-
adio mare, evo ja bih jos malo nadopunila zrinku i anchie, cije misljenje o bosim nozicama dijelim.
dakle ako hoces iskreni odgovor od mene kako da ti uspijes da tvoje dijete obuce papuce, moj odgovor je : pojma nemam.
odnosno drugi odgovor: postoji vjerojatno puno nacina.
cesto smo imali topice o slicnim problemima, pa smo cesto jedna drugoj davale savjete o papucama, oblacenju ujutro i slicno. dakle nekakva osobna iskustva kako smo mi to hendlale. i vjerojatno neka od tih iskustava mogu pomoci. kako sto imas i hrpu knjiga koja se bave time kako uspjeti da djeca peru zube, jedu spinat i slicno.
metoda probe i pokusaja. pocesto uspije.
to bi bio jedan nivo razmatranja bosih nogu.
da sam ja profesionalno psihologinja ili psihijatrica, sto nisam, ja bih se prije bilo kojeg savjeta potrudila steci sliku o odnosima u vasoj obitelji i tek onda nesto reci na temu. mozda bi bose noge bile tek banalna situacija koja bi se jednostavno rjesila.
mozda bi s druge strane to bio samo mali kamencic u cijelom moziku kompliciranih odnosa pa bi banalna situacija papucica ukazivala na neke druge dublje probleme.
to bi bio nesto drugaciji nivo razmatranja bosih nogu.
medutim mi se na ovom topicu bavimo juulom. i sad u njegovim knjigama uopce nema stava o bosim ili nebosim nogama. cak nema ni prijedloga kako da ono sretno dijete iz "100 tajni sretne djece" obuce te papucice bez frustracija. (izvinjavam se na ovoj blagoj cinicnosti
)
teze kompetentnog djeteta ne znace :
necemo nista na silu, OK?
niti
A ja sad tražim pomoć u duhu postupka dobrog roditelja koji neće plašiti babaRogom. Doduše, roditelja koji zna da je veći, nadmoćniji, mudriji, iskusniji i jači, ali je u toliko mali da ne zna koju bi svoju prednost bilo mudro iskoristiti kako ne bi narušavao integritet svog tvrdoglavog djeteta?
vidim da te juul zanima, pa ga zaista procitaj, pa ce biti lakse razgovarati.

to kazem zato sto mislim se stavljas u usta juula neke teze koje nemaju puno veze sa tim sto on prica u svojim knjigama i onda to postane apsurdno prepucavanje.
otprilike kao kad se feminizam prebaci na razgovore ko ce prati sude poslije rucka i da muskarci ne mogu radati, ni dojiti.
i onda diskosija nije ni konstruktivna, niti ima prevelike koristi od nje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma