Ljudi, ne znam kakva su vasa iskustva sa testom plivanja za prvasice i skolom za one koji ga nisu prosli.
Vedran je ovo ljeto proplivao, nije puno, ali se zna odrzavati na vodi i preplivati recimo 10-20 metara. Doslo je u studenome i vrijeme za ispit plivanja u skoli i trener (ili tko li vec) ga je pitao da li zna plivati, Vedran je rekao da zna i onda mu je ovaj rekao da nek skoci u bazen. Vedran nije nikad skakao, no kad je ovaj rekao "ajde, skoci", on je skocio i, naravno, nagutao se vode. I nije prosao ispit (proslo je mozda cetvrtina ucenika).
Dakle, prvo lose iskustvo: mislim da je pretjerano ocekivati od klinaca u prvom razredu da skacu u bazen, a i da sam nacin kako se to radi nije bas OK.
Drugo, za one koji nisu prosli ispit organizirat ce se u ozujku skola plivanja, trajat ce 3 tjedna i klinci ce svaki radni dan odlaziti iz skole oko 9h (dakle USRED NASTAVE) i vracati se negdje izmedju 11 i 12. Po rijecima uciteljice, to je smrt za nastavu, em ce vecina ucenika izostajati, em su nakon plivanja i vozikanja simo tamo svi mrtvi umorni i uopce nisu sposobni pratiti nastavu. Kaze ona, jedna mogucnost je da klinci pohadjaju neku drugu skolu plivanja, tecaj, bilo sto, i donesu papir (bilo kakav) da znaju plivati i onda ne trebaju ici na to.
Pitanje je sad - kakva su vasa iskustva sa tim "skolskim" tecajevima plivanja, odnosno znate li neku skolu plivanja u koju bi mogli dati Vedrana do ozujka pa da dobije potvrdu i ne mora ici na to mucenje.
(BTW, nemam, nista protiv skole plivanja i smatram da je to OK, ali ne na racun nastave).