Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: omoti za knjige

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo sa omotima je totalan horror.
    Čemu omoti? Kad učiteljica na prvom satu kaže da se knjige moraju omotati, nema izmicanja.
    Folije? Ja sam valjda totalni idiot po pitanju folija, meni se napune zrakom i na kraju to izgleda....uh. Plastični omoti su najbolji. Ali, svaka knjiga ima svoj format. I meni se jedne godine učinila dobra ideja doći u knjižaru sa punom torbom. Samo, nisam se samo ja toga sjetila. Cure prvašića....u knjižarama je prvih dana škole takva enormna gužva, da vaditi knjigu jednu po jednu i tražiti adekvatan omot je mišn imposibl.
    Vas par, imate potpuno pravo, ništa od omota ove godine. A ako me netko prozove zbog toga, ili djecu...uvijek možemo reć pokoju ekološku (tenks maria!).

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    bit ću slobodna pa ću pitati koliko je ekološko svjesno zamatati knjige u papir ( sirota posječena drvca) ili u plastiku ( koja se stoljećima ne razgrađuje)...
    uvijek biras manju stetu. riskiras ili novi omot ili dogodine novu knjigu. pa ti broj stranice. ja jos uvijek mislim da se knjige vracaju i dalje koriste.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Citiraj Minnie prvotno napisa

Ah, jedva čekam 04.09.
    a ja 6.9.2010. ili 5.9.2011. (idem se konzultirati sa numerologom što on misli kad bi bilo bolje) :shock:
    5.9.2011.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    bit ću slobodna pa ću pitati koliko je ekološko svjesno zamatati knjige u papir ( sirota posječena drvca) ili u plastiku ( koja se stoljećima ne razgrađuje)...
    uvijek biras manju stetu. riskiras ili novi omot ili dogodine novu knjigu. pa ti broj stranice. ja jos uvijek mislim da se knjige vracaju i dalje koriste.
    ako ti bolje znaš nego ja ,nek ti bude

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    Ovo sa omotima je totalan horror.
    vaditi knjigu jednu po jednu i tražiti adekvatan omot je mišn imposibl.
    .
    Na sreću-većina knjiga ispadne sasvim normalnog formata pa je to lako. Ostanu često problematične samo knjiga iz glazbenog ili nekog drugog predmeta pa za to upotrijebimo foliju. Problem je samo u 1. razredu: poslije se uhvati grif. Ako motate u folije moj savjet je kupiti prozirnu u Bauhausu ili negdje gdje se prodaju samoljepljive plastične folije: te su tvrđe i lakše ih je zalijepiti. Ne ostaju mjehurići, a knjige su kao tvrdo ukoričene.
    Ja sam za umatanje knjiga. Nisu napravljene da traju, a M. voli imati uredne knjige. Da ne velim kak imaju stariju učiteljicu koja također cijeni urednost pa zato umotamo i sve bilježnice pa čak i Informativku. Znam, ekologija, ali....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma gle nisam ja protiv omatanja,ali mi je neobično da se to omatanje tako grčevito brani i daju se razlozi koje ja naš i ne razumijem

tipa neuredno dijete,pa valjda mu se pokaže i doma i u školi ( x puta sam to napravila kao dežurni učitelj) kako složiti torbu i nakon nekog vremena ta torba i bude uredna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nista ne branim grcevito, tek jucer sam se i sjetila tih omota.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja nista ne branim grcevito, tek jucer sam se i sjetila tih omota.
    Ivar je Djevica?? Bit će sretan s umotanim knjigama, naljepnicama na istom mjestu, istim pisankama, sve će biti složeno po redu.... Imam jednu Djevicu doma, nemaš brige.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tipa neuredno dijete,pa valjda mu se pokaže i doma i u školi ( x puta sam to napravila kao dežurni učitelj) kako složiti torbu i nakon nekog vremena ta torba i bude uredna
    Tri godine strpljivog objašnjavanja i upućivanja na kakvu-takvu urednost nama još nisu uredile plodom.

Ne takvim plodom da mogu biti mirna i ostaviti mu neomotane knjige. Doduše, bolje je nego na početku prvog razreda.

Kad dođe u starije razrede osnovne, valjda će se i to promijeniti. U nadi se živi. Do tada ćemo motati i dalje strpljivo objašnjavati i upućivati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teško mi je razdvojiti ekološke od praktičnih postova pa sorry ako ponavljam.

U knjižari (ne znam kak se zove) u Mercator centru sam sad vidjela samoljepive omote po 2 kn. Nisam uspjela kupiti jer je bila gužva a žurila sma u firmu. Koliko bi tih omota trebalo kupiti?. Kupila sam obični paket za bilježnice, pod obične mislim ono kako je to nekoć izgledalo

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko knjiga-toliko omota, ako ces sve omatati
    u samom merkatoru imas takvih istih omota 10 kom=10 kn, ja sam kupila neki dan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas nije bilo bilo je samo onih u paketima A4, A5..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    u reklame i stranice iz Brava.
    A joooj..... pa ovo je već za slike iz djetinjstva.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Moja Annabel ce biti drugi razred sad u 9 mjesecu i mi uopce nemamo knjige pa nemam sta motati.
    Jednu olovku nemoramo kupiti sve u skoli daju.
    Ti se ne hvali toliko

Ionako sam ljubomorna do bola na zagrebčane, grrrr

Vraćam se na temu, ja sam ove godine kupila samoljepljive folije za sve knjige. Plastični omoti su mi se prošle godine pokazali loše, jer moja Anja nije baš oličenje urednosti. One knjige koje su bile u foliji su bolje izgledale nego one u omotima.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Alamama prvotno napisa
    teško mi je razdvojiti ekološke od praktičnih postova pa sorry ako ponavljam.

U knjižari (ne znam kak se zove) u Mercator centru sam sad vidjela samoljepive omote po 2 kn. Nisam uspjela kupiti jer je bila gužva a žurila sma u firmu. Koliko bi tih omota trebalo kupiti?. Kupila sam obični paket za bilježnice, pod obične mislim ono kako je to nekoć izgledalo
    Ti samoljepljivi omoti (kaj imaju samo jednu trakicu samoljepljivu na svakom kraju) su užas živi. Ništa koristi od toga, knjige samo još gore izgledaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super hvala na savjetu. znači folije

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Na žalost moram potpuno potpisati Minnie - omoti, urednost, pribor, držanje i vađenje knjiga iz torbe, naguravanje tenisica u tekice...

Omotavanje plastičnom folijom sa samoljepivom trakicom mi je za sada najefikasnije, i to onako kako je netko prije napisao - s gornje i donje strane treba presavinuti foliju prema unutra, tako da knjiga bude omotana kao sa klasičnim omotom. Teba biti jako pažljiv - zalijepiti jednu stranu, pa zaklopiti knjigu i onda na zaklopljenoj knjizi dovršiti ljepljenje s druge strane. Ljepilo je čvrsto i trga papir, pa ako treba popravaljati ispada vrlo neuredno.

Gotovi omoti nam nisu odgovarali niti za jednu knjigu, znali smo staviti malo prevelike na knjige koje su gotovo A4 formata ( a omoti budu i malo veći), pa su se lomili. Samo su pisanke imale gotove omote odgovarajućeg formata.

Baš se i ne veselim tom poslu, jer čim knjige provedu mjesec dana u torbi - evo opet kupusa.

Nataša, bit će tako jednom i kod nas 8)

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ti samoljepljivi omoti (kaj imaju samo jednu trakicu samoljepljivu na svakom kraju) su užas živi. Ništa koristi od toga, knjige samo još gore izgledaju.
    nama su se pokazali kao sasvim ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    ovo isto mi je rekla sestra.
    i za info onima iz zg: necakinja treba vracati knjige

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •