-
zabrinjavajuća stolica
Drage moje,
upravo je ponoć i tako sam očajna. Nadam se da je još netko osim mene budan tko mi može pomoći.
Moja mala Korina ima skoro tri mjeseca, rođena je 03.06.. Iako smo doktor i ja pobornik dojenja, zbog malog prirasta (150gr u 12 dana), doktor je predložio nadohranu bar jednom dnevno. Do sada je beba bila na prsima i kakala jednom u dva dana obilno. Danas smo prvi put uzeli Comformil 1 i malena je nakon toga kakala dva puta. Nije problem u količini, već što je stolica bila neobična. Zlatno žuta, sa bijelim sluzavim komadićima poput ukiseljenog mlijeka.
Inače, Comformil smo uzeli par puta i prije mjesec dana bez ikakvih posljedica!
Inače, malena sad ima 4950gr i dugačka je 58cm. Rođena je sa 3750gr i 52cm, a iz bolnice je izašla sa 3580gr!
Mjerili smo temperaturu u guzu - 36,8.
Da li imam razloga za paniku ili je to normalna reakcija djeteta kod početka nadohrane?
Pusa svim budnim mamama
-
Kory, kod nas je takva stolica od početka, a isključivo dojimo.
A da probaš nazvati SOS telefon? Cure ti mogu mnogo više pomoći.
Ono što ti ja mogu preporučit je da što više dojiš bebicu i da joj pomogneš da dođe do masnijeg mlijeka što će pomoći kod njenog prirasta. Bar tri sata joj probaj nudit istu dojku, kad kod traži cicati.
-
Evo tvoj problem me ponukao da se registriram. Ovakav izgled i boja su tipični za bebe koje se hrane conformilom i o tome ne trebaš brinuti. Ono što je važno je po mom mišljenju nedovoljan broj stolica a to u najčešćem broju slućajeva znači i nedovoljna prehrana. U toj dobi to ovisi o svakoj bebi ali bi u prosjeku trebale biti barem 2-3 dnevno.
Drugim riječima, svaka čast dojenju, ali ponekad treba duboko udahnuti i razbistriti glavu i ne inzistirati na nečemu zato što se to trenutačno previše forsira.Na kraju krajeva i prirast težine tvoje bebe govori u prilog tome.
Po mome mišljenju tvoja beba treba osim tvojeg mlijeka još i nadopunu bio to conformil, (kršitelj koda) ili nešto drugo. Kada uvedeš barem još 2 obroka dnevno umjetnog mlijeka vidjeti češ i sama da tvoja beba dobiva polako na težini i da je smirenija.
ja ti mogu reči to iz vlastitog iskustva. moja beba je rođena sa 4 kg i u prvi mjesec je dobila samo 200g. Odmah sam krenula sa kombinacijom načina hranjenja i dalje je sve bilo ok.Tako sam je dojila do 6 mjeseci, a onda smo prešli samo na adaptirano mlijeko. Nikada do sada nije bila niti jednom bolesna niti imala temp. a ima 1,5 godinu. Mislim da dobar dio osim majčinog mlijeka igraju i geni.
Zato se smiri, nije ništa alarmantno, doji i dalje, uvedi adaptirano mlijeko, beba je skroz ok, sve će doći na svoje, poslušaj savjet svog pedijatra.
Pozdrav
-
Kory, pa tvoja bebica sasvim dobro napreduje!
150g u 12 dana uopce nije premali prirast.
Nemoj bez razloga pasti u zamku jedne bocice adaptiranog mlijeka, jer to vodi i drugoj bocici, pa smanjenju produkcije tvoga mlijeka i na kraju brzom prestanku dojenja.
Nadam se da ce ti se savjetnice javiti.
-
I samo jos jedna stvar!
Tablice prirasta tezine i dijagrami rasta koje imaju pedijatri, u velikoj vecini poticu od proizvodjaca adaptiranog mlijeka.
Mislim da ti to dovoljno govori.
-
Kory, iz tvog posta vidljivo je da ti je bebica u nepuna 3 mjeseca dobila oko kilu i pol (računaj prirast od NAJNIŽE vrijednosti, a ne porođajne težine!!!). To ti je cca pola kile mjesečno što uopće nije mali prirast. Ako ti je bebica živahna, dobre volje, ne izgleda bolesno i ima mokru pelenu 5-6 puta dnevno, zaboravi adaptirano. Kakanje ako nije svaki dan treba biti obilnije i to je ok. Ipak, ako si zabrinuta, ne šparaj novce, nazovi SOS, cure su sjajne!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma