Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Skola plivanja - iskustva, preporuke itd

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Skola plivanja - iskustva, preporuke itd

Ljudi, ne znam kakva su vasa iskustva sa testom plivanja za prvasice i skolom za one koji ga nisu prosli.
    Vedran je ovo ljeto proplivao, nije puno, ali se zna odrzavati na vodi i preplivati recimo 10-20 metara. Doslo je u studenome i vrijeme za ispit plivanja u skoli i trener (ili tko li vec) ga je pitao da li zna plivati, Vedran je rekao da zna i onda mu je ovaj rekao da nek skoci u bazen. Vedran nije nikad skakao, no kad je ovaj rekao "ajde, skoci", on je skocio i, naravno, nagutao se vode. I nije prosao ispit (proslo je mozda cetvrtina ucenika).
    Dakle, prvo lose iskustvo: mislim da je pretjerano ocekivati od klinaca u prvom razredu da skacu u bazen, a i da sam nacin kako se to radi nije bas OK.

Drugo, za one koji nisu prosli ispit organizirat ce se u ozujku skola plivanja, trajat ce 3 tjedna i klinci ce svaki radni dan odlaziti iz skole oko 9h (dakle USRED NASTAVE) i vracati se negdje izmedju 11 i 12. Po rijecima uciteljice, to je smrt za nastavu, em ce vecina ucenika izostajati, em su nakon plivanja i vozikanja simo tamo svi mrtvi umorni i uopce nisu sposobni pratiti nastavu. Kaze ona, jedna mogucnost je da klinci pohadjaju neku drugu skolu plivanja, tecaj, bilo sto, i donesu papir (bilo kakav) da znaju plivati i onda ne trebaju ici na to.

Pitanje je sad - kakva su vasa iskustva sa tim "skolskim" tecajevima plivanja, odnosno znate li neku skolu plivanja u koju bi mogli dati Vedrana do ozujka pa da dobije potvrdu i ne mora ici na to mucenje.
    (BTW, nemam, nista protiv skole plivanja i smatram da je to OK, ali ne na racun nastave).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj malac je krenuo ovaj vikend u školu plivanja u daničićevoj. primaju klince od 3,5 do 6

traje do lipnja, ne moraš ići svaki mjesec, 300 kuna za 4 vikenda (sat vremena subotom i nedjeljom)

evo ti broj pa pitaj njih može li se ubaciti, ima li neka druga grupa i kaj ti već treba (bio jena vratima brrojnih vrtića pa ga valjda mogu i ovak stavit)

091 252 60 77

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo i na drugim podforumima ova je tema aktualna:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=55393

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Voljela bih da se jave i forumašice učiteljice RN - i napišu kako školu plivanja doživljavaju iz vlastitog iskustva.
    (da ja ne prepričavam iskustva mojih učiteljica)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: Skola plivanja - iskustva, preporuke itd

Nemam iskustvo ni kao roditelj, a nisam ni učiteljica. Ali tatekov post, a naročito ovaj opis:

Citiraj tatek prvotno napisa
    Vedran je ovo ljeto proplivao, nije puno, ali se zna odrzavati na vodi i preplivati recimo 10-20 metara. Doslo je u studenome i vrijeme za ispit plivanja u skoli i trener (ili tko li vec) ga je pitao da li zna plivati, Vedran je rekao da zna i onda mu je ovaj rekao da nek skoci u bazen. Vedran nije nikad skakao, no kad je ovaj rekao "ajde, skoci", on je skocio i, naravno, nagutao se vode. I nije prosao ispit (proslo je mozda cetvrtina ucenika).
    podsjetio me na vlastito iskustvo iz osnovne škole - bilo je identično. I to mi je najgora trauma iz djetinjstva koju pamtim. I dan-danas mi je zlo kad prolazim kraj Doma sportova, a u bazene uopće ne idem jer mi onaj miris klora stvara "flashbackove". Cijeli taj koncept ispita sa skakanjem u bazen, pa trenerove zajedljive primjedbe i podsmijeh, pa vojnička disciplina, a poniženje pred drugim učenicima...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Molim adminicu da prebaci ovdje onu temu na kamo s ovim a isto je o plivanju rijeć.
    Mislim ako nije frka.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Skola plivanja - iskustva, preporuke itd

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Cijeli taj koncept ispita sa skakanjem u bazen, pa trenerove zajedljive primjedbe i podsmijeh, pa vojnička disciplina, a poniženje pred drugim učenicima...
    Kada sam ja bila dijete išli smo na provjeru plivanja u 5. razredu. I tada bilo najstrože zabranjeno skakanje u bazen.
    Ne znam zašto je danas upravo suprotno - djeca koja se ne snalaze sa skakanjem po automatizmu se proglašavaju neplivačima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi smo išli u 5. razredu i morali smo skakati u bazen.
    Ostalo je bilo isto kao u Vedranovom slučaju.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eto mene kao učiteljice 2.razreda koja je upravo(do 21.12) prošla školu plivanja(tri tjedna).
    Ovo s provjerom u prvom razredu stoji.
    Traže ih da skoče u bazen.
    Pokušala sam neku djecu obraniti kod trenera da probaju plivati sa ljestava. Neka jesu, neka nisu, ipak su provjeru radila u olimpijskom bazenu.
    Sada u 2.razredu provjeru su vršili na malom bazenu.
    Od 22 učenika/neplivača plivati nije znalo 9.
    Znači u godinu dana je njih 13 proplivalo ili skupilo hrabrosti pa u malom bazenu pokazalo što zna.
    Plivanje nam je bilo organizirano prije nastave kad smo bili popodne ili iza nastavae nakon jutarnjeg turnusa.
    Vodila sam ih ja, autobus nas je čekao pred školom odvozio i dovozio.
    Pomogla im oko sušenja kose, oblačenja itd.

Tri učenika su oboljela tijekom nastave plivanja(prehlade, 12.mjesec) pa je trenerica tražila opravdanje od liječnika i upozorila roditelje da do kraja 2.razreda moraju negdje završiti tečaj.

Sad da nešto prišapnem....NITKO, NIKADA VIŠE NEĆE PROVJERAVATI TO PLIVANJE, TAKO DA DJECA NE TREBAJU ZAVRŠITI TAJ TEČAJ.

Uglavnom, bilo nam je ludo i nezaboravno i nismo propustili ništa od nastave, ništa vezano uz nastavu nije patilo!(imali božićnu priredbu, radili humanitarne akcije itd.)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa
    Uglavnom, bilo nam je ludo i nezaboravno i nismo propustili ništa od nastave, ništa vezano uz nastavu nije patilo!(imali božićnu priredbu, radili humanitarne akcije itd.)
    E da, tako je to kad imas srece pa ti skola izvuce dobar raspored. Nasa skola (OS Nikole Tesle) ima svake godine sugav raspored tako da se ZAISTA gubi od nastave, uvijek skola plivanja pada usred nastave (sredinom prijepodneva) i djeca koja idu na nju propustaju cca 3 skolska sata svaki dan tokom tri tjedna (dakle, oko 45 sati ukupno). U Vedranovu razredu je to jos OK, jer su oni u boravku pa ce se to nekako izgladiti (no, opet na ustrb onih koji ne idu u skolu plivanja, jer ce vjerojatno aktivnosti boravka biti podesene prema vecini koja ce ici u skolu plivanja), no sto je sa onim jednim razredom u kojem nisu "boravkasi" ...?
    Uglavnom, sugava organizacija ...
    Znam da je guzva, ima puno skola, a malo bazena, no zar je bas tako vazno da sve skole to obave u prvom razredu kad ide naustrb djece?

A propos skola plivanja, ja sam isao u skolu plivanja u cetvrtom razredu (bila je to godina 1974), u Danicicevu, i isto mi je ostalo u sugavom sjecanju. Naime, nisam tad znao nimalo plivati i trener je opazio da drzim glavu visoko iznad vode pa me je upozorio na to, mene je bilo strah vode (dotad sam bio svega dvaput kratko na moru i nikad na jezeru/rijeci/bazenu tako da bas nisam imao ni gdje nauciti plivanje) pa sam nastavio i dalje tako, a onda je trener rekao jednom starijem decku da mi pokaze kako se spusta glava u vodu ... i, naravno, tip me je gnjurio u vodi sve dok nisam obnevidio bez zraka i nagutao se vode i poslije su se svi od trenera nadalje cerekali i govorili kako sad sigurno necu vise drzati glavu vani jer sam vidio kako prolaze oni koji tako rade. To sam rekao starcima i oni su rekli uciteljici da tamo vise necu ici pa makar po cijenu bilo kakvih sankcija i sve se na kraju zataskalo i nitko nikad nije nista pitao o tome. rezultat svega je bio moj jos veci strah od vode i na kraju sam proplivao ipak sam od sebe, ali tek u 18. godini. :/

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Može li se pisati neka zamolba, da dijete ne ide u tu njihovu školu plivanja, testiranje ili kako se već zove?

Naime moje će dijete sljedeće jeseni biti prvašić i nije plivač.
    Ja bi napisala da mi dijete nije plivač (te ga ne trebaju testirati) i ako treba obvezala se da će proći školu plivanja, ali koju mi odaberemo.

Znate li postoji li takva opcija.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja nikako ali nikako ne mogu shvatiti zasto djeca moraju uciti u skoli plivati i imati ta testiranja?? kakve veze plivanje ima sa skolom? pa ne uce u skoli ni voziti bicikl!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    ja nikako ali nikako ne mogu shvatiti zasto djeca moraju uciti u skoli plivati i imati ta testiranja?? kakve veze plivanje ima sa skolom? pa ne uce u skoli ni voziti bicikl!
    Ja mislim da je znanje plivanja vazna stvar (recimo, kao i prva pomoc npr.) i da je dobro da se i to provjeri, ali ne mora biti nuzno u prvom razredu i sigurno ne sa ovakvim sugavim rasporedom i metodama kako se to sad ponegdje radi.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

naravno da je vazna stvar ja se apsolutno slazem s tobom u tome. ja svoje dijete ucim plivati (ok meni je to vjerovatno lakse jer mi budemo citavo ljeto na moru) ali mislim zasto tu jadnu djecu koja tek dodju u skolu, jos se nisu privikla na toliku novinu u svom zivotu a neko ih tamo prisili da skacu u bazen i jos se dere na njih. mislim meni je to van pameti.

mi smo npr imali u sklopu tjelesnog u skoli plivanje ali bome nitko nas nije tako bacao u bazen i tjerao u prvom osnovne :/

imali smo i prvenstva u plivanju i sve to ali ne na taj nacin.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    naravno da je vazna stvar ja se apsolutno slazem s tobom u tome. ja svoje dijete ucim plivati (ok meni je to vjerovatno lakse jer mi budemo citavo ljeto na moru) ali mislim zasto tu jadnu djecu koja tek dodju u skolu, jos se nisu privikla na toliku novinu u svom zivotu a neko ih tamo prisili da skacu u bazen i jos se dere na njih. mislim meni je to van pameti.

mi smo npr imali u sklopu tjelesnog u skoli plivanje ali bome nitko nas nije tako bacao u bazen i tjerao u prvom osnovne :/

imali smo i prvenstva u plivanju i sve to ali ne na taj nacin.
    To je to - ideja je dobra (no, ne vidim nuznost da bas to obavezno bude u prvom razredu), ali je realizacija cesto katastrofalna.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U našoj školi još nije bilo ni riječi o plivanju, a nadam se da će tako i ostati. Ne bih htjela M. priuštiti ovakve stresove.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    Može li se pisati neka zamolba, da dijete ne ide u tu njihovu školu plivanja, testiranje ili kako se već zove?

Naime moje će dijete sljedeće jeseni biti prvašić i nije plivač.
    Ja bi napisala da mi dijete nije plivač (te ga ne trebaju testirati) i ako treba obvezala se da će proći školu plivanja, ali koju mi odaberemo.
    Znate li postoji li takva opcija.
    Evo ja ti mogu reći iskustva iz moje škole: Nekoliko roditelja je o. šk. g. napisalo izjavu o ne-suglasnosti da im dijete ide u školu plivanja, zato što ne žele da im dijete izostaje s nastave. (radi se o roditeljima 3trećaša). I nisu išli. Zasada nitko nije pravio problema oko toga, iako je škola plivanja kao obavezna (i spada u nastavu TZKa - nigdje ne vidjeh nikakav propis ili pravilnik o tome doduše)
    Ove školske godine u školu plivanja su išli još i trećaši (posljednja generacija) i prvoškolci. Nitko od roditelja nije bio protiv same provjere plivanja. Inače oni koji ne znaju plivati bili su u manjini.

"Školu plivanja" organizira Gradski ured za obrazovanje, a provodi Zagrebački holding. Njima je očito taj "projekt" najzgodnije i najefikasnije realizirati preko škola, no mislim da joj nije mjesto u školama.

Molila sam da se ovdje javi netko od učiteljica (hvala Sandri14) - jer znam da je pratnja u školu plivanja učiteljicama u mojoj školi definitivno najstresniji i najomraženiji dio posla (ako je to uopće posao učitelja);. Ono što je mene iznenadilo - iako radim u školi i s djecom - nisam "sama od sebe" uspjela anticipirati što su izvori stresa pa i frustracije u tom "projektu".

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Viki je treći razred i još nije bio na provjeri plivanja. Ne znam ni hoće li. Nitko ništa nije spominjao, a po ovom što čitam, pritajit ću se i čekati da prođu krizne godine....
    Sretno svima, nedajte da vam gnjave djecu!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja mislim da je plivati jako važno znati i da treba biti obveza roditelja da dokaže kako dijete zna plivati, ali ne već u 1. ili 2. razredu. Isto tako mislim da roditeljima djece neplivača treba ponuditi da sami izaberu gdje će dijete naučiti plivati i da Grad to plati, kao što plaća i ovakvu organizaciju - ali tad bi se treneri više trudili.
    Moram još napomenuti da plivanje nije isto što i održavanje na površini vode pa se mnogi roditelji iznenade kad im se kaže da dijete ne zna plivati a oni su na moru vidjeli da "pliva".

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    [Ono što je mene iznenadilo - iako radim u školi i s djecom - nisam "sama od sebe" uspjela anticipirati što su izvori stresa pa i frustracije u tom "projektu".
    Iako nisam ucitelj cesto vodim i odrasle i djecu po izletima i putovanjima pa mislim da mogu odmah reci sto je izvor stresa: svaki odlazak na bazen je malo putovanje, kao neki mikro maturalac. Djeca se trebaju obuci u skoli, ponijeti sve stvari, utrpati u autobus, u njemu primjerno ponasati (bez recimo skakanja i tome slicno), opet iskrcati kod bazena, ponijeti sa sobom sve stvari, skinuti se u kupace, zatim tamo se ne izgubiti, ne pasti u bazen, slijediti upute trenera, opet se posliej obuci, osusiti kosu, ponijeti sve stvari, uci u autobus, doci nazad u skolu i onda se opet pripremiti za redovnu nastavu. Koliko je to aktivnosti u tako malom vremenu od cca 3 sata i to jos stresne (hoce li tko zaboraviti stvari? Hoce li tko pasti u bazen? Hoce li se netko zagubiti u gomili djece kod bazena?) ... na maturalcu se barem vozi 4-5 sati pa se onda bude na plazi 3-4 sata itd, a ovdje je sve zgurano u sat-dva-tri i jedna stresna situacija se samo prelijeva u drugu bez mogucnosti da se malo predahne izmedju njih.
    Koliko ja poznajem djecu, najlakse je sa njima zapoceti nesto, bilo sto, i pustiti ih da se oni time bave bez da ih se prekida u aktivnostima. A ovdje je svakih 10-15 minuta nesto drugo - oni se tam,an uzive u voznju autobusom - ajde van. Taman se pocnu zafrkavati po garderobi - ajde na bazen. Taman im je lijepo u bazenu - ajde u garderobu. Taman se dobro zabavljaju sa fenovima - ajde u bus. I onda svi budu crknuti, i klinci jer svako malo mijenjaju aktivnost, a i ucitelji jer stalno moraju nekoga na nesto tjerati i o necem voditi brigu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ja mislim da je plivati jako važno znati i da treba biti obveza roditelja da dokaže kako dijete zna plivati, ali ne već u 1. ili 2. razredu. Isto tako mislim da roditeljima djece neplivača treba ponuditi da sami izaberu gdje će dijete naučiti plivati i da Grad to plati, kao što plaća i ovakvu organizaciju - ali tad bi se treneri više trudili.
    Moram još napomenuti da plivanje nije isto što i održavanje na površini vode pa se mnogi roditelji iznenade kad im se kaže da dijete ne zna plivati a oni su na moru vidjeli da "pliva".
    istina.
    No, ja zaista ne rauzmijem zasto je tako vazno skakanje u bazen. Puno ljudi (ukljucujuci i mene) moze satima plivati i roniti, a da nikad nije skocilo na glavu u vodu. Onda ima vise smisla testirati ronjenje pa nek i to nauce, nego skakanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Noa, nisam učiteljica ali mogu ti reći što sam vidjela sastrane dok sam čekala M da dođe s treninga na Mladosti. Kad učiteljica pripremi djecu za bazen, prepušta ih trenerima i zatim odlazi u kafić gdje čeka da škola završi. Poslije im pomaže posušiti kosu i tu sam imala prilike vidjeti da su sve učiteljice bile vrlo savjesne. Međutim, dok ona jednima suši kosu, ostali su u velikoj čekaonici i obično rade svašta, a učiteljica ne može biti na dvije strane. Dečki se obično pokušavaju provući bez sušenja pa na mokru kosu navlače kape... Skužila sam da to uglavnom nisu sva djeca iz istog razreda pa nerijetko učiteljica nije nikakav autoritet nekima za vrijeme te škole plivanja. Malo više discipline i kontrole ima kad je testiranje. Uopće se ne čudim da je to učiteljicama stresno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tatek, slažem se.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja mislim da je to skakanje jako važno. Ako se dogodi (nedajbože) djetetu da padne u vodu, da se vidi da taj pad može i preživjeti.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Ja mislim da je to skakanje jako važno. Ako se dogodi (nedajbože) djetetu da padne u vodu, da se vidi da taj pad može i preživjeti.
    Ako zna plivati i roniti, mislim da onda nije upitno i da ce se znati snaci i u ovakvoj situaciji.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako dijete nije naviklo na skakanje (pri čemu se u pravilu malo nagutaju vode), prva reakcija je panika. A panika može i plivačima doći glave.
    No, inače se slažem, mogao ih je trener i prvo pitati da li znaju skakati, a ne ih sve po redu tjerati.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Borna je tri puta prošao školu plivanja, prvi puta smo ga mi sami vodili sa pet godina, onda je išao s vrtićem i sada na samom početku školske godine u prvom razredu.

Dok sam ga sama vodila skužila sam da je to veliki stres za puno djece, ima djece koja su preplakala ta tri tjedna i nikako nisam kužila zašto roditelji inzistiraju na tome ako djeca toliko pate. B je, na sreću, uvijek uživao, nije se dao impresionirati trenerima, svi su se uvijek smijali kako je najmlađi a najhrabriji.

Ovaj sada školski tečaj na početku godine je bio pun pogodak, makar za moje dijete. Razbio mu je šok početka škole, bila je to aktivnost u kojoj je jako uživao. Tečaj je bio organiziran u vrijeme nastave, učiteljica je te sate nadoknadila tako da onda određeno vrijeme nisu imali TZK. Čini mi se da je i ona to vrlo stoički podnijela, čula sam da su paralelke radile puno veću frku i inzistirale da roditelji idu s njome (npr. ne znam kako bi ja to izvel au radno vrijeme :shock: ).

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu se opet cuditi tim testovima plivanja :shock:

kod nas toga nema. i zanima me zasto toga kod nas nema? zato jer zivimo na moru? pa onda bi bas mi morali "na vrijeme" nauciti plivati? :/

i jos nesto - nije nikako ista stvar pustit se u vodu i zaplivat i upast u vodu i zaplivat. ovo drugo je jako tesko za nekog tko ne zna dobro plivati i moze jako lose zavrsit...

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Zasada nitko nije pravio problema oko toga, iako je škola plivanja kao obavezna (i spada u nastavu TZKa - nigdje ne vidjeh nikakav propis ili pravilnik o tome doduše)
    ZAKON O OSNOVNOM ŠKOLSTVU
    Članak 30.
    U suradnji s drugim činiteljima osnovna škola dužna je osigurati da svi učenici tijekom osnovnog školovanja nauče plivati.

Stvarno mi je teško čitati ovako ružna iskustva s tečaja plivanja. Sve se to može napraviti humanije i manje naporno i stresno za svih. Mogu samo zaželjeti da vašoj djeci plivanje i bazen ne ostanu u tako ružnom sjećanju kao nekima od vas.

Citiraj litala prvotno napisa
    kod nas toga nema. i zanima me zasto toga kod nas nema? zato jer zivimo na moru? pa onda bi bas mi morali "na vrijeme" nauciti plivati? :/
    Jer nema uvjeta. Nema niti kod nas. A kada sam bila mala svi osnovnoškolci su prošli tečaj u 3.r.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da bi na papiru gdje roditelji daju suglasnost za testiranje moralo stajati da se od djece ocekuje da skoce u vodu i da preplivaju s jednog kraja bazena na drugi i da bi moralo stajati da roditelji pustaju djecu na testiranje samo ukoliko procjenjuju da ovi to mogu.

cula sam vec od vise roditelja da su im se djeca isprepadala na bazenu :/

ivar je imao puuno individualnih sati plivanja sa jako pazljivim trenerom (moja mama hoce da joj unuci plivaju ko delfini pa investira u njih) tako da mu to testiranje nije bilo strasno, ali mogu tocno zamisliti tu djecicu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja curka je u 9.mj. išla na testiranje plivanja (naime istovremeno je krenula u 1. razred). Ona već dvije godine pliva, nije neka olimpijska plivačica, ali pliva u dubokoj vodi, valovima, što je mislim dovoljno za njezinih 6,5 g. No, nikada nije skočila u vodu i na testiranju je zatražila da uđe u vodu po stepenicama. Preplivala je bazen, ali testiranje nije prošla jer nije skočila. Njoj je najveći šok bio kada je za dva mjeseca došla obavijest za neplivaće u razred i ona je bila na tom popisu. Sada je škola plivanja iza nas, ona je brojala kada će sve to završiti (trajalo je 3 tjedna). U školi je bila od 8-15 sati na nastavi, a zatim do 17.30 na plivanju. Zadnji tjedan se grupa prepolovila, djeci je od prevelikog napora pao imunitet i dosta ih se razboljelo. Mi smo se održali na nogama, ali smo slavili kada je sve završilo.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo razgovarali sa uciteljicom i odlucili da ce Vedran ipak na skolski tecaj. Ici ce sa njima njegova uciteljica (prije to nije bilo pravilo da ide uciteljica, no nakon onog tuznog dogadjaja to je izgleda sad pravilo), ona kaze da misli da ce Vedranu biti lakse to savladati u drustvu njegovih prijatelja nego neke nepoznate djece (na nekom drugom tecaju). tecaj ce ici tokom ozujka i za nasu skolu je od 9-11:30h (odlazak iz skole, dolazak nazad), dakle nastava ce biti potpuno razbijena tokom ta 3 tjedna, no snalazit ce se popodnevnim satima u boravku, a ocekuje se i povecani angazman nas roditelja.
    I da, na osnovi prethodnih iskustava ocekuje se povecani broj bolesti zbog zamora djece, slabija paznja na nastavi, bezvoljnost u razredu i u kuci, vise agresije, tesko budjenje ujutro ...

Bilo bi nam draze da se sve to moze obaviti na neki ugodniji nacin, ali eto kad drustvo trazi svoj danak ... :/

(jos ce ispasti da je sad ovo najveca tlaka u zivotu nakon sto je izbacen vojni rok ... )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je drago da si otvorio ovu temu.

F. baš nije neki tip od vode i zato smo ga mi, prošlog ljeta upisatli u školu plivanja na Mladosti (2 ili 3 tjedna) i to jre bio pun pogodak, jer je poslije na moru baš uživao, i skroz je izgobio strah (sada ne znam kako bi bilo da mora skočiti u bazen), onda smo školu ponovili na Šalati, a nakon ove teme upisati ću ga i ove godine, jer na jesen kreće u školu.

Mi smo isto testiranje imali u 5tom razredu- i znam da je fakat nas malo u razredu to prošlo. Bile su kategorije plivači, poluplivači i neplivači. Nemam pojma kaj je ovo srednje značilo

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Bile su kategorije plivači, poluplivači i neplivači. Nemam pojma kaj je ovo srednje značilo
    Bacis ga u vodu pa ako izroni, tad je plivac. :/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

milsila sam na ovo poluplivači.

Inače, mi to nismo imali u Zgerbu neg smo na tjedan dana išli u Lipicu. Bio je to lijepi izlet: vidjeli smo Škocjansku jamu i konje, a profaći (tada drugarice i drugovi) su posjetili Trst - pojma nema šta smo mi tada radili, valjda netko od njih nije htio u Trst

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    milsila sam na ovo poluplivači.
    I ja.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja plivačica (tj. po njihovoj ocjeni neskakakčica) je naučila skočiti, ali koliko je uspješna uvjerit ćemo se tek ljetos, jer nakon škole plivanja nismo dobili nikakvu povratnu informaciju dali su djeca uspješno prošla tečaj ili ne.
    Ja ipak mislim da su tu provjeru trebali obaviti u drugom razredu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas su kategorije bile:
    pliva
    ne pliva
    pluta

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hi,hi! Mi smo na početku mislili da je testiranje prošlo super. Njoj je trener rekao na testiranju da pliva ko' riba, ali da će morat u školu skakanja, a to smo shvatili kao šalu, no na kraju je ipak morala uskakati i zaranjati i roniti i plutati itd, itd.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne mogu shvatiti koji biser (da ne kažem nešto ružnije) je odlučio djecu izvesti s nastave i dat im da uče plivati... :shock:
    dobro, ja živim na moru, mi plivamo od travnja do ranog listopada i djeca mi plivaju od treće godine... :D

ali mi nitko ne može reći da je za dijete dobro da propusti toliko nastave (toliko teške matematike i hrvatskog i engleskog itd) zbog plivanja...
    pa šta bi onda ja trebala objašnjavati sve te predmete doma??? ja nisam kvalificirana za to... :shock:

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vedranu je danas zadnji dan skole plivanja ... termini su bili onakvi kakvi su bili najavljeni, dakle izostajali su s nastave i nadoknadjivali to u boravku, koliko vidim nije nista zaostao za ostatkom razreda. Povremeno je bio nesto umorniji navecer, no nije bilo problema sa ustajanjem i slicnim. I, ono sto mi je bilo najdraze, bio je pun entuzijazma prema skoli plivanja, voznji autobusom, aktivnostima u bazenu i svemu tome, od pocetka pa sve do kraja (mozda malo manje sad pred kraj, ali opet bez negativnih misli).

Usprkos nekim nasim crnim slutnjama, nije zaradio ni prehladu iako se kladim da je cesto jurio mokre kose vani (zato smo ga dali na kratko sisanje prije skole), jedino je zaradio neku cudnu alergiju nakon par dana bazena, ali izgleda da je ona ipak bila vise vezana uz neplanirano izlaganje suncu nego uz klor.

Trenutno jos ne znam da li je prosao zavrsni test (skok u olimpijski bazen i preplivavanje po sirini), no nadam se da jest i da ce mu ovo ostati u lijepoj uspomeni.

(moram pohvaliti i uciteljice koje su bile u kontaktu sa nama roditeljima i izvjestavale o zbivanjima i pomagale im koliko su mogle)

Jel ima jos roditelja prvasica koji su isli u skolu, kako ja vasim klincima bilo?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tatek, čitam sve ovo i vidim da je ipak sve super završilo

baš mi je drago :D :D :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo tatek me sad podsjetio da uz sve predupisne cirkuse moram zapisat dijete za još jednu školu plivanja. Moj zna roniti ali čim digne lice iz vode tone. A prošlo ljeto je preplivao onaj lijevi 4 m duboki bazen u Utrinama na školi plivanja.Veli da neće plivati a ne da ne zna, nego mu se više sviđa roniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •