Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
Ja buhtle radim po slijedećem receptu :

40 dkg. brašna
6 dkg. šećera
malo soli
2 dcl. mlijeka mlakog + 1 dcl.za kvasac
0,5 dcl. ulja
3 žumanjka
korica od pola limuna
4 dkg. svježeg kvasca ( 1 kockica )

Svježi kvasac razmutim u 1 dcl. mlakog mlijaka, dodam žlicu od čaja šećera i ostavim da se digne kvasac.
Kad kvasc uskisne dodam u brašno kojem sam dodala sve gornje sastojke , izmješam dok se ne odvaja od posude i ostavim odmarati dok ne zaprimi dvostruki volumen
Nakon toga tijesto ne premjesujem nego odmah radim tako da ga razvaljam u kvadrat i režem manje kvadratiće koje nadjevam sa nadjevom, zamotam , složim u namazan pleh, premažem sa žumanjkom koji razmutim u malo mlijeka, i ostavim odmarati do duplog volumena. Bude oko 24 buhtle.
Pečem na 150 st. 30 min.

Nadjev od oraha ili maka :
20 dkg. mljevenih oraha
10 dkg. šećera
limunova korica
3 bjelanjka - snijeg
kalimero, znam da te neću dobit danas, ali za ubuduće
mora li na tako malo brašna cijeli svježi kvasac?
nije da zazirem :davor: ali čini mi se da mi buhtle budu "gumenaste" baš od puno kvasca... ili nije u kvascu problem?
mislim, fine su one, mekane, pune, baš kakve volim, ali mislim da im puno kvasca škodi..
što misliš?