eto me malo ovdje

foru sa spavanjem sam skužila za nešto starije dijete, recimo oko 3godine. mislim da se to odnosi i na to da li im je vruće, hladno i da li su gladni.
no dobro ih je osluškivati i ranije.

primjer sa Petrom. iz niza razloga curka nije spavala u nedjelju. to joj je bilo prvo ne spavanje preko dana. ostala je budna, bez većih problema do oko 21:30 :shock:

ja se naprosto nisam htjela zamarati jer sam znala da bi u tom slučaju svi bili nervozni.

jučer je prek dana bila turbo vesela i razigrana i imala sam osjećaj da neće ići spavati. ja sam postala umorna i rzvukla krevet i rekla joj da sam umorna i da bi se JA malo legla i odmorila. još jedanput smo složili konjiće (druga priča) i ja sam se legla. ona se još malo igrala i došla na ciku. fino se namjestila u položaj za spavanje i začorila za 5 minuta. to je bilo oko 13:30.

danas je zaspala oko 14:30 (malo prekasno) no isto je nisam htjela forsati. možda je to i bio razlog ali oko 14:10 se zapravo pokakala, nakon toga se počela smirivati i došla meni u krevet.

mislim da ih treba osluškivati i da oni već tu negdje oko dvije godine znaju da su umorni. ako im tada osiguramo da nemaju uzbuđenja i ako vide da se i mi smirujemo (mislim da je ovo jako važno) otići će se odmoriti. isto vrijedi i za na večer. istina, P ide kasno spavati (oko 22:00) ali nama to ne predstavlja neki problem jer sam ja sa njom prek dana doma. da se moramo buditi za vrtić ne znam kako bi išlo