Winnie, sorry, ali nemam komp doma (stoji u kutiji od selidbe) pa vikendom ne idem na net..

Vidim da si uspjela i bez mene!

Ali eto da pojasnim:
anni frani (napisa):

Ja ga radim tako da prvo kvasac i margarin i šećer otopiš u mlijeku pa promješaš sa ostalim sastojcima.


Šta otopiš sav šećer u svih 7,8 dcl mlijeka i dodaš margarin, pa pustiš da se diže ta smjesa, ili uopće ne puštaš da se diže nego ju odmah pomiješaš sa brašnom i ostalim društvom?
Margarin otopiš "prirodnim putem" ili ga topiš "na vatri"?
Malo jače zagrijem mlijeko, pa u vrućem otopim margarin (margarin režem na listiće tako se brže otopi) i sav šečer, pa onda kad se malo prohladi od margarina stavim kvasac.
Dakle, sav šećer, svo mlijeko i sav margarin.. i ništa se ne diže već odmah sipam u brašno i zamjesim!



Kada ugasiš pečnicu,, buhtle premažeš sa sirupom od 0,5dcl vode i 4 žlice šećera da buhtlice budu lijepe sjajne (samo ih premažeš ne potapaš ih kao baklavu).


Samo otopiš šećer u vodi ili kuhaš sirup (špinovani šećer)?
Eto greška.. prokuha se šećer i voda.. ali samo prokuha ne da se napravi gusti sirup.


2 kockice kvasca


I da, mora li biti svježi kvasac ili može i suhi, DIGO?
Može i suhi, isto dvije vrećice.. kvasac je kvasac i postupak ti je isti!


P.S.
Zaboravih napomenuti da se ovo tjesto koristi i za orehnjaču i makovnjaču!

Oprosti još jednom na odgovoru koji je zakasnio ali po svemu sudeći buhtle su ispale super!
:D