-
Buhtle
50 dag brasna, prstohvat soli, 1dl mlakog mlijeka, 1 jaje, 2 zumanca, 1 limun (naribana korica), 5 dag secera, 1 dk mlake vode 40 gr kvasca - jedna kockica
U posudu staviti brasno, dodati uzasli kvasac i ostale sastojke za tijesto. Dugo ga mijesati spiralnim nastavcima miksera. Ostaviti neka stoji pokriveno na toplom mjestu 40-tak min da se digne.
Pobrasniti radnu povrsinu pa na njoj premijesiti dignuto tijesto i razvaljati tako da bude prst debelo. Narezati na pravokutnike te na svaki zlicom staviti punjenje po zelji. Ja sam stavila marmeladu.
Zaviti svaki pravokutnik sa punjenjem u lopticu. Paziti da je dobro zatvorena sa svih strana kako se nebi otvorila prilikom pecenja.
Svaku lopticu umociti ili kistom premazati sa svih strana otopljenim maslacem pa ih odmah slagati u lim od torte koji ste isto tako premazali maslacem. Ponovno pokriti krpom i staviti na toplo da uzadu jos jednom.
Pecite ih na 180 nesto vise od pola sata. Posluzite ih tople, posecerene.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma