Citiraj mendula prvotno napisa
Citiraj tatek prvotno napisa
dok se cereka, a mala se guti, zaista mi je tesko voljeti ga u takvim trenucima, jednostavno ne podnosim trenutke kad jaci maltretira slabijega.
Zamisli kako gadan osjećaj njega tjera da vas na tako drastičan način pokušava pridobiti da ga razumijete.
Djeca nisu zla. Tvoj Vedran ne cereka se od zlobe. On pokušava vama prenijeti svoju tešku bol. Vedran nije zao, on samo glasno zove upomoć. Nemoj se na njega ljutiti, tj. nemoj ga stalno gledati iz istog kuta. Probaj se zamisliti u njegovim cipelama 24/7, kad situacija još nije zakuhala, kad se nepravda gomila, kad on još guta. Sjeti se da on voli svoju sestru ali mu smetaju zaboravljanja na njega.
Na svjesnoj razini znam da nije zao, ali na instinktivnoj ga dozivljavam kao zlog tu prvu minutu-dvije. Pazim da mi se ne omakne neka prestroga reakcija, ali dozivljaj je taj. Siguran sam da bi moja reakcija bila drugacija da nema tog mog dozivljaja i vjerojatno bih ga lakse smirio, no, kao sto rekoh, usprkos pokusajima da taj osjecaj negiram, on je tu u meni. Nestane nakon 2-3 mirnija dana, no kad zaredaju ispadi tad ga osjecam u dubini kod moje prve reakcije ...
Mislim da bih se rijesio toga da imam koji trenutak za sebe, da ishodam ili izbickliram te negativne osjecaje, no u ovom ritmu posao-kuca-djeca i ponovo ne mogu naci to vrijeme.