Citiraj anchie76 prvotno napisa
Citiraj tatek prvotno napisa
Ajd, bas cu procitati obje knjige!
:D :D

I nemoj odmah ocekivati puuuno.. meni je trebalo 2 citanja da mi stvari pocnu sjedati na svoje mjesto (nakon 1. citanja sam bila totalno u komi zbog svojih roditeljskih (ne)sposobnosti).

Bas me zanima tvoje misljenje o svemu tome kad procitas
I mene zanima.

U stvari, ne znam zasto ih jos nisam do sada procitao. Procitao sam dosta drugih knjiga, no ova je nekako uvijek izmicala ... Cinjenica da je ova knjiga medju "Rodama" proglasena maltene Biblijom mi je s jedne strane bila dodatni impuls za citanje, no s druge strane osjecam uvijek neku laganu averziju prema svemu sto je "in", obozavano od vecine itd, kaj ja znam, imam neki alternativni feeling u sebi.

Kad sam prosli tjedan procitao u Globusu razgovor sa J.J-om na mene je najvise utjecao njegov fizicki izgled, izgled dobrocudnog ojaceg starijeg gospodina ... ima nesto u njegovu izgledu, nesto pozitivno, sto podsjeca na dobrocudnog medu. (nadam se da se nece uvrijediti ... ).

A na mene je djelovala i ova rasprava na ovom topiku - ni ja bas ne obozavam "soljenje" pameti kakvo nude prosjecne amerikanizirane "self-help" knjige, no cijenim emocionalnu ukljucenost pisca koji citaocu ne nize samo fakte i savjete i ostalo, nego mu daje i podstrek za akciju. E sad, neki od postera (a i novinarka, cija je recenzija objavljena u Feralu)su se zalili da su J.J. suhoparan i nize informacije "s visoka", a taj stil mi se jos manje svidja ...

Ukratko, zaista je vrijeme da stvar (tj. Juulove knjige) uzmem u svoje ruke pa to procitam i onda mozemo diskutirati dalje o svemu. Svidja mi se koncept svim stranama poznatih granica, jer sam mrzio igre skrivaca iz svog roditeljskog doma pa mi se zato dopada princip da je sve "na stolu" i svima poznato i obrazlozeno ... pa ce mi sevaljda onda svidjeti i knjiga.