Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: probava

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno probava

cure , molim vas pomoć...
    sada sam u 9 tjednu i muči me zatvor stolice....imam velike mučnine , pa mi je prehrana svedena na slance.
    ima li netko takvih problema , ili ih je imao ????
    Kako pomoći ?
    Hvala :?

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pij puno vode - najmanje litru i pol dvije, na dan

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imaš jedan topic baš o tom problemu na kojemu su cure dale stvarno puno korisnih savjeta. Ja sam si uspjela probavu izregulirati zdravom prehranom u kojoj ima puno voća, povrća, variva, salata, 3 litre vode minimum i žitarica. Za krizne trenutke sam koristila suhe šljive. Evo ti link pa vidi što bi tebi moglo od tih savjeta pomoći

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=22086

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

slažem se da je unos vode najbitniji od svega, ja se jako trudim hraniti se pravilno s puno cjelovitih žitarica, voća, povrća i td. ali činjenica je da ukoliko ne unosiš dovoljno tekućine ništa ti to ne pomaže (iskusila na vlastitoj grbi da ne kažem trbi), tek kad pređem dvije litre dnevno stanje je OK sve manje od toga već počinju problemčići...
    zato navali na H2O

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni pomaže osim puno tekućine, integralni kruh, lanene sjemenke, mliječni proizvodi (tipa kefir) i puno gibanja (hodanja) jer su mi se crijeva opako ulijenila i ako ne hodam i ne krećem se onda nema ništa ni od wc-a...
    (i bijeli kruh mi samo pogoršava stvari)...
    Nadam se da sam ti pomogla...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za krajnje kritične trenutke s probavom otkrila sam fenomenalno djelovanje sirutke. Nabavljam je u Mercatoneovom Ipercoop-u, a ima je i u Kauflandu (samo u manje ukusnoj varijanti - drugi proizvođač). Inače, sirutka je prirodna riznica mnogih vitamina i minerala, osobito C vitamina. Ako savladaš okus, može samo koristiti, tebi i bebi.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni pomaže kava sa puno šećera, popij dva-tri gutljaja i odmah će te potjerati 8) .

dmatijevic

Početno

Meni zaista pomaze da ujutro cim ustanem pojedem jednu jabuku, a odmah potom popijem jaku, crnu kafu. Jos nijedanput mi se nije desilo da ne upali. Inace trudim se da pijem puno vode i jedem voca. Srecno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala cure ,samo što, kako imam mučnine sve voće mi se jednostavno gadi....jedino što mi paše su slanci i tjestenina ( od toga mi je manje zlo ).
    vodu pijem na silu....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

voda , jogurt , hrana s malo mirisa to je meni pasalo(nektarine , banane , pureća prešana šunka , sirni namaz , putar , hladno mlijeko) pij jogurte sa bacillusima koji potiču probavu i nemoj jest slance radije pojedi neki integralni ili barem crni kruh i namaži gore npr zdenka sir , ni to nema miris i ne bi ti trebalo smetati. meni je najviše smetala hrana s mirisom to mi je samo pogoršavalo mučnine.i da , jela sam krafne , to mi je bilo super.musli?imaš i sirup od šljiva koji potiče probavu i smiju ga trudnice , pitaj u ljekarni.a i jedna slatka kava dnevno čuda učini.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako ne možeš piti vodu, probaj na slamku - gutljaj po gutljaj, isprobano

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bifido jogurtne kulture prilično pomažu, a neizravno su korisne i bebi.

lucija

Početno

Draga CSI,
    Potpuno te razumijem! I meme zbog mučnine puca na bijeli kruh, kuhano mi užasno smrdi, čak sam i voće znala povraćati. Naravno da sam od te hrane zatvorena. Donat mi se nije pokazao tako čudotvornim, tako da trenutačno razmišljam o prelasku na sve drugo što su cure tu iznijele. I tebi želim puno sreće!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam 9+5 i ne jedem skoro ništa. Samo peciva, pomfrit, kruške, kroasane, grožđe. Voda mi je fuj. Jedino mi Cola odgovara,a nju baš ne bih trebala piti, rekao mi je dr.

Imam ogromnih problema sa stolicom tj. zatvorom.

Povraćam svaki dan. Jučer nisam uopće... :D :D :D Čudo!!!

Jučer navečer sam se zaželjela juhe iz vrećice pa mi je MM kupio. Pojela sam pola tanjura i nije mi bilo zlo. Inače, što god pojedem poslije 16-17 h, ide van.

Smršavjela sam 2 kg u tri tjedna.

lucija

Početno

Draga anam,
    Potpuno te razumijem, i za mene je naziv JUTARNJE MUČNINE besmislen - što je do 16h, 17h ušlo u mene još nekako, iako ni ponekad ni to nije bilo sigurno, a nakon toga, sve van....ono što sam ujutro jela, popodne bi mi smrdilo i obavezno sam baš sve popodnevene obroke povraćala. Pričam u prošlom vremenu jer već 4 dana ne povraćam :D :D :D . Ako možeš, pokrij se dekicom po glavi, i čekaj da prođe...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što se tiče probave - ako baš ništa, ništa ne pomogne, u ljekarnama se mogu kupiti čepići za probavu. Ja sam saznala za njih kad sam bile u bolnici (nedavno, kao trudnica) - sestre su rekle da ako tri dana nemamo probavu, obavezno pitamo čepić jer zatvor nije dobar ni zbog skupljanja štetnih tvari, a ni zbog naprezanja.

Ja sam uvijek prije za suhe šljive i sl. nego za medicinske pripravke, ali dobro ih je imati za krizne trenutke.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Popij dec Donata Mg ujutro natašte, u jogurt stavi lanene sjemenke, a možeš ih stavljati i u ostali hranu( juha, povrće...) . Šetaj vani na zraku. Hvala bogu, nemam tih problema, idem na wc i po tri puta dnevno , a u 28. sam tjednu. U biljnoj ljekarni imate kupiti Umeboshi sljive ili kuglice( sljive se jedu, a kuglice cucaju) . Super su za probavu i želudac. Počela sam ih uzimati na samom početku trudnoće jer su dobre i kod mučnina i povraćanja. A dobre su i kao prevencija od prehlade. Ali su groznog okusa, slane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •