Ja cu se na ovo osvrnuti:
Meni je ovo ostalo urezano, jer mi je konacno rasvjetlilo neke moje postupke u proslosti i pomoglo mi da ih bolje razumijem.a zakaj prvotno napisa
On tu govori o teenagerima (u mom slucaju je to bilo puno kasnije), koji su do odredjenog trenutka savrseno suradjivali i revno odradjivali kucanske poslove i onda NAJEDNOM se pobunili da nece vise. Znaci prakticki obrat preko noci. Po Juulu to znaci samo jedno - da su ta djeca previse suradjivala, i da su puno suradjivala na vlastitu stetu tj. gazenja osobnih granica duzi niz godina. I u tom nekom trenutku to dijete postaje dovoljno veliko i "snazno" da kaze NE roditelju (sto se do tada nije usudjivalo) i obustavi suradnju na tom planu. Ja znam da se to meni desilo kad sam pocela zaradjivati, tada je i pukla moja suradnja na planu ciscenja doma - ja sam bila spremna platiti zenu koja ce pocistiti, ali ja nisam htjela nije bilo tih para.. Mojima je to bilo neprihvatljivo... Iz toga su eskalirali mnogi konflikti. No s vremenom je to sve bilo razrijeseno jer sam se ja odselila....
No rjesenje koje Juul predlaze mi je vrlo logicno, ali istovremeno vrlo tesko izvedivo (gledam s pozicije roditelja). Zaista neznam kak bi to funkcioniralo u stvarnosti. No valjda on zna o cemu prica![]()

Odgovori s citatom