Evo da se i ja malo opet javim. Na žalost ne lijepim vijestima, ali kad sam čula za ovo tako sam se raspalila......![]()
Prije nekog vremena sam pisala o svom iskustvu nakon carskog ( kiretaža ).... Bio je i prilog na RTL-u o tome...
No da sad ne dužim... danas sam saznala da mi je kumina sestrična isto tako prošla. Prenjela je bebu preko 2 tjedna, rekli su joj da je velika i da će najvjerojatnije carski. Danima je čekala dok nije dočekala vlastite trudove. Rodila je ogromnu bebu prirodnim putem prošli tjedan.
Danas je dobila visoku temperaturu i na svu sreću odmah su je prebacili u bolnicu. Dijagnoza kao i kod mene - nađeno nešto "materijala" i naravno odmah kiretaža.
Kaže, na svu sreću je čula moju priču i odmah odjurila u bolnicu jer ni ona nije tip koji odmah juri k doktoru![]()
Danas je bila na kiretaži i još ništa neznamo....
Šta je u čitavoj takvoj situaciji još gore je način na koji se doktori nakon takvog "fuša" ponašaju prema pacijenticama. Maltene kao da smo si same krive i ono u stilu "pih, ni prva ni zadnja". Kao da smo stoka. Ma niti se prema životinjama tako ne ponašaju!
S druge strane imam još jednu frendicu koja je trudna u 32. tjednu. Kako su joj pri porodu ( njenom ) iščašili kuk tako da je morala na operaciju, ortoped koji ju je tada operirao je naglasio da će jednog dana kada će ona rađati morati na carski.
Bila je kod ortopeda na pregledu. Ortoped joj je potvrdio da je slučaj za carski i dao dokumentaciju sa preporukom carskog reza.
Jučer je bila u Petrovoj.
Reakcija kao i uvijek... doktori najpametniji, pacijent nema šta reći.
Cura se naravno uspaničarila( mislim, radi se ipak o njenom i bebinom životu) i pitala i zapitkivala ginekologa koji joj je samo hladnokrvno odgovorio da po njemu nema potrebe radit carski ali neka se ohladi jer mora roditi tek za 2 mjeseca pa da nema smisla sad paničariti.
Bez komentara sam ostala..........