[QUOTE=Ninci;2877353]
Meni je iskljucivo bitno da beba i ja prezivimo. Da mi porod vodi netko tko se, ako stvari krenu po krivom, nece ustrucavati napraviti carski, iako ja carski zelim izbjeci pod svaku cijenu, i da mi na vrijeme primijeti ako nesto podje krivo.

Isto tako sam Ninci i ja razmisljala... i na kraju je pošlo krivo i na vrijeme su primijetili i odmah reagirali, i ja imam zivo i zdravo dijete...

Iako sam ja rodila dva puta na carski, iz svojeg iskustva i iz iskustva još nekoliko žena koje poznam a rodile su tamo, znam da ne forsiraju carski i dok god nema opasnosti za bebu ili mamu ni ne spominju ga. Meni je u prvoj trudnoci receno da je dijete u nezgodnom polozaju i da se porod moze odužiti no nisu zbog toga predlagali carski. Na kraju je bio carski jer su spašavali život mojoj bebi. U drugoj trudnoci su isto tako dopustili mogučnost vaginalnog poroda do samog kraja no zbog male razlike između dva poroda ožiljak od prvog carskog se počeo na jednom mjestu jako stanjivati i rizik od puknuća je postao preveliki...