Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Molim vas pomoć, drage Rode!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Molim vas pomoć, drage Rode!

evo o cemu se radi: moja najbolja prijateljica je rodila 12.8.2006. iz bolnice je izisla za 4 dana, sve u redu i doji. jucer je odvezena u bolnicu nakon sto je pala u nesvjest, ima visoku temperaturu i viskoke leukocte. sad je na infuziji i daju joj intravenozno metazol. izdaja se, a ja dojim njeno dijete. mislim da je u pitanju mastitis, ali nisam sigurna. molim pomoc! hvala!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

je li u bolnici u kojoj je rodila ili u nekoj drugoj?
    ako je tamo gdje je rodila, neka traži da joj dopuste da dijete bude s njom.
    zašto je još uvijek u bolnici - ne može li lijek uzimati oralno?
    kako se ona sad osjeća?

ako beba može piti izdojeno mlijeko, očito lijek nije kontraindiciran dojenju (nadam se da je liječnicima rekla da doji).

reci joj neka nazove SOS, teško mi je ovako preko treće osobe...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

rekla sam joj da zove SOS! ali nasam sigurna da ce to napraviti. u bolnici je u kojoj je i rodila , stovise, kat ispod rodilista. ne smiju djeca u toj bolnici biti s mamama na odjelu ginekologije, samo u rodilistu. mislim da znaju da doji.

dijete pije moje izdojeno mlijeko, a ne njezino i kad stignem od svog djeteta podojimi njeno.

ona je uplasena, ima temper i bolje je danas.

ustvari, na infuziji je zato sto je kolabirala, jer od kad je dosla kuci iz rodilista
    jako slabo jede (jer je uglavnom sama kod kuce),a stalno doji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irenica prvotno napisa
    i kad stignem od svog djeteta podojimi njeno.
    to je za mene pravi prijatelj!

svaka čast!

Želim brz oporavak!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

šta nije malo prevelika razlika između tvoje i njene bebe? neka me netko ispravi, ali da je tvoje mlađe, onda ne bi trebalo biti problema, ali pošto je drugačije-savjetnice-help!! Ne želim plašiti, nadam se da sam u krivu :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    šta nije malo prevelika razlika između tvoje i njene bebe? neka me netko ispravi, ali da je tvoje mlađe, onda ne bi trebalo biti problema, ali pošto je drugačije-savjetnice-help!! Ne želim plašiti, nadam se da sam u krivu :/
    nisam savjetnica, ali koliko znam sastav mlijeka je drugačiji, no ako je prijateljica irenica zdrava (što vjerujem da je jer doji svoje dijete) - mislim da je manja šteta nego naglo uvesti adaptirano.

Ja se samo sjetim svoje bake koja je išla po okolnim kućama i dojila bebe u susjedstvu jer njihove majke nisu mogle - a bilo je djece i beba razne dobi (što njezinih vlastitih što iz susjedstva) :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Ja se samo sjetim svoje bake koja je išla po okolnim kućama i dojila bebe u susjedstvu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja isto mislim da je manja steta da je ja podojim iako je moje dijete vec 7 i pol mjeseci, a njeno tek 14 dana nega da se uvede adaptirano.

da li netko zna smije li dojiti ako dobiva inekcije analgina za snizavanje temperature (39 stupnjeva) i kroz infuziju metazol?
    jer ako smije onda bih joj donosila njeno dijete na podoj.

a ja mislim da je sve to od mastitisa. visoka temper, vruca i kvrgava prsa i visoki leukociti. ispravite me ako sam u krivu.

i sad pitanje je: dal doci kuci i dalje pod temperaturom, ali bit s djetetom i rjesavati taj mastitis ako to jest, ili ostati u bolnici dok se situacija sanira i koje su posljedice za dojenje u ovom drugom slucaju?

uh, cijelu noc nisam dobro spavala misleci na nju i malu djevojcicu!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Irenice, ona itekako može dobiti svoje dijete.
    Ne znam u kojem je rodilištu, ali znam da u Petrovoj u ovakvim slučajevima Blajić inzistira na druženju mame i bebe čim je mama fizički spremna na to.

mi ne smojemo davati savjete o lijekovima, ali ako su joj liječnici propisali terapiju nakon napomene o dojenju, onda je to valjda u redu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Apricot nažalost baš u Petrovoj nedaju dojiti dijete ako mama ima temperaturu veću od 38 stupnjeva. Ja sam na svoju ruku tresla toplomjer i pila lupocete jer ne samo da mi nisu dali dojiti već mi uopće nisu dali dijete. Paulu sam mogla doći pogledati samo 1x dnevno kad su se djeca pokazivala rodbini
    Razlog zašto nisu dovodili dijete je da se boje da majka ne zaspe s bebom i prignječi ju ili da se ne sruši i sl jer su oni odgovorni.
    Kontaktirala sam i jednu poznanicu pedijatricu s Rebra i ona je rekla također da nije preporuka dojiti dijete s temp. većom od 38.5.

Nažalost nisam pitala za razlog, i nastavila dojenje na svoju ruku (Pauli nije bilo ništa ali se nebih usudila nekome predlagati isto).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa, eto, ja nedavno bila gore i odnijela Lovru svojoj prijateljici.
    Srela Blajića u liftu i sve fino s njim dogovorila.
    mali je bio s njom tjedan dana u nekom malom sobičku, na katu s rodiljama, ali izolirani.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ma Blajić je zakon . Da li je moguće dogovoriti i ako ga ne poznaš i nemaš nikog poznatog u bolnici? (meni nažalost nije palo napamet moliti ga jer sam mislila to je tako i nema pomoći ).

Držim fige da joj daju bebicu i šaljem ~~~~~~~ za brzi oporavak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nije on meni "poznati".
    bio mi je na porodu, ali čisto sumnjam da me se sjeća.
    lijepo priđeš, kažeš što hoćeš, opskrbiš se znanjem da te ne može preveslati i... to je to!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e da smo u Zagrebu!
    to je sisacka bolnica.

evo sto je bilo: nakon dva dana provedenih u bolnici su na kraju zakljucili da joj nije izisla cijela posteljica pri porodu van i sinoc je bila na kiretazi.
    znaju da doji i rekli su joj da ce moci dojiti kad ne bude dobivala antibiotike.
    ona se izdaja, a bebicu ce joj donositi na podoj od kuce dok ne izidje iz bolnice, a dok pije antibiotike ja joj dojim djevojcicu.

jel ima tko slicnih iskustava s kiretazom nakon poroda? pliz iskustva

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa trebala je reći da želi antibiotik koji nije kontraindiciran dojenju.
    ali, dobro, sad je tako kako je...
    ona bi uskoro trebala kući, laktaciju održava izdajanjem i, kad beba i ona budu zajedno, trebalo bi sve biti u redu.
    mi smo tu za podršku i informacije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •