Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: povišena temperatura i zubi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno povišena temperatura i zubi

D. ima lagano povišenu fibru evo već 5. dan. Skakala je do 38,0 a izbijaju mu 2 donja očnjaka. Sve je oko njih nateklo. To mi je sve bilo jasno i ok, dok prije 2 dana nije počeo odbijati jesti, a jučer i danas slabo sisa, čini mi se da ga zaboli-iako prije nisam mislila da to može.
    Nismo spavali po noći skoro ništa i kako je počeo općenito bit slabiji i nervozniji, teže sve podnosi, dala sam mu u zadnja 3 dana 4 puta po žličicu Lupocet sirupa. Nakon njega se skoro momentalno ohladi i orosi i zaspe.
    Izbacija mu je i herpes, jezik mu je pobijelio i zadnja 2-3 dana stalno pita piti i nije kakio.
    Je li moguće da ga zubići toliko izmuče?
    Jesam li što propustila primijetiti?? :/
    I dajte koju vibru-bake su mi pri ruci al je MM stalno na terenu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

To nije zbog zubića (možda je koincidencija da mu izbijaju istovremeno) već najvjerojatnije herpetični gingivostomatitis. Tj pva infekcija herpes virusom. Obično temperatura traje 7-10 dana uz simptome koje si navela. Svakako mu miksaj hranu, ako to ne radiš, i nudi mu samo blage okuse.
    Super je što hoće piti.
    Možeš mu i dalje davati Lupocet (i 4x dnevno).
    Ako dobije tresavicu, jako klone, počme mu se herpes širiti po koži odi pedijatru.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

potpisujem bibai .
    Jezik mu može biti i obložen zato što slabije jede i pije . Vjerovatno je koincidencija sa nicanjem zubića , uglavnom ne jede ti slabije zbog zubića nego zato što ga bole i peku ranice u usnoj šupljini.
    Izbjegavaj toplu i hladnu hranu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala...
    Ovo za hladnu i toplu hranu je 100 % točno jer je osjetljiviji na temperaturu,ali ne jedeeee-čak ni obožavanu juhu...
    Bar je sika u pogonu opet
    A istina je i da je herpes dobio 1. put
    Samo mi se ne da trpat ga sirupom... :/

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kod nas je slična situacija. Već tri dana M. ima temp. od 38 do 38.6 i to je uz slabi apetit jedini simptom da nije sve u redu. Inače je super raspoložen i opće stanje mu je super. Dajem mu da pije puno tekućine, a danas sam prije popodnevnog spavanja kada mu je temp. bila 38.6 dala žličicu Lupoceta i mirno je zaspao. Prije toga se dobro preznojio.
    Nisam sigurna da li mu zubići rastu jer mi ne dozvoljava pogledati, ali čini mi se da bi mogle biti gornje trojke ili ga muči nešto drugo...
    Mislila sam možda sutra svratiti do pedijatrice, ali malo prije je temp. bila 37.3. Vidjet ću kak će biti po noći i sutra ujutro.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="bibai"]To nije zbog zubića (možda je koincidencija da mu izbijaju istovremeno) već najvjerojatnije herpetični gingivostomatitis. Tj pva infekcija herpes virusom. Obično temperatura traje 7-10 dana uz simptome koje si navela. Svakako mu miksaj hranu, ako to ne radiš, i nudi mu samo blage okuse.
    quote]
    Sve si rekla kako i jest-točno po špagu-bravo i tisuću
    Bili smo do pedijatrice-dala nam jedino viro-nešto da mažemo herpes izvana-al to se ionako stavlja kad je herepes u startu. Usnu šupljinu ispirati kamilicom-sad ću dijete morat poticat da pljuca
    ...i dala je mami bolovanje dok dijete ozdravi :D

I još nešto-rekla je da ako hoću da uzmem neke vitamine da dijete brže ojača-ja u ljekarni-a vitamini se preporučuju od četvrte god.života. Prema tome, kaže magistra-dajte djetetu pola šumeće (btw vitamin u obliku sirupa nisam ja htjela davat, D. nerado uzima i Plicet na žlicu pa nisam htjela eksperimentirati. Možda je sirup prilagođen mlađem uzrastu). Svakako nisam htjela odstupat od tvorničke preporuke i nisam kupila te vitamine...

I,naravno sve napomene koje sam dobila u pedijatrice bili su na blokićima od (kršitelj koda)a i (kršitelj koda)a
    Zato sam ja kad god sam stigla naglasila da dojim-i da je to jedino što papa -bili su indiferentni :? ali moje dijete dobiva najbolje, so I don't care :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo ti doji i dalje! To mu je sada najvažniji lijek.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala svima na podršci!!!
    Palo mi je na pamet nešto, pa evo pišem sad dok spava:
    obzirom da mu se iz usta čuje lagano zadah, a dr. je preporučila ispiranje kamilicom, kako bi bilo da mu ja obrišem usta gazom natopljenom u čaj od kadulje-on djeluje protuupalno i antiseptički...ne bi dala nikako da ga pije-njega čak ni odrasli ne smiju pit, nego samo njime ispirat usnu šupljinu i "grgoljit" grlo. Znate li šta o ovome?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

On se čak i preporučuje, više nego kamilica. Samo, malo ih je teško u toj dobi prisiliti da ga ispljunu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •