Citiraj anchie76 prvotno napisa
Tatek, Vedran je IMAO SVAKO PRAVO ljutiti se na Zrinku!!! Zrinka je (nehotice) pogazila njegove granice. Usla je neplanski u njegov prostor i narusila ga. A stvar je jos vise eskalirala kad je TM bila ljuta na Vedrana sto se on ljuti na Zrinku (time mu je poslala poruku da on bas i nema pravo ljutiti se na sestru - iako je ona presla njegovu osobnu granicu). On je bio povrijedjen time svime, i na kraju je on najgore kaznjen... Kakvu mu je to poruku poslalo? Ne bas bajnu.. Njegove granice nisu bitne drugima, i jos ak se naljuti zbog toga, kazni ga se..... :/

Ova knjiga o granicama je lakse stivo. Citaj Komp. Dijete. Vjerujem da ce ti puno toga rasvijetliti vezano za odnose Vedrana i Zrinke... Mislim da je bas jedan vrlo slican primjer ovom gore u knjizi (starije dijete udari mladje i kakva reakcija roditelja treba biti). Iznenadit ces se time sto bi u stvari trebao reci Vedranu
Naravno, naravno, imao je pravo ljutiti se, i MZ mi je rekla da je ukorila Zrinku (to obavezno radimo kad napravi nesto tog tipa, na to JAKO pazimo), no nije imao poslije pravo vrtjeti joj ringispil da padne a i sve ostalo ...
Nije u tome fora, na to zaista jako pazimo, jer smo skuzili da je to jedna velika zamka u koju smo poceli upadati sasvim na pocetku ..

Ja mozda cak idem u krajnost, jer kad nesto kazem Zrinki (recimo u autu), onda nesto kazem i Vedranu npr. Zrinka kaze "mion' (Kamion), a ja kazem, "Da, Zrinka, to je jedan veeeliki kamion" i odmah dodam "Vedrane, da li si vidio sto vozi ovaj kamion, pun je do vrha asfalta". Pokusavam tu odrzavati ravnotezu sto nije bas zahvalno, no znam da je to vazno za obje strane.

Kao sto rekoh, Kompetentno dijete je vec napola procitano, nastavak ove noci.