Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: vrijedi pročitati....

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citat:"Građani bi morali sami biti u stanju procijeniti valja li neki program, odnosno žele li da im djeca budu obrazovana na određeni način. Nažalost, istina je da većina naših građana za takve prosudbe nije kvalificirana, pa su mnogi spremni osloniti se na autoritete da si prištede razmišljanje vlastitom glavom."

Ovaj dio članka mi se definitivno najviše svidio, na žalost to je potpuna istina i ne samo u obrazovanju nego i u mnogim drugim segmentima života.
    Na žalost velikoj većini je jednostavnije da netko za njih odlučuje, jer na taj način izbjegavaju moguću odgovornost za krive procjene :/

Roditelji su ti koji svoju djecu trebaju uputiti kako samostalno razmišljati i donositi odluke, a što se HNOSa tiče samo se nadam da će im taj program olakšati ono što već dobivaju kod kuće.

Početno

Prije 10 godina kad sam bila student, na mojem fakultetu pismeni ispit, iz predmeta XY se polagao 45 minuta. Nakon 10 godina, ja čuvam ispit na istom predmetu. Trajanje ispita se produljilo na 90 minuta, a povučeni su svi iole složeniji zadaci. Ponavljaju se uvijek isti zadaci, samo sa varijacijom brojeva. Prolaznost očaj, lošija nego prije 10 godina.

I to ne samo iz predmeta XY nego i iz ostalih predmeta koji zahtijevaju više "krunkanja".

To je nama naša borba dala. I sad hoćemo još više ljudi visoke naobrazbe. Predlažem da se ukinu svi ispiti. Odmah duplo više visokobrazovanih.

Jučer gledam TV i ne vjerujem očima. U niže osnovnoškolske razrede uvodi se kalkulator. Zašto li ćemo namjerno našoj djeci mozgove pretvoriti u kašu?...Jer je neki utemeljitelj HNOS-a imao fobije od matematike?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Virgo30, opet se slažem s tobom. Radila sam na fakultetu s kojeg dolazi dotični sveznadar, pa dobro znam kako su se kriteriji rušili, kako su i zašto kvote rasle (pa su sad braniteljska djeca za sve kriva) i kako oni koji puno pričaju malo rade itd., itd. Bolje da šutim.

enca

Početno

Ako nastave ovako djeca će nam bit "pametna" kao i zapadna iz svih onih silnih teen serija, a i ne znaju tablicu mnozenj bez kalkulatora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •