Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
mislim da i ti papa testovi u svim labosima ne daju dobre rezultate.Mojoj kolegici pokazalo hpv-otišla u Zg-napravila papu-tamo nema hpv.A također mislim da oni nama ginekološkim pregledima isto prenesu svašta.Vidjela sam da u umivaoniku pere one instrumente.Niti stavi da se to negdje sterilizira...ili sam ja glupa pa paničarim oko toga ali mi je to zapelo za oko...I još nešto ne kužim u tom postu oko toga tko može dobiti-znači utvrđeno i kod djevica ali prenosi se samo spolnim putem ili oralno...pa sad i ja sam bila djevica ali ovakva konstatacija...ne znam
Papa test ne do(po)kazuje HPV, za to postoji 'tipizacija'... PAPA test pokazuje postoje li kakve promjene (pojava abnormalnosti epitela vrata maternice).. promjene mogu biti dobroćudne ili zloćudne btw...

I ne, ne prenosi se samo spolnim putem, već se tako najčešće prenosi... Može ga prenjeti majka na dijete prilikom poroda ukoliko postoji HPV infekcija... Zatim: Neka su istraživanja utvrdila da se ovaj virus može prenijeti i na drugi način, na primjer preko ručnika ili donjeg rublja.