oko Podobnika se dize frka otkada postoji rodiliste. zbog par medijski eksponiranih pojedinaca se je doslo do toga da je to mjesto za prenemaganje i izvoljevenje, da rodilje tamo idu zbog bedinanja i pticjeg mlijeka.

postojala je davno tema na forum.hr-u koja je isto zamrla jer se je vjecno vodila debata i usporedbe rodilista Podobnik sa svim ostalima, a pogotovo je nagalsak bio na "primadonama" koje su se odlucile tamo roditi. vjerujem da na forumu ima jos dosta cura koje ne spominju nikaj i ne javljaju se da ne bi bile okarakterizirane kao razmazene i sl. pls. me nemojte krivo shvatiti, uopce ne zelim dizati tenzije, nego naprotiv, pozvala bih one koje su vec rodile ili planiraju tamo roditi da razmjenjujemo iskustva kao i na svim drugim topicima o drugim rodilistima. jer ne vidim da na topicu petrova ili vinogradska svako malo netko pise kako je u podobniku.

osobno ne idem tamo zbog prenemaganja, nego je moja odluka temeljena na iskustvima meni bliskih ljudi, koji su do sada redom imali od stvarno katastrofalinih iskustva sa zagrebackim rodilistima, do u najbolju ruku "da se prezivjet" iskustva. i otakd sam pocela raditi prije 5 godina, stedim upravo za ovu svrhu, jer mi je jedna frendica skoro umrla u vinogradskoj zbog greske lijecnika koji je bio preko veze i uredno privatno vodio trudnocu (inace ta ista je prvo pitala da li mislim roditi kod podobnika i kometirala hvala bogu). Meni je iskljucivo bitno da beba i ja prezivimo. Da mi porod vodi netko tko se, ako stvari krenu po krivom, nece ustrucavati napraviti carski, iako ja carski zelim izbjeci pod svaku cijenu, i da mi na vrijeme primijeti ako nesto podje krivo. A i dalje tvrdim da u odnosu 1pacijent:1babica:1dr je to puno lakse uociti nego u drzavnim bolnicama, gjde ti se tek udostoje doci kada procijene da je dosao trenutak poroda, jer pazi, radjas po noci, pa dr. treba spavati. Ne kazem da kod podobnika ne rade greske, ali vjerujem da su tamo greske puno rjedje, a kada se i dogodi, onda se toliko medijski eksponira da se o tome prica bar iduca 3 mjeseca. Nekoliko poznanica ce tamo roditi kroz sljedecih 3-6 mjeseci, a ja sam isto na putu. I jednostavno biram privatni porod, a ne svako ljeto 2 tjedna ljetovanja u hotelu na jadranu ili neki jos veci luksuz. Meni je najbitnije da iz procesa poroda izadjem zdrava sa zdravim djetetom, a s obzirom da nemam "veza", a i s informacijama kako su prosli oni koji imaju, jednostavno se ne usudim ici u drzavno. mislim da si ne bih nikada oprostila da postanem dio crne kronike. A kao sto je prije receno, imaju 36 rata, sto znaci da ako se podijeli s partnerom, to ispada 250kn-375kn/mj.

sve u svemu, nadam se da ce se javiti oni koji su tamo rodili ili imaju iskustva bliskih osoba, kako pozitivna tako i negativna dapace (ali s konkretnim razlozima, a ne hejtanjem bez razloga), i da se nece opet poceti pisati o razlozima i "razmazenosti" onih koji imaju mogucnost ovo odabrati. mir u svijetu

PS- da li ima netko tko tamo vodi i trudnocu?