-
Evo ubacujem još jedan recep po kojem buhtle ispadnu fenomenalno.
Tijesto:
50 dag brašna
4 dag svježeg ili vrećicu (7g) suhog kvasca
2 jaja + 3 žumanjka
4 dag maslaca
2,5 dl mlijeka
malo soli
5 dag šećera
kora od limuna (ne prskana)
Nadjev:
10 dag marmelade
Preljev:
10 dag maslaca
šećer u prahu za posipanje
Postupak izrade:
Kvasac razmutite s malo mlakog mlijeka, dodajte žličicu brašna i šećera, pokrijte i pustite dizati na toplom mjestu.
U 50 dag mlakog brašna, dodajte dignuti kvasac, 2 jaja, 3 žumanjka, 4 dag rastopljenog maslaca, 2,5 dl mlakog mlijeka, malo soli, 5 dag šećera i nastrugane limunove kore. Tucite dok tijesto ne dođe glatko i dok se ne odvoji od posude. Tijesto dobro pokrijte i stavite na toplo mjesto pola sata da se diže. Kidajte pojedine komadiće tijesta veličine mandarine, spljoštite ga rukama i u sredini stavite žlicu marmelade. Skupite krajeve tijesta, uvaljajte u rastopljeni maslac ( za to ja koristim ulje) i slažite sa spojenim krajevima okrenutim prema dolje počevši od sredine. Pustite da se tijesto diže još pola sata i pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva C oko 30 min. Pečene buhtle pospite šećerom u prahu.
(Ja sam napravila 15 kuglica koje mi stanu u okrugli pleh za torte od 26 cm.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma