIZMOS prvotno napisa
    Kika83, tko ti je radio laparoskopiju? Koliko si ostala u bolnici i što su ti točno rekli ili napisali u otpusnom pismu?
    Gizmos meni je lprs radio neki Marić u kbc RI. Trebao je Vlašić ali nakraju nije :/ Radili su mi drilling jajnika i kromotubaciju. U otpusnom je pisalo samo šta su radili a dok sam bila na intezivnoj došao je taj dokt koji me operirao i rekao da mi je lijevi jajovod začepljen i da ima kao neke sitne naznake endometrioze :? . U bolnici sam bila 6dana. Ako te šta zanima piši mi na pp

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nakon laparo se treba nekih 2-3 mjeseca tj. ciklusa apstinirat od postupka (ja sam imala FET, ne znam je li za stim. veća pauza potrebna).

a jel to vrijedi i za inseminaciju??? ili samo za IVF??? i koje se pretrage moraju napraviti prije operacije ..??

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jedno glupo pitanje sta je FET.....jel to vracanje zametaka??

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

FET (frozen embrio transfer)transfer zametka koji je bio ranije zamrznut.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kaže dr. L. da je potrebna pauza od cca 6 mj nakon laparo do full stimulacije. Tako je meni bar bilo i u tom postupku je bio bingo-vidi potpis.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drage moje, nakon 2 neuspješna pokušaja aih pripremam se za laparoskopiju, točnije laparoskopija sa histeroskopijom i drilling jajnika (dakle očito će biti radna laparo)pa me zanimaju vaša iskustva jer sam turbo uplašena i nemam pojma šta me čeka.
    Ne znam da li se više bojim operacije ili onoga šta ću saznati nakon operacije!
    Kako ste se osjećale nakon zahvata i koliko ste uzimale bolovanja?
    Koliko dugo treba apstinirati nakon zahvata?
    Helpppp

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Draga Jim! I meni je na laparaskopiji bio rađen drilling jajanika, pregled maternice, odstranjivanje nađenih polipa i propuhivanje jajovoda. Nakon buđenja iz anestezije nije me boljelo ništa taj dan i super sam se osjećala čim sam došla u sobu primala sam posjete. Drugi dan me malo bolilo, ali ništa strašno, a 4 dan sam već skoro cijeli dan lagano šetuckala po sobi. 7 dan od laparo išla sam pješke na kavu u 10 min udaljen kafić i nakon toga sam živjela normalno. Apstinencija kaže moj dr. 15 dana, al ja sam iz predostrožnosti 30 dana.
    naravno, kažu da puno oporavak ovisi i koliko je kirurg stručan i "nježan" pri samom zahvatu. Mene operirao dr. Podgajski u bolnici Merkur, a koliko sam bila zadovoljna s njim najbolje pokazuje podatak da sam njega tražila (i igrom slučaja) dobila i na porodu.
    Ukratko, laparo ti nije ništa strašno premda razumijem tvoj strah jer sam se i ja jako bojala. Bolovanja ti je dosta 14 dana, al ja sam se odmarala mjeec dana i uživala. Sretno!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa
    Drage moje, nakon 2 neuspješna pokušaja aih pripremam se za laparoskopiju, točnije laparoskopija sa histeroskopijom i drilling jajnika (dakle očito će biti radna laparo)pa me zanimaju vaša iskustva jer sam turbo uplašena i nemam pojma šta me čeka.
    Ne znam da li se više bojim operacije ili onoga šta ću saznati nakon operacije!
    Kako ste se osjećale nakon zahvata i koliko ste uzimale bolovanja?
    Helpppp
    1. laparo dijagnostička i histero radna nakon izlaska iz bolnice ( ležanje utorak došla, srijeda OP, petak izašla) 2 sedmice bila na bolovanju.
    Neki ostanu mnogo kraće neki duže do 3 sedmice.

Osjećala sam se mnogo bolje, nego sam očekivala.
    Za odnose su rekli proizvoljno, tj kada budemo spremni( mi smo nakon 15-ak dana, ali do 1. M sa prezervativom).
    Preporučila bih laktogin tablete, nakon OP, jer svo to čačkanje i antibiotici mogu zeznuti floru.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Laparoskopija nije ništa strašno. Ja sam slušala svakakve priče i ono da boli i te fore, ma mene skoro ništa. Da moram opet bez beda bi išla. Ja sam se jedino bojala da se neču probudit nakon anestezije Ali jesam

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni to baš i nije tako bezazleno-svakodnevne injekcije u trbuh u 6.ujutro,ležanje u šok sobi 2h,pa dan sa kateterom i infuzijom,sutradan pranje jer sam sva bila plava od tekućine po leđima a od onog plina mi se toliko prduckalo da je bilo grozno.Ja sam bila od nedjelje do subote.I poslije kad sam vidjela na tv-u kako to stvarno izgleda onda sam skužila otkud prduckanje.Pa kad te napušu na stolu-izgledaš kao zeppellin.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    meni to baš i nije tako bezazleno-svakodnevne injekcije u trbuh u 6.ujutro,ležanje u šok sobi 2h,pa dan sa kateterom i infuzijom,sutradan pranje jer sam sva bila plava od tekućine po leđima a od onog plina mi se toliko prduckalo da je bilo grozno.Ja sam bila od nedjelje do subote.I poslije kad sam vidjela na tv-u kako to stvarno izgleda onda sam skužila otkud prduckanje.Pa kad te napušu na stolu-izgledaš kao zeppellin.
    Ja nisam imala kateter ali sam piškila na intezivnoj u neku njihovu posudu. Jedino to ležanje na intezivnoj me izluđivalo, nesmješ se dignut i nikako da vrijeme prođe.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nama su rekli 3tjedna ali bolje kao 4tjedna i mi smo ih poslušali

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni od šokova nisu smjeli dati inekciju nigdje. Izašla sam iz bolnice sa niti jednom pikom, osim one braunile ili tak nešto, tamo gdje curi infuzija.
    Nisam joj dala da mi da inekciju, pa je ona čekala da se infuzija iscuri da je ostalo pola deci i onda mi je stavila ketonal u infuziju.

To ti je kao da ideš na vikend. Neke cure samo boli u predjelu prsa i ramena, jer se taj plin koji ostane isparava kroz rame.

Nemoj se ništa bojati i ja idem, kada riješim bakteriju. Već ju imam 2 mjeseca i nikak da ju izlječim. Sutra idem na CB, pa kad dođu nalazi, ja se nadam da će biti ok, idem i ja malo na estetski popravak svojih jajnika i jajovoda+husteroskopija.
    To ti je samo stepenica bliže.....

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Molim za savjet...imam pcos i nakon 2 aih pripremam se za laparo. Međutim zadnja dva dana imam oštru bol u donjem dijelu stomaka, skroz dolje i to na sredini, dok mirujem dobro je i ništa ne osjećam, boli kada se napinjem. Nemam temp.
    Menstruacija mi je pri kraju, možda još dan ili dva.,s obzirom da s vremena na vrijeme imam lagane menstruacijske grčeve mislim da je bol možda povezana sa curenjem, a možda sa stimulacijom jer sam prošli ciklus bila na aih...zabrinuta sam jaaakooo.
    Endometrioza nitko nikada nije spomenuo.
    Da li možda znate odakle ta bol, kao da je u predjelu maternice. Mislim da nije upala mjehura jer nemam tegobe s mokrenjem a i s obzirom da sam na potpomognutoj stalno radim briseve i papu...sve ok. Na ultrazvuku sam bila prošli mjesec...ok!
    Ne mogu si objasniti što je a ne mogu kod gin kada još curim.
    Please heeellllp ??????

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ako ćeš ići ovaj mjesec na lpsc, onda nemoj ništa brinuti. Glavno da su ti nalazi CB u redu.
    Ako je endometrioza ili nešto drugo, oni će ti to vidjeti i srediti, uostalom prije lpsc moraš ići na uzv.
    Mene je konstantno bolilo prije lpsc negdje dole, a poslije ništa. Imala sam jajnike porculanskog izgleda, zaštopane i pofrkane jajovode, priraslice na obojima, već su se počele lijepiti za zdjelicu. Velim, poslije operacije ništa od tih bolova.

Samo misli da su ti to zadnji dani bolova.

Sretno.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da i radili su mi driling, jer sam imala pcos.
    Mjesec dana poslije imala sam 2 velika folikula samo, bez cistica ili nečeg sličnog, menga mi se popravila na 25 dana...(inače 37).
    Sve samo dobro.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala, otići ću do dr opće prakse, možda je upala mjehura pa da otklonimo tu sumnju.
    Sad si me utješila vinalina, odmah mi je lakše. Hvala :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne vjerujem da je upala mjehura, ideš na WC čest ili te peče???
    To ti je samo dokaz da ti je lpsc nužno potrebna!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Jim, ništa se ne javljaš?

I ja evo dobila B.O. nalaz briseva i drugi tjedan idem na lpcs.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure mene zanima ta laparoskopija....
    moja rodica se sprema ici na laparo......diagnostic. valjda?......a tko zna mozda i ja......
    jer zele vidjeti jesu li jajovodi prohodni ili ne....dali ima priraslica? hsg je vec radila i ok je....ali trudnoce nema....dr. joj je rekao mozda zbog njene vanmat. trudnoce prije davno;
    su nastale priraslice koje se vide i mogu ukloniti jedino laparoskopijom. jel to onda ta dijagnosticka?
    nakon lpc. koliko ,,to i mene zanima, dugo se nesmije imati sex. odnosi?
    a nakon koliko se smije na ivf?

jim i vinalina kako je proslo kod vas?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •