Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: sto STVARNO kupujete za polazak u skolu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto STVARNO kupujete za polazak u skolu

citam ovih dana silne popise stvari koje trebaju roditeljima skolaraca i gdje su cifre na kraju enormne pa me zanima jel stvarno svojim skolarcima kupujete novu odjecu BAS zbog skole.

ivaru je proljetna odjeca jos uvijek taman i nosit ce je ove jeseni, za zimu bi mu u svakom slucaju trebala kupiti novu, ne zbog skole. i tenisice isto tako, i papuce.

potrosio je vec hrpu biljeznica pa cak ni to ne zbrajam u novonastale troskove.
    ja racunam da ove godine za skolu kupujem torbu, pernicu i stolicu.
    sto su vama stvarni troskovi skole? mozda ce me lupnuti tek kad krene?
    (za razne casopise i knjige koje se prodaju po skolama vec znam)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Torba.
    Pernica.
    Tenisice za vani.
    Tenisice za dvoranu.
    Papuče.
    Dres.
    Pribor za likovni.

Možda se još čega sjetim.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo kupili torbu pernicu dvoje tenisice vreću za tjelesni hrpu toga za likovni .a robu bi i ovako kupili jer je sve prerasto

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Torba, pernica, drvene bojice, flomasteri, kistovi, vodene, tempere, plastelin, tehničke olovke, mine, gumice, ravnalo i trokuti, naljepnice za bilježnice, omoti za pisanke i folija za omotavanje knjiga (ostale omote kupujemo tek kad vidimo dimenzije knjiga). Za to znam da treba-ipak smo 3. razred.
    Ostalo sve kupujem kad čujem što sve treba jer učiteljica na početku godine kaže sve: vrsta bilježnica, količina, dodatne stvari za nastavu. Kolaž i ostalo će pričekati, mapu kupujemo preko škole. Tenisice smo tak i tak morali kupiti, dres ne treba (bijela majica i trenirka) i to je za sad to.
    Odjeću ne kupujem zbog škole nego zato jer je obično sve od proljeća prekratko. To ne obavlajm prije škole jer obično jesenska dolazi malo kasnije u trgovine nego kupim kad nađem nešto što nam se sviđa i kad je potrebno. Usput, mojoj Marti je rođendan u 9. mj. pa se ponekad isplati strpiti i dobiti jako zgodne rođendanske darove .
    E, sad-da vam kažem: u Ilici (trgovina Pamigo s metražom) imaju tenisice iz Brazila (jako su mekane i krasnih boja). Marta ih je nosila prošle godine i bila je oduševljena. Ove godine su sve na sniženju (193kn) jer ih više neće naručivati. Mi smo kupili dva para-nek se nađe. Ako trebate pogledajte, baš su lijepe, a unutra stane i anatomski uložak-provjereno.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ustvari bas za skolu smo kupili:
    - torbu
    - pernicu
    - vrecu za slape (ili tjelesni)
    - omote za knjige (jer su mi svi rekli da kad pocne skola toga vise nema)

htjela sam kupiti slape, ali onda sam cula da u nekim skolama traze da djeca imaju platnene tenisice koje sluze i kao papuce i za tjelesni, pa sam se tu zaustavila jer cekam da sujem sto ce uciteljica reci.

svakako cemo jos kupiti biljeznice i pribor kad tocno cujemo sto treba.

odjecu i obucu ionako kupujemo svaku jesen, samo sto je ege u vrtic uglavnom isao u trenirkama, a sada za skolu ce trebati vise traperica, samterica i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sjetila sam se da smo jos kupili sat.
    dobro ste me podsjetile na omote za knjige, eto novog topika :D

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

specijalno za skolu:

- torba
    - pernica
    - budilica

pribor za skolu (knjige, biljeznice, opremu) ne brojim. to ide po difoltu.

robu ionako moramo kupiti, vecinu je ful prerasla. a rodjendan tek u desetom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, budilicu moramo i mi.
    dodat cu je na rodjendanski popis.
    samo idemo po forumu i kupimo ideje

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jedan detalj - nismo jos nista kupili

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tak i treba,prvi tjedan stigneš sve

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda da se oboružate reklamnim materijalom koji sada dijele razne firme. može se naći svašta po puno nižim cijenama nego u knjižarama. pa kad to pomnožite s količinom koja vam treba - razlika zna biti dovoljna za kupovinu nečeg drugog.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Po knjižarama nikad ništa ne kupujem, sve što Marku treba za školu nađem po prihvatljivim cijenama po raznim diskontima.

Nama će omoti za knjige doći u školu zajedno sa knjigama. Inače, kupujemo svaku godinu isto: bilježnice, brdo olovaka, gumica i oštrila i pernicu, ne predebelu i pribor za likovni.

pa me zanima jel stvarno svojim skolarcima kupujete novu odjecu BAS zbog skole.
    Nikakva se posebna roba ne kupuje zbog škole, kupuje se jer je staru prerastao. Bitno mi je mu je roba za školu čista i u solidnom stanju, ne kupujem nikakve fensi marke i glavno mjerilo za robu mi je praktičnost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    da, kad bi skola pocinjala neki drugi tjedan a ne bas taj

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    sad mi je lakše
    ali ja sam bar torbu ubola prekjučer

s tim da karlo još nije niti upisan u školu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivarice pa što ti misliš da mu još treba?

torbu ima,olovku ima,šiljilo,brisalo..... valjda ima kao i bilježnicu

prvi tjedan je tako i tako upoznavanje,neće odmah analizirati pjesme i računati .......

a ako ti je bed,pa imaš cijeli slijedeći tjedan da mu kupiš sve ono što ti misliš da je neophodno....

klinci to puno bolje prihvate nego mi veliki,prvih dana su onako malo zbunjeni,al kad već u četvrtak krene jurnjava,cika i vriska po hodniku..... :D

jest da su tonovi visokofrekventni i pomalo neugodni,al nema ljepše slike od raizgranih prvačića

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hi, hi
    Kako je lijepo čitati ovo i znati da sam ove godine oslobođena školske kupovine(vidite u potpisu), i da će to pasti na grbu zamjenskome tati...

Inače, mi uopće ništa nismo kupovali taj prvi tjedan....uvijek doma ima olovaka, bojica i sl. a mi bi lijepo pričekali roditeljski gdje učiteljice kažu svoje....pa onda lagano u shopping.

A što se tiče odjeće, uvijek mu kupim na početku ljeta na sniženjima tako da ni s tim nemam šta misliti prije škole...
    BTW, koliko smo mi dobili informaciju, u nekim školama će se osim knjiga, dobiti i besplatne bilježnice.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Maria 71 :
    klinci to puno bolje prihvate nego mi veliki,prvih dana su onako malo zbunjeni,al kad već u četvrtak krene jurnjava,cika i vriska po hodniku..... :D

jest da su tonovi visokofrekventni i pomalo neugodni,al nema ljepše slike od raizgranih prvačića[/quote]

Baš ti hvala na ovim rečenicama baš mi je to trebalo da se malo opustim i pustim svog prvašića da uživa u prvim danima škole.

litala (napisa):

Ni mi, sutra idemo po torbu, a kaj se tiče obleke ništa specijalno namijenjeno samo za školu, ali par majica i nove tenesice sigurno jer je dosta toga već prerastao.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    da, kad bi skola pocinjala neki drugi tjedan a ne bas taj
    maria, rodi je taj prvi tjedan, kad pocinje skola, jako ubrzan i naporan na vise podrucja...

da ne spominjemo nekoliko djecjih rodjendana koji su se isto nasli "usred frke"...

zato bi i ja voljela da je u pitanju neki drugi tjedan - bar za skolu...

al ajde, sto nas ne slomi - ojacat ce nas :D

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to stvarno full oprema:

Torbu ima od prošle godine.
    Knjige: cca 600 kn
    Pribor: morala sam joj kupiti novi jer sam prošle godine kupina one kineske i mogu sve to bacit u smeće. Pošto im za likovni treba na početku godine spremiti sve u kutiju koja ostaje u školi, onda nam treba sve odjednom - potrošila oko 150 kn. Ostao joj je jedino šnajder od prošle godine.
    Bilježnice: još nisam kupila, ali to je stvarno mali trošak.
    Patike: prerasla, treba nove - planiram oko 150 kn, za dvoranu su još dobre stare.
    Papuče: stare se raspale, nove oko 50 kn
    Trenirka: staru prerasla, nova oko 150 kn
    Iako sam mislila da joj neću morati kupovati novu garderobu, primjetil sam ove dan da su joj hlače nekako kratke
    :/ , što znači da ću joj vjerojatno morati kupiti nove.

Moram joj još kupiti jedna jesenske cipele, jer je stare prerasla i papučice za plesnu, mislim da ćemo morati kupiti i novi triko.

Osim toga papuče i patike moram kupiti i Aleksandru i Raheli za vrtić i obnoviti im garederobu .

tak, ja sam u debelom škripcu. (Kaj tek kad svi tri budu školaci... ili studenti :shock: )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo kupili torbu i pernicu, vrećicu za šlape imamo od prije.
    Bilježnice neću kupovati dok nam učiteljica ne kaže kakve da ne kupim krivo, isto tako šlape za školu (ne znam kakve je uobičajeno nositi, da li mogu biti tenisice ili baš šlape). Kupila sam još nekoliko olovaka i šiljila, jedne nove flomastere, plastelin i drvene bojice imamo doma otprije.
    Meni je u biti bezveze da nisu stavili popis potrebnih stvari za prvoškolca na školu (za svakii razred-a kod nas su samo 2, njihova učiteljica) jer sam to mogla obaviti elegantno, bez gužve i trke sada dok još ima izbora u svim velikim centrima (Getro, Ipercoop, Metro), a ne što ću se morati gurati taj prvi tjedan kada svi navale u dućane.
    Odjeću mu isto ne kupujem zbog škole, nego procijenim što je prerastao i prema tome kupujem odnosno nadopunjujem što nam fali. Ja osobno mislim da i u školu može ići u trenirci (naravno-ne mora svaki dan), ne znam kakav je običaj, ali mi se čini da im je praktičnije u tome.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer mi prijateljica pokazuje koju je hrpu robe kupila djetetu - kao za školu. Ostala sam paf i isto pomislila kao Ivarica da će, dogodine, B. vjerojatno biti dobro sve ono i od proljeća...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je srkzo nejasno zašto u svim novinama pišu pod cijene za školu, robu. Pa kao da bi djeca gola hodala u vrtić

Meni Adrian i Lukas redovito narastu po ljeti i uvijek nekako u 8 mj, mijenjam garntiru u ormaru.
    jedini stvar koja mi je ove godine različita, da sad ima više hlača u odnosu na trenirke. On je meni u vrtić uvijek išao u trenirki, a hlače nosio samo kad smo nekud išli. Sad nekako i on sam preferira hlače, trenirku po doma i za spot.

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sto se trenirke tice - puno djece se tako oblace za skolu, barem je tako bilo prosle godine kad je moj sin bio u prvom razredu. S obzirom na tome kako je izgledao u 15:30 kad bi ga tata pokupio, i bolje tako! Nema hlace na kojima nije bilo mrlja od trave, nekoliko njegovih ljepsih hlaca su zavrsile s rupama na koljenima. Jedina bijela majica koju je imao je nakraju bila pofarbana s temperama PO LEDJIMA :? A cesto sam nasla lisce i male grancice po unutranjim djelovima rukava od jakne... tak da je plac-marka sasvim dovoljna za nas!

A sto se tice bojice, olovaka, siljila - pod dojmom sam da je moje dijete to prodavalo na crnom trzistu ispred skole, jer je redovito dolazilo s praznom pernicom doma dok nisam pocela njemu uzimati iz njegove kasice za nove olovke, bojice...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo za trenirke mi je drago , valjda će nas nakon pocetnog žara cifranja proci volja za hlacama, pa ćemo se vratiit u udobne vrticke trenirke

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dodajem na listu da smo kupili i platnene tenisice kao sto sam cula da u vecini skola traze, tako da ce sluziti i kao papuce i kao tenisice za tjelesni.

s vise strana sam cula da kad skola krene da ih nema vise nigdje za kupiti, pa mi ugrabili u zadnji cas da su ipak barem s koznim anatomskim uloskom iz nutra.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    e, budilicu moramo i mi.
    dodat cu je na rodjendanski popis.
    samo idemo po forumu i kupimo ideje
    piši mene za ovo, ako već nije razgrabljeno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

piše u današnjem poslovnom dnevniku da će plavi radio pokloniti bilježnice osnovcima u zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da. vidjela sam jumbo plakate.
    na prvi pogled mi se ucinilo da je plavi telefon i da ce ivar morati poceti u skoli s bojkotom 8)

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

prvi put cujem ovo za odjecu. mislim nesto odjece moramo kupiti posto je cura poprilicno izrasla, ali to je nevezano na skolu.

a sto se tice kupovanja, bilo ga je i bez odjece sasvim dovoljno: torba, pernica, flomici, kistovi, vodene boje, uljene boje, flasa za vodu, posuda za jauzu, papuce za tjelesni, papuce za skolu, vrecica za tjelesni...... znate i sami.

mislim da knjige ne moramo kupovati mi, nego da ih grad bec daje besplatno, ali to cu sve saznati u utorak, kada imamo novi roditeljski sastanak.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    piše u današnjem poslovnom dnevniku da će plavi radio pokloniti bilježnice osnovcima u zagrebu.
    Buuuuu! A mi van Zagreba? Ispada da je Zagreb posebna država.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Za roditelje prvašića

Ako će nekome pomoći , ovo ću ja dati roditeljima.
    Imajte razumijevanja da je to ono što ja kao učiteljica tražim, što znači da neka druga učiteljica možda traži nešto drugo.Podsjetnik za roditelje

U narednim danima pokušajte organizirati vrijeme i svojim đacima složiti i pripremiti ovaj pribor za rad.
    PRIBOR
    a) školska torba – u njoj đak nosi potrebne stvar za nastavu( udžbenike, vježbenice, bilježnice, pernicu i papuče). Pokušajte smjestiti sve te stvari u školsku torbu i tako uočite gdje je najbolje da učeniku stoje bilježnice, gdje pernica, a gdje papuče.
    (Preporuka liječnika je da učenici do 12 godine ne nose ruksake na jedno rame, već torbu koja će pravilno opteretiti oba ramena.)
    b) platnene tenisice – koristimo u učionici i na satovima TZKa. Napišite flomasterom inicijale vašeg sina/kćeri u unutrašnjosti papuča. Učenici se presvlače u papuče u hodniku ispred učionice. Cipele odlažu u za to pripremljenom ormariću, kao i jakne u hladnijem periodu.
    c) pernica – molim vas da bude što jednostavnija i da sadrži samo najosnovnije (3 drvene olovke, drvene boje, gumicu, šiljilo i malo ravnalo).
    d) informativka – bilježnica koja omogućuje lakšu suradnju i komunikaciju između mene i vas. Sve obavijesti naći ćete u njoj zalijepljene na vrijeme.
    e) oprema za TZK – kratke hlačice i majica kratkih rukava( ne ona u kojoj je dijete na nastavi), kratke soknice. Vrećica za tjelesni neka na vidnom mjestu ima istaknuto ime.
    f) bilježnice – za satove hrvatskog jezika – CRTANČICA (rujan), kasnije pisanka A
    -matematika – bilježnica za matematiku 1. i 2. razreda
    -priroda i društvo – CRTANČICA za prvo polugodište, kasnije pisanka D
    -glazbena kultura - CRTANČICA
    -engleski jezik i vjeronauk – pisanka D
    -likovna kultura – likovne mape kupit ćemo zajednički kao razred
    kutija za likovni –ime istaknuto na kutiji, najlon za prekriti radno mjesto, čvršća plastična čaša, krpica za brisanje, crni flomaster, meku drvenu olovku(B), 3 kista za vodene boje različite veličine, pastele, vodene boje, bijelu temperu i plastelin (na dio pribora ispišite ime)
    g) knjige – molim vas da ih omotate do kraja tjedna, kao i bilježnice. Zbog lakšeg snalaženja pojedini predmet možete obilježiti velikom točkom, kvadratićem ili trokutićem, pa dijete može lakše pamtiti što sve sačinjava pojedini predmet(udžbenik, vježbenica, nastavni listići itd.)
    ....
    Veliki pozdrav od učiteljice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandra. super si.
    ima topik o omatanju knjiga . ja sam danas kupila navlake za biljeznice i samoljepivu rolu za knjige (3 metra × 33 cm = 10 kuna).
    pala je i pernica. ipak scout: bojice su gumirane i ne pucaju, pernica je malena, lagana, a i patent se lako otvara/zatvara.

kako se odluciti za biljeznice? neke su tako razlicite od drugih (npr znanje ima dosta vece od A5, onda neki imaju ne sa one 4 crte nego u bojama....kaos

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Bilježnice

Prve bilježnice đaci u ZGB dobivaju od Plavog radija.
    Uglavnom sam ja svojoj kćeri klamala po dvije pisanke A, zato što sramotno malo papira imaju. Gledajte da papir ne bude proziran(jer ima i takvog) i da neka od učiteljica traži naliv - pero, a onda boli glava od lošeg papira.
    Iskreno najbolje crtančice i pisanke A i B, sam našla u Mercatoru i Znanju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi jutros kupili torbu :D pa malo kasnije i kabanicu (eto, to je jos na nasem spisku skolskih stvari...)

pernicu nismo jos nasli, nema onakvog uzorka kakav bi ida, a meni se nisu svidjele one koje smo i vidjeli...

ivka - u puli sam vidjela scout pernice, ali prazne - 170kn!!! :shock:

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sandra 14, mi smo ovakav slican spisak dobili od nase uciteljice u lipnju, kada smo imali prvi roditeljski sastanak, jer su vec bili odredeni razredi.

to stvarno puno pomogne, da ne lutas od nemila do netraga.
    tako da smo ina, mm i ja isli s tim spiskom kupovati, pa nekako sve bude lakse.
    cini mi se bas pametna praksa.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i naš pregled situacije:

kupili smo torbu Diddl i sa njom dobili pernicu.
    Posebno smo još kupili opremu za TZK (plave hlačice i bijelu majicu), za tenisice ne znamo jer nisu na spisku kojeg smo dobili u školi.
    Kupili smo dio pribora za likovni a dio imamo od ranije.

Odjeća joj je uglavnom dobra još ona proljetna, ali smo kupili haljinu za 1. dan - nismo mogle odoljet, ni ja ni ona.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sandra svaka čast..nadamo se i da će naša učiteljica biti dobra kao ti :D

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ups nismo napisali da smo kupili torbu i pripadajuću pernicu..kabanicu imamo od prije. knjige smo naručili preko škole, a ostali pribor mi je pripremila sestričina koja radi u veleprodaji i zna (valjda) što treba. što bude viška bit će za doma. i da danas smo popeglali karticu za 2 para tenisica..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •