Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Opet ja, s novim problemom.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Opet ja, s novim problemom.

Razlog ovih postova je to što u sklopu privatnog zdrav. osiguranja odrađujem sistematski pregled u jednoj privatnoj poliklinici.
    Dakle jučer sam bila na ginekološkom pregledu, papa + collor doppler jajnika i maternice. Pregled je radio dr. Joško Zekan, mislim da inače radi u Petrovoj (zna li netko nešto o njemu)?

Dakle kad sam ja njemu rekla svoje probleme (menstruacija koja je 5 dana vrlo obilna, a nakon toga 5 dana smeđi, onak kiselkasti miris, končasti iscjedak, ovulacijski spoting...) on je odmah zatražio cjelokupni hormonski nalaz. Osim toga počeo je govoriti o nekakvim predstadijima raka maternice i da bi bilo dobro da dođem u ZG da mi uzmu komadić tkiva maternice na obradu (to je nešto kao kiretaža?) i spomenuo mogućnost vađenja maternice ako bude potrebno!!!???

E sad, ja sam bila potpuno u šoku. Ne znam da li je on inače takav da te pošteno preplaši ili stvarno sumnja na nešto gore kod mene.

Inače nalaz ultrazvuka je po njegovim riječima "u redu i nema vidljivih promjena", a papa će biti gotova za 2 tjedna, kad moram doći ponovno k njemu sa svim nalazima.

Napomena - prošle sam godine izvadila štitnjaču radi karcinoma. Imala sam 3 carska reza i sterilizaciju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

poslid, ne znam o tome ništa, samo koristim priliku da ti vibram i pošaljem poljubac ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gle, malo mi je to sve kontradiktorno.

Samo nakon tvog opisa menstruacije, zaključuje da bi mogla imati predstadiji raka maternice! :? :shock:

To bi mogao zaključiti nakon nalaza papa testa, koji je tek gotov za 2 tjedna ili nešto vidjeti preko UZV (obično neki veći miomi znaju biti uzrok tako obilnim menstruacijama), ali i to ti je u redu!

Uzimanje uzorka maternice se zove biopsija i nije ništa bolno i onda ti se to šalje na analizu da se vide promijenjene stanice (PHD NALAZ).
    Nisam medicinske struke, ali sam i ja imala problema, pa sam štošta naučila.

Za njega sam čula, ali ne znam ništa o njemu!

Nemoj se dati plašiti, uostalom imaš mogućnosti potražiti i drugo mišljjenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajoj, Poslid.. baš te krenulo...

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvata me jeza od takvih liječnika!
    Pa valjda prvo treba obaviti sve pretrage da se može postaviti dijagnoza, a ne krenut sa pretpostavkama.
    Nadam se da na kraju neće biti ništa od ovih njegovih zlih prognoza.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poslid, nema panike - jučer sam pročitala članak od čestim vaginalnim krvarenjima kod žena koje su imale carski rez, iskopam link pa javim!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Blaženi History!
    evo linka
    http://news.yahoo.com/s/nm/20060823/...es_bleeding_dc
    Kopiram i tekst:
    Oral contraceptives curb bleeding after C-section Wed Aug 23, 5:32 PM ET

After having a cesarean delivery, a woman may experience vaginal bleeding outside her normal periods. Taking oral contraceptive pills can resolve the problem, researchers in Japan report.

Anatomic defects at the site of cesarean section scars in the uterus are thought to be the cause of such bleeding, they explain. However, there is currently no simple treatment.

Dr. Masahiro Tahara from Osaka University Graduate School of Medicine and colleagues evaluated the effectiveness of treatment with an oral contraceptive containing a combination of estrogen and progesterone (Pranoval) in 11 women with recurrent vaginal bleeding after a C-section.

Ten of the women had a decrease and then cessation of bleeding after three treatment cycles, the team reports in the medical journal Fertility and Sterility, and the eleventh woman became free of abnormal vaginal bleeding after an additional three cycles.

The investigators are uncertain about how the treatment works, but proposed mechanisms include an effect on coagulation and improvement in the integrity of the lining of blood vessels.

"Our findings support the use of conservative hormonal therapy for treating intermenstrual bleeding in patients with defects at the previous cesarean uterine scar," the authors conclude. "However, it must be noted that this study is preliminary, and more work is needed to show the effectiveness in a large population of women with prior cesarean deliveries."

SOURCE: Fertility and Sterility, August 2006.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo bi htjela naglasiti da kod privatnika je nalaz papa testa gotov za 3 dana, ne znam zašto njemu to toliko traje( a poznate su mi muke čekanja lječničkih nalaza)?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamazika
    Tako je meni u stvari i objasnio moj (redovni) ginekolog. Ovaj pregled mi je tebao biti nešto kao drugo mišljenje, a kako je moj ginekolog privatnik, kod njega bi morala plaćati UZV i papu, a ovo mi je uključeno u cijenu privatnog osiguranja.

Pingu, svi ginekolozi u Čakovcu šalju nalaze van ČK (Zagreb ili N.Marof) pa zato to tako dugo traje

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesu li ti gledali debljinu endometrija, u kojoj fazi ciklusa si bila. Možda ti hormoni ne rade kako treba pa se previše zadeblja, ili ne oljušti do kraja za vrijeme menge.
    Svojevremeno sam čitala da nakon podvezivanja jajnika cirkulacija u njima oslabi pa nisu tako funkcionalni (hormonalno) kao nepodvezani. No mislim da to više vrijedi za predmenopauzu.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bio mi je 10 dc. I imala sam još taj smeđi iscjedak. Tako da je to vidio.
    Za endometrij piše: ili gmm ili 8 mm - ne znam pročitati, ali mislim da je ovo drugo.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piše još:
    Uterus 3,8x4,2x6,3
    ART.Ovarija - Lijevi - Pl 1,06 Rl 0,52
    - Desni - Pl 1,12 Rl 0,48
    jajnici uredne veličine i strukture

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ti ne znam koliko točno kad treba biti - a valjda bi dr. nešto iskomentirao da drastično ? Možda ti se jave cure koje su zbog teškoća sa začećem mjerile endometrij.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, ništa od te debljine endometrija, nema važnost prije menopauze.

Obstetrics Gynecology: What's the norm for endometrial thickness?

--------------------------------------------------------------------------------

"What is accepted as normal endometrial thickness on a transvaginal ultrasound (TVS) in pre-and postmenopausal women?" asks ANNE FRASER, MD, of Nepean, ON.
    An endometrial thickness report on a premenopausal woman gives no information regarding the presence or absence of pathology. Correlation with clinical findings is in order here. Don't rely on endometrial thickness to answer whether further investigation is warranted. In a postmenopausal woman, however, assuming she's not on hormones, you should expect a measurement less than 4 mm. If your patient has postmenopausal bleeding and the TVS shows a lining wider than that, an endometrial biopsy is required. Also, ensure that the thickness was measured with a transvaginal, not a transabdominal, ultrasound. FW

(©copyright: Parkhurst Exchange year-month-#: 2005-05-28)

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šaljem ti pp

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Debljina endometrija od 8 mm sasvim odgovara stadiju ciklusa.
    U vrijeme ovulacije pozeljno je da bude debljine 10 i vise mm, trolinijski.
    znaci to je sasvim ok

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

imaš pp

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemoj se ljutiti na ginića, ponekad ispričaju sve moguće i nemoguće varijante - da žena shvati ozbiljno da treba otići na sve preglede na koje ju je naručio. Ne zna on da si ti ozbiljna, da ćeš ispitati 100 puta sve kaj je rekao i da ga nećeš shvatiti olako.
    Najgore je kad čuješ u ordinaciji kako ginekolog komentira nalaz "došla je sad prekasno, nije shvatila ozbiljno razgovor prije godinu dana".

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobila sma nalaz papa testa - UREDAN.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    hvala dragom Bogu :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim da je ginić malo hrlio pred rudo. Ca uterusa se dijagnosticira biopsijom maternice. Krvarenje izvan ciklusa kao i nepravilna krvarenja mogu biti jadan od znakova ove ali i mnogih drugih gin.poremećaja.
    Mislim da nemaš razloga za brigu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •