-
Naglo buđenje i plač!
Maleni B. ima skoro 10 mjeseci i upravo se iznenada probudio i počeo neutješno plakati, jecati da smo se supruga i ja prepali! Čak ni sisati nije htio! Istina, malo mu curka nos, ali sumnjemo da bi to mogao biti razlog. Temepraturu nema. Kroz glavu nam je prošla ideja da možda nije ružno sanjao? Jeli to moguće???Ima li tko slično iskustvo?Moželi se raditi o lošem snu????
-
moguće je da je nešto sanjao, tako je i nama bilo u travnjui nikako ga nisam uspjela smiriti sat i pol u gluho doba noći, pa sam ga iznjela van na svježi zrak na balkon i tamo se ili razbudio ili malo došao k sebi, ali onda sam ga uspjela stavit na cicu i zaspao je. :shock:
vjruj mi, bila sam sama, i us*ala se od straha već sam mislila zvat hitnu, taxi, paničarka šta ćeš...
-
nećeš vjerovati, ali zadnje dvije rečenice nisam ni pročitala, već tek nakon što sam poslala ovaj prijašnji post. ako nije telepatija, onda je sigurno san
-
mom josipu se to često desi - sad je godinu i pol, a to se dešava od 6 mj. probudi se, imam osjećaj, na pola, i neutješno plače i vrišti. ja obično, kada se uvjerim da nema tempreturu/nigdje se nije lupio/ništa ne krvari upalim svjetla i probam ga razbuditi do kraja. to obično pomogne.
-
Nama se zna često dogoditi da nam se dijete tako rasplače, ali uvijek tijekom dnevnog spavanja. Započinje jecanjem (kao da će zaplakati) na kojeg moramo odmah reagirati, ako ne onda se tako tužno rasplače i teže nam ga je umiriti. A plač bude baš jako, jako tužan. I ja mislim da je san i uvijek se pitam što beba može tako tužno sanjati
? Kad ga smirimo, sve bude uredu. Inače je vesela beba.
-
Može biti upala uha, naročito ako počne sisati pa naglo uz plač prestane. Ali onda je i budan jadan i kenjkav. Ovakva vrištava buđenja zbog "ružnih snova" su uobičajena kod malo starijih (3-5).
Da li ste ga nedavno iz svog kreveta preselili u kimbač (recimo, na moru bili svi u jednom krevetu)? Pa se uspaniči što je sam.
-
I nama se to desavalo i to ranije, kada je imala 6-7 mjeseci i koji put kasnije, vriska i plac ali samo nocu, bila bi sva izbezumljena i jedino bi je vrtuljak s medicima i poznatom muzikom smirio. Ja sam to povezivala ili sa sanjanjem ili bi je mozda zavrtio stomak. Nakon par minuta takvog placa bi se smirila i opet mirno zaspala.
-
Krešo će za tjedan dana 4 mjeseca i već neko vrijeme mu se to događa. kod njega plać ne traje dugo, ja se obično u tom trenutku legnem pored njega i zagrlim ga i tiho mu nešto pričam pa se smiri, čak se niti ne probudi do kraja. svega jednom je baš jako plakao i onda sam ga uzela u ruke, na kraju se je probudio i tek onda smirio. Pitala sam ja pedi za to i ona kaže da je to normalno. Ili da je nešto ružno sanjao ili (veća je vjerojatnost) da ga buša zaboli. a on inače dosta stenje i prducka dok spava tako da vjerujem da se o tome radi.
-
dino se je često znao tako ustvari na pola probuditi i toliko vrištati i plakati da ja ne bih znala šta da radim prvi put sam se prepala pravo, mi ga onda uzmemo pokušamo razbuditi i maziti i treba nam oko pola sata, stvarno ga nije ništa bolilo, nekada smo mislili da se udari dok spava, a onda smo primjetili da ovisi i koliko mu je aktivan dan bio i koliko je novih ljudi upoznao. Često mu je, ja mislim, i previše novina tako da to sanja. Jedno vrijeme je to bilo učestalo, a sada se hvala bogu smanjuje možda jednom do dva puta mjesečno. Nekada je bilo i u toku dnevnog spavanja, ali sada toga više nema. Ja stvarno vjerujem da oni sanjaju, jer sam par puta znala čuti dinu kako priča u snu, tipa ide maja bubamaja, dodji cuko, tamo maca itd. pa vjerujem da je sanjao. Nadam se samo da će brzo proći jer je stvarno koma, prvi puta ja sam isto htjela zvati hitnu, ali sva sreća pa imam malo sabranijeg supružnika
-
Bera, skroz te kuzim ono za hitnu, kad se prolomi krik a ti mirno lezis i gledas TV ili spavas, sledi ti se krv u zilama. Ja sam skoro svaki put u plafon udarila kad bi L pocela tako plakati. Moj se suprug doslovno izbezumio prvi put kad je prisustvovao toj epizodi plakanja i uznemirenosti usred noci, trcali smo po kuci ko dva luda, ja sam govorila "navij vrtuljak s medicima, navij vrtuljak" a on ga je toliko puta navio da sam na kraju ja flipnila. Mala se smirila vec dobrih petnaestak minuta i spavala a on bi opet navio medice da sviraju
. I ja mislim da je nocno plakanje dijelom uzrokovano novim iskustvima.
-
Eh da, i nama se znala beba probudit uz luđački i jako glasan plač...kad je imala 1-2 mjeseca...mm je mislio da su grčevi al nije ih imala nego sam ga ja uvjeravala da je samo ružno sanjala....danas s 9 mjeseci ima foru da se probudi i plače ko luda dok ne dobi cicu svoju i onda mir i zaspi....
-
evo jučer i dan as nam se to odgađa kod dnevnog spavanja, tek nakon nekih 15tak minuta se smiri-možda ima veze s polaskom na adaptaciju
-
I nama se to desava ima vec nekoliko dana.Najgore je nocu.Inace,ranije uopste nije plakao,bio je jako vesela beba.Zubici samo sto nisu izbili.Da li moze biti zbog bola koji oseca i u snu?
-
jooj, evo i mi smo ovo dozivjeli. Jucer, takav plac i jecaje, ali one prave jecaje, nisam dozivjela. Nosila sam ju, mazila, tepala...i na kraju s njom plakala
. I poslije kad se smirila sva je bila placljiva, i njezna, i tuzna. Spavala je uobicajeno (uz cicanje i ples po plahtama), i vise nije tako jako plakala.
Danima joj curi nosic, i cinilo mi se da se malo vise drzi-lovi-da vise reagira na podrazaj desnog uha. Ne budi lijena, danas smo prosetali do doktora i pogledala joj je usi (i grlo, i poslusala pluca-OK), i rekla da joj je slusni kanal malo crven. Da nije strasno, ali im to zna smetati i cak boliti vise nego upala srednjeg uha (bo?).
eto, nadam se da se nece to bas jako cesto dogadjati (vjerojatno ne mogu traziti da se ne javlja uopce 8) )
-
i nama se to dogodilo, prije dvadesetak dana...
curio mu je nos, malo je kašljao, probudio bi se usred noći i... ništa nije pomagalo, ni nošenje, ni pjevanje, a kad sam skuzila da ga ni teletabisi ne smiruju, stavila sam ga u deku i sva uspaničena rekla muzu da nas vozi na hitnu. ali cim smo sjeli u auto, zaspao je pa smo odustali.
to se ponovilo sljedece dvije noci. pedijatrica rekla da je obicna prehlada.
to su mi dosad bile najgore tri noći.
danas primjećujem da mu opet curi nos, i već sad strahujem sta ce biti po noći.
sva sreća da mi je muz neki mirni tip
.
-
Meni se ovo sa mojim curama dešavalo (i još se ponekad dešava) kada se preko dana dešava nešto što nije uobičajeno i svakodnevno.
Npr, dođe mi poznanica sa troje djece, pa onda vnjih petero vrišti i trči jedno 3 sata bez prekida.
Ili nam dođu gosti, puna kuća ljudi, galama, strka..........
Čini mi se da oni neke stvari koje preko dana dožive proživljavaju i po noći i to dosta intenzivno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma