-
Meni je veliko prosvjetljenje bilo to "kako" izraziti svoju osobnu granicu a da se pritom ne povrijedi integritet druge osobe.
Jos jedna zanimljiva stvar iz te knjige mi je bilo to kako roditelji koji ne postavljaju osobne granice u principu ne daju prilike djetetu da ih upozna, ono nikad ne sazna u stvari tko su oni i koje su njihove zelje i potrebe. I takodjer ucenjem da roditelji imaju svoje granice, djeca se na taj nacin uce postivati granice i drugih ljudi poslije u zivotu.
Procitaj, vjerujem da ce ti barem malo pomoci. Jesi ti citao kompetentno dijete? Ova knjiga o granicama se dosta nadovezuje na kompetentno dijete. Mislim moze ju se citati samu za sebe, ali je bolje ako se procitalo komp. dijete prvo jer ti onda nema nedoumica oko toga sto je - i kako se narusava - integritet, samosvijest, osobna granica, osobna odgovornost, itd. Pa imas manje upitnika nad glavom, jer npr. vec znas kako se narusava integritet i nema potrebe za dodatnim pojasnjavanjem.
Ja bih iz ovog sto si ti rekao mogla i zakljuciti da Vedran prkosi (ti ces najbolje znati jel to prkos ili nesto drugo). No ako je prkos, JJ je u jednom trenu rekao jednu zanimljivu stvar - ukoliko dijete prkosi to znaci da mu je narusen integritet. Kod nas je zaista svaki put to bio slucaj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma