Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
Al i svako drzavno je razlicito, i da radas 2 puta u istom rodilistu moze se puno promijeniti
x
Ja sam rodila 2x u istom rodilištu, i to baš KBC Rijeka, prvi carski (2013.) drugi vaginalno (2017.), i nemam ni približno isto iskustvo kao Dominik.

Meni su oni bili super oba dva puta, osoblje korektno, higijena zadovoljavajuća, hrana u redu (preciznije, količine su bile dostatne, a za tih 5 dana mi kvaliteta uopće nije bila bitna), lijekove su nudili a ja sam ih odbila (jedan šut voltarena par sati nakon CR mi je bio dosta, a za vaginalni ništa), dok su moje cimerice mogle dobiti svakih par sati (i jesu) i nakon CR i nakon vaginalca.

Što ne znači da pokušavam opovrgnuti niti da sumnjam u tvoje iskustvo dominikslatki - nije svaki porod isti, a da ne govorimo o razlikama među timovima koji te dopadnu. Tako da netko tko je imao lošu sreću s postavom osoblja i strašne bolove nakon CR jasno da ima sasvim različito iskustvo od mene, a razlika u porodima može biti u par sati, koliko je potrebno da se promijeni smjena.

Kuhinja se, doduše, ni u 5 (a ni u 20) godina nije ništa promijenila al da ne jašemo po tome. Malo nespretno ispadne kad spominješ obilje hrane i lijekova kao faktor jer naravno da to neskloni Podobniku interpretiraju kao izvoljevanje i luksuz. I ja sam mu nesklona, ali ne zbog klope i luksuza, daleko bilo nego zbog forsiranja carskog i zanemarivanja dojenja; no da to nije ono što njegova klijentela uglavnom traži, on to ne bi ni silio. Jednom (2068.) kad bude bilo više privatnih rodilišta, vjerojatno će se isprofilirati u koje se ide na koji način rađati.
Ono što je trenutno po meni osnovni plus privatnog rodilišta je to da ne moraš na porti u trudovima sa strahom pitati "tko je dežuran" i da te sigurno nitko neće izvrijeđati. A kada se to (i ako ikada) postigne i u državnima, onda će u privatnom stvarno osnovni faktor biti hrana i TV.