Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Nerazvijeni kukovi kod beba

Bmama

Početno Nerazvijeni kukovi kod beba

Moja beba ima 5 mjeseci, prije 2 tjedna dobila je Pavlikove remenčiće.
    Ultrazvučnim pregledom doktor je zaključio da ima nerazvijene kukove (lijevo IIg i desno IIb). Zna li netko što to znači i gdje bi se moglo dobiti neko drugo mišljenje ili dobar savjet?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Misli li da se kukici nisu osificirali ili da nisu na mjestu? Sve se bebice rode sa 'mekim' kukovima. Prepostavljam da misli na ovo drugo.

Mejra je sa dva mj. dobila pavlikove remencice. Rodila se sa totalno dislociranim desnim kukom. Sa sest mj. smo presli na rhino protezicu. To je nosila do nekih 9-10 mj. Trebala je i duze ali jednostavno ona to nije podnosila. Ali sada je sve u redu. Idemo na preglede jednom godisnje. Sve do seste god.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Nerazvijeni kukovi kod beba

Citiraj Bmama prvotno napisa
    Moja beba ima 5 mjeseci, prije 2 tjedna dobila je Pavlikove remenčiće.
    Ultrazvučnim pregledom doktor je zaključio da ima nerazvijene kukove (lijevo IIg i desno IIb). Zna li netko što to znači i gdje bi se moglo dobiti neko drugo mišljenje ili dobar savjet?
    to ti znači da očito postoji distorzija kukova , odnosno da glavice bedrenih kostiju ne stoje pravilno ( pod pravim kutem ) u zglobnoj čašici kostiju zdjelice .Remenčići se daju da bi postavili zglobna tijela u pravilni položaj i tamo ih zadržali. Dali ti je to bio prvi pregled ? Predpostavljam da ni predhodni UZV nije bio ok, sigurno su ti preporučili vježbe, široko previjanje ili abdukcijske gaćice ???

Možeš tražiti drugo mišljenje, UZV je subjektivna metoda ali mislim da ti nitko olako nebi preporučio ovaj način liječenja da nije indicirano. Znam da ti to izgleda kao sprava za mučenje bebe, ali je to nužno .
    Pokušaj u pretražnik upisati Pavlikovi remenčići , cure su već iznosile svoja iskustva, preporučuje se i marama za nošenje kada beba nema remenčiće.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih svakako zatražila i drugo mišljenje. Nedavno sam baš na radiju čula reklamu za Protetiku Modular (Gundulićeva ul.) da, između ostalog, rade i UZV kukova. Zatim, imaš jednu UZV-dg ordinaciju u Reisnerovoj ul (ne znam koji liječnik) te u dr. Terzić u Europskoj aveniji. Raspitaj se, pa odluči.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa
    Ja bih svakako zatražila i drugo mišljenje. Nedavno sam baš na radiju čula reklamu za Protetiku Modular (Gundulićeva ul.) da, između ostalog, rade i UZV kukova. Zatim, imaš jednu UZV-dg ordinaciju u Reisnerovoj ul (ne znam koji liječnik) te u dr. Terzić u Europskoj aveniji. Raspitaj se, pa odluči.
    Šta misliš tko tamo radi ako ne ortopedi iz Bolnice ?
    u svakom slučaju bi se pouzdala prije na UZV ortopeda , nego radiologa ( njima kuk nije specijalnost , oni rade UZV cijelog tijela, i oni su samo dijagnostičari )

Mislim da su dr s Ortopedije stvarno kompetentni , budući da je IIb a dijete staro 5 mj. obavezno ide Pavlik , da je u dobi od 3 mj. išle bi vježbe i široko prvijanje . U pravilu za 2-3 mj. bude ok.

bebi , nadam se boljim vjestima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bmama Dora je imala lllD oba kuka nosila par mjeseci remenčiće par abdukcijske gaćice dok se nije stanje normaliziralo.Nekom djetetu je dosta mjesec dana a nekome treba i godina.Samo strpljenja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hannah će idući tjedan navršiti 5 mjeseci i dobiti remenčiće. Doktor nam veli da su joj se razvili kukovi, ali lijevi kasni u razvoju.
    Jel netko imao takvu dijagnozu ili je to sve isto? Kako se bebač privikne na to jer meni izgleda ko sprava za mučenje....?!

Bmama

Početno

Moja mala je također dobila remenčiće sa 5 mjeseci, navikla se je bez problema. Sljedeći tjedan idemo na prvu kontrolu nakon 6 tjedana neprestanog nošenja. Uglavnom nam svi kažu (liječnici) da to nije ništa strašno da njezini kukovi nemaju displaziju samo da malo "kasne" u razvoju. Na ultrazvučnoj snimci imala je lijevo IIg, a desno IIb.
    Pusa Hani i nadamo se da ih neće dugo nositi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bmama hvala! Drzimo palčeve da će vam na kontroli biti sve ok!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo jučer bili na ultrazvuku i luka nam je dobio abdukcijske gačice zbog displazije lijevog kuka tip IIb. kada smo došli kući pokušali smo mu ih staviti, ali dijete je toliko vrištalo i plakalo da smo već i mi bili na rubu plača. na kraju odustali i pustili ga da spava bez njih. ima li netko ovakvo iskustvo, kako ste navikli bebace na gačice, koliko dugo ste ih nosili?! koliko je IIb ozbiljna dijagnoza, kakve su nam prognoze?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi još nismo bili na sistematskom, ali imam par pitanja unaprijed.

vidite li vi na djeci da nešto nije u redu s kukovima ili to jednostavno dr-i kažu?
    plaćaju li se ti remenčići i gaćice?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas se ne vidi, samo nam je dok rekao!
    gacice nismo platili, nego smo dobili onu doznaku koja se preda na zdravstveno skupa s nalazima, pa to ide na komisiju. komisija odobri pomagalo, vrate ti ovjerenu doznaku i s njom predižeš gačice/remenčiće!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, pomoć!

Seka s bebicom išla u savjetovalište na redovan pregled (beba ima mjesec dana)...
    Pedijatrica joj je rekla da bebica ima labave kukove i dala uputnicu da se hitno ode na UZV. E sad, i taj hitni se čeka dva tjedna.

Seka je sva preplašena. Ima li netko nekog iskustva s tim?
    Što točno znači da su kukovi labavi?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mislim da nema razloga za paniku. Mi smo izašli iz rodilišta sa dijagnozom mekanih kukova, moja cimerica tvrdih itd. Nitko nije imao "normalne" kukiće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •