-
Upotrijebila sam izraz koma jer sam jako puno očekivala od JJ. Čak toliko da sam ga htjela imati (kupiti). /Inače... za sve zainteresirane, Kompetentno dijete ima na hr uredno i u knjižnicama/.
Možda ste u pravu da su primjeri koma, a ostalo ok.. Ja sam tip koji voli primjere.. koji uči kroz primjere, a ne teoriju...
Činjenica je da, bez obzira na silne primjere searsa, filozofije JJ, svaki od nas to shvaća i primjenjuje drugačije i u drugoj mjeri.. instinkti su važni.. važno je generalno usmjerenje, generalni odnos prema djetetu..
Ne mogu se ne vratiti na JJ.. npr. primjer o tome da klinci sami znaju kad treba spavati.. to mi je totalna glupost... Naravno, generalno znaju kad su umorni ALI.. zar i vi ne znate kad ste umorni, pa ipak, koliko puta vam se dogodi da se zavalite pred TV i gledate gluposti dok vrijeme curi.. i sutrašnji dan ste prebijeni!?!? I to uz svu samokontrolu i veliko iskustvo koje imamo.. Mislim da zaigrani klinac jednostavno ne može sagledati sve posljedice svog postupka - u ovom slučaju odluke da ne ide spavati po danu!!! I naravno kad se zaigra da mu je super i ne želi prekidati.. i da ne kuži da će zbog toga (nespavanja) možda proplakati dva popodnevna sata i da će mu propasti sati i sati dobre igre i druženja sa starcima.. jer jednostavno fizički nije spreman biti toliko dugo budan...
A onaj primjer s početka knjige gdje je (čini mi se) majka toliko posesivno vezana uz dijete (od cca 5 mj.) pa ono odbija sisati ili tako nešto.. o jooooooooooooj. već sam davno čitala...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma