aquachild prvotno napisa
Sto se tice HPV virusa i CIN-a, moj savjet je obaviti konizaciju. Ja sam imala katastrofalan nalaz sa CIN3 uzrokovan HPV-om. Obavila sam konizaciju u Petrovoj 2006 (uklanjanje dijela grlica maternice), i sve je proslo ok. Od tada nalazi su uredni: nema abnormalnih stanica, nema CIN-a. Konizacija ne utjeca na mogucnost zatrudnjivanja i kasnijeg radjanja. Sto se HPV-a tice, nije mi jasno kako je jedan doktor mogao reci da je to samo tvoj problem??? Ako se partner ne lijeci to je naprosto zatvoren krug! jer ako je kod tebe ustanovljen HPV onda ga SIGURNO ima i partner, i trebao bi svakako ici kod urologa po potrebnu terapiju. Koliko sam ja citala o HPV-u (a procitala sam mnogo) on nije u potpunosti izljeciv, ali najvaznije je raditi na imunoloskom sustavu organizma, redovite kontrole i papa testovi. Ne zelim nikoga plasiti, ali voljela bih da ozbiljno shvatis da HPV vodi raku grlica maternice, i sto prije ti i partner poduzmete potrebne mjere to bolje po tvoje zdravlje.. Moj savjet je traziti misljenje 2-3 doktora sto se tice nalaza i konizacije.