Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Mala beba i platnene

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Mala beba i platnene

Helou! Polako se ufuravam u ovaj pdf pa još uvijek ne dišemo punim plućima u platnenima.

Razlog je pomalo neki iracionalan strah da ja to sve neću znati hendlati (glupo totalno, znam, više je to strah od novoga), ali zapravo najviše što je Jana mala beba. Danas je na kontroli, s 3 tjedna, imala 3040g. Jučer sam joj stavila platnenu (ne one size nego malenu) i guza joj je tak stršala u zraku. Jel to normalno? Mislim, kad pogledam koliko tu slojeva ima, pa to je cijela tvornica platna oko njene guze - papirić, uložak, pelena, zaštitna.

Kak ste se vi mame s manjim bebama "ponašale" u takvim situacijama?

Početno

i angela je bila mala beba... od sestog dana zivota smo u platnenima...i to onima one size.... meni je bilo ok, lakse sam ju drzala, a nikad nisam stavljala papirice, to ne radim ni danas, kad ima 8 i pol mj.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo dosli iz bolnice s 2600 i kako su mu sve pelene bile velike, a i nisam jos imala dovoljan brpj za iskljucivo koristenje, koristila sam tetre sa zastitnim gacicama. to mi se cinilo jako zgodno i sad koristim i tetre i ove modernisticke pelene i sasvim sam zadovoljna.

aio koristimoobavezno kad idemo van, a po kuci kombiniramo. obicno u tetru stavim os ulozak, a u druge ne.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

marino je imao 2200g kad smo dosli doma
    sve su mu bile do pazuha i koljena
    cure su mi posudile neke male male pelenice, pa je uglavnom nosio njih
    nisam se dala u jednokratne
    neka bi isto imao tetru i zastitne
    nemoj stavljati ulozak pa ce bit manja

ma brzo ce narasti tako da se strpi malo

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad mi nije neš jasno. Kad i u koju svrhu se koriste tetre?

Ja moram priznati da sam koristila do sada jednokratne, evo noćas je bila tek druga platnena. Nije mi uopće palo na pamet da sam mogla uzeti tetre.

Ako ne stavim uložak u pelenu (on se može mislim iskuhavati), onda će pelena biti pokakana, a ona može samo na 60. I jel se bude to opralo?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stavi papiric da se na njega pokaka

tetru mozes koristiti umjesto ove platnene pelene koju imas, ili kao ulozak uz neku drugu pelenu.

ja tetru slozim u dupli tokut, na nju stavim ulozak i papiric, sve stavim ispod guze,i onda jedan vrh preklopim preko pise, na to lijei i desni vrh jedan preko drugoga i na to zastitne.

kad je bo manji bile su mi dobre kamaris zastitne s cickom, a sad koristim vecinom od miba zastitne, super su mi.

koje ti pelene i zastitne imas?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    koje ti pelene i zastitne imas?
    Pelene od hildegard (20 kom. one size, 4 malene), a zaštitne Kamarisove. I nikak mi nisu jasne kak se stavljaju jer kad ih ja stavim, etiketa mi bude s prednje vanjske strane.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    I nikak mi nisu jasne kak se stavljaju jer kad ih ja stavim, etiketa mi bude s prednje vanjske strane.
    Meni etiketa bude s vanjske, ali stražnje strane. Čini mi se da je tako ok, jer mi se onda čičci lijepe naprijed?!

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Na Kamarisovim pelenama i zaštitinim gaćicama etiketa je na stražnjoj vanjskoj strani.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Na Kamarisovim pelenama i zaštitinim gaćicama etiketa je na stražnjoj vanjskoj strani.
    a na SMIBOVIM NA PREDNJOJ (vanjskoj) strani.
    By the way, meni su smibove praktičnije.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Dia prvotno napisa
    http://public.fotki.com/proljetnebebe/manekeni_u_pelenama/malo_su_nam_velike.html

evo pogledaj
    Sorry, OT
    Dia, presladak je, ja sam se rastopilaaaaa

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pozdrav! ja sam nova i uskoro ću biti mama. odlućila sam se na platnene i to onaj mib start paket pelena pa jel neko narućio to i jel mogu koristit taj paket od rođenja, koja velićina je zaštitnih najpraktićnija a da je odmah ne preraste, i šta vam je to tetra pelena? :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam zastitne od kamarisa 0 i vec su joj male, a nije krupna beba - s 4 mj imala 5850, imam i od smib zastitne 1 i super su nam, puno su bolje od kamarisovih. Ali su nam kamarisove pelene za nijansu bolje jer se brze suse - vecina(one iz start paketa), imam 2 koje sam kupila prije i te imaju deblje punjenje (vise slojeva) i isto se sporije suse.
    Tetra pelene su one starinske, cetvrtaste, kao gaza, mi ih koristimo za brisanja raznorazna i kad nam fali platnenih - stavim jednu tetru smotanu na pravokutnik (8 slojeva bude) i zastitne - isto ok drzi

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja tetru samo presavinem i stavim izmedu nogu i na to zastitne
    (kaom jucer cijeli dan jer nam se pelene nisu osusile)

da i meni kamaris 0 ne stane na sve pelene pa nosimo 1, jer je on duzi

jelka, zastitne gacice stavis nakon sto stavis pelenu i zatvoris je

ulozak se isto opere na 60 kao i pelene, al zato stavis papiric da nemas problema sa tim

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni nešto nije jasno u vezi Kamarisovih zaštitnih. Broj 0 smo nosili do 8 mj. (10 kg) kad su nam postale malo knap. Kupili nove za 12 mj i još uvijek su nam jako velike (sad imamo 11,5 mj). Smibove br. 2 su taman.
    I da, Smibove pelene se sporije suše, ali i bolje upijaju (ne znam je li to radi istrošenosti Kamarisovih).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a jel ste kad prekuhavale na 95 stupnjeva ove smibove pelene. piše da se mogu tu i tamo, a dal se onda ne stisnu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobro, ali nitko mi nije rekao da li je normalno da bebi strši guza u zraku. Kad ju recimo dojim, gornja nožica joj skroz visi. Pa smo joj stavljali ispod leđa i glave ručnik da joj izravnamo tijelo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Dobro, ali nitko mi nije rekao da li je normalno da bebi strši guza u zraku. Kad ju recimo dojim, gornja nožica joj skroz visi. Pa smo joj stavljali ispod leđa i glave ručnik da joj izravnamo tijelo.
    MM kaže da Andrija u platnenima izgleda kao Teletubbie. Sad doduše već manje, ali prije 2 tjedna je baš smiješno izgledao. Kad bi ležao na boku, gornja nožica mu je stršala, nije ju mogao spustiti. Nismo ga izravnavali jer se nije bunio (tako je valjda i bebama koje se široko povijaju). Sad to već puno bolje izgleda, samo nas muče ojedine.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    samo nas muče ojedine.
    :?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    samo nas muče ojedine.
    :?
    Vidjela sam topic. Ali prvi put čujem za taj izraz.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

normalno je da im strsi nogica u zraku kad je pelena velika
    mi smo isto stavljali jastuk do struka da se izravna jel mi ga je bilo zao tako gledati

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok,ja sam isto nova u ovim pričama o platnenim pelenama jer imam sina 2 g i skroz smo koristili jednokratne. Imat ćemo još jednog bebolina pa bih uzela platnene ali nisam sigurna...koliko je zapravo dijete mokro kad se popiški,koliko pelene upiju?
    I vidjela sam kod jedne cure da joj se platnene ne isperu, sve su flekave,nije li to malo nehigijenski?
    Jeste li vi imale problema s osipima u platnenim?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Flekice se osunčaju :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •