Stranica 11 od 23 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1136

Tema: TSH

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Podsjetite me - ako ujutro vadim tsh, euthyrox pijem nakon vadjenja krvi?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Tak je. Mislim da vrijedi i za popodne.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 27.08.2013. at 18:09

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da. Pijes nakon vađenja... I samo im napomenes to...

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Konfuzija, imamo isti tajming

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Thnx curke brzice!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Podsjetite me - ako ujutro vadim tsh, euthyrox pijem nakon vadjenja krvi?
    ja ga uvijek pijem prije vađenja !!!!!!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

da pije se nakon vađenja,ja nisam znala,al to ne utječe na nalaz tsh koji je meni bitan,već na t4

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

vadim ja i ft4, zbog njega sam zapravo i mislila da postoji caka, logicno je jelte
    Posljednje uređivanje od bubekica : 27.08.2013. at 19:29

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Moja endokrinologica mi je rekla da nije bitno. Ovisi o labu i doktoru očito

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uvijek pijem terapiju prije vađenja krvi, nitko mi nije rekao drugačije.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek pijem terapiju prije vađenja krvi, nitko mi nije rekao drugačije.
    i ja sad već duže vrijeme radim ovako po doktorovom nalogu. dok mi nije bila "sređena" štitnjača vadila sam krv natašte, a nakon što se unormalila, izvadim nakon terapije da se vidi da li je ta terapija dobro određena.

Osoblje foruma amazonka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja vadim krv nakon terapije...
    upravo da vidim da li funkcionira

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

izvadila jutros nataste, znaci nakon skoro 2mj. euthyroxa 25mxg, TSH pao s 2,66 na 2,08. ft4 je 14,9 (tabletu sam popila nakon vadjenja). u srijedu sam na kontroli u leptiru.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa to ti je ok, bubi. Moj je TSH 1,83, fT4 14,4 uz terapiju 50/75, ali mi je dr. preporučio da u stimulaciji pijem 75 svaki dan. Valjda se tada više troši. Možda da pitaš i ti svoga doca.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

je, je, narucio me da dodjem prije postupka da prilagodimo terapiju, idem u srijedu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Terapija povecana na 37,5mcg iliti tabletica i pol, ako bude poz beta, javljam mu se s nalazom tsh i ft4, u suprotnom kontrola za 3-4mj. I nikako nije zadovoljan mojim vecernjim aktivnostima...

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

drago mi je da ti je terapija na tragu onog što smo pričale!!!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ej cure
    moze savjet
    prije trudnoce sam imala tsh uvijek oko 3 -3,50
    onda sam pila eutirox 2mj prije ivf zadnjeg , ostala trudna sve znate .....u trudnoci tsh pao ispod 2
    i sad 3mj od spontanog ja isla ponovit tsh da bi pocela ponovo pit eutirox ako je potrebno prije ivf koji planiram u 11mj kad ono 1.95 tsh
    svasta, nikad mi nije bio tako nizak ....od cega je on ostao nizak kao i u trudnoci pitam se ?
    da ponovim opet za mjesec dana ?
    inace on varira zar ne....moze opet skocit na 3 jelda

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Trebala bi uvijek vaditi u istom laboratoriju i da, ja bih na tvom mjestu ponovno izvadila. Ti si po uputi endokrinologa prestala piti Euthyrox? Mislim da većina nas neprestano pije.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ne, po endokrinologu ja uopce nisam nikad ni trebala piti- jer mi je tsh u redu, iako je oko 3
    vec sam ja prestala piti eutirox jer nisam vise trudna ....
    pila sam eutirox po preporuci mpo lijecnika ( tipa aj da probamo i to )
    vadim uvijek u istom laboratoriju

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

crvenkapice, meni TSH jako varira, sve ti je to normalno.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

crvenkapice al ako ti je tsh prije trudnoće oko 3-3,50 mislim da bi trebala bit na nekoj terapiji,meni je moja endokrinologica rekla da bolje da je niži i povećala mi dozu,prije samog postupka sam išla na kontrole tsh a sa mpo dr uopće nisam raspravljala o tome samo sam mu rekla koliki mi je tsh i koju terapiju pijem.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dosta smo o tome pričale ovdje i iskustva su takva da je za MPO najbolje ako je TSH 1-2, ja bih ga češće kontrolirala i našla si endokrinologa koji ima sluha za MPO.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Potpisujem konfuziju, a na tvom mjestu bi izvadila i ft3 i ft4 i antitijela stitnjace da se vidi dal je s njom sve ok..
    Poznajem jos jedan par koji je pio euthyrox (njih oboje) i ona je odmah iduci mj ostala trudna

Uvijek je za trudnocu biti bolje na granici sa hiper ali kod nas hashimotka (koje pijemo prirodne hormone k tome) nije ni to pravilo vec visina ft3 i ft4 a tsh moze biti i 0,06

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sve sam ja to vadila vise puta , sve mi je ok, samo sto tsh varira
    znaci da pijem eutirox na svoju ruku jer mpo dr. veli ne trebam piti i endokrinolog kaze ne trebam piti

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    znaci da pijem eutirox na svoju ruku jer mpo dr. veli ne trebam piti i endokrinolog kaze ne trebam piti
    Promijeni endokrinca. Ja ti mogu preporuciti dr skaru u leptiru, al to je i zg...

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ma nemoj pit na svoju ruku, ja ti idem kod dr.Novak za štitnjaču i jako je dobra ona ti je u kbc split.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Dobra večer.
    evo, prvi put sam tu, pa lijepi pozdrav svima.
    danas sam dobila nalaze hormona štitnjače, Ft4 je 20,1, Ft3 je 5,3 a TSH je 6.

Moja je priča takva da sam prije 3 godine imala izvanmateričnu, dijagnoza je "samo" začepljeni jajovodi, odnosno sada samo jedan jajovod jer su mi drugi tada izvadili. Slijedom toga jedina mi je opcija za začeće IVF (mislim da je to skraćenica, ne da mi se sad ići gledati..), nikakve lijekove ne koristim niti sam koristila, i tek sam sada krenula na ta propisana skupljanja podataka za postupak na koji sam naručena za oko mjesec dana.

Sa štitnjačom imam problema od puberteta, dva-tri puta sam tada vadila iste te hormone i taj TSH je i tada, znači prije oko 20ak godina bio isto tako što graničan, što povišen, ali nikad nisam počela uzimati nikakvu terapiju i tako je to ostalo, evo i do sada, ali sad me iznanadila tako visoka koncentracija.
    Pa sam krenula u istraživanja po internetu - i, naravno, imam što vidjeti

Dakle, moje je pitanje, hoće li to utjecati na početak postupka, mislite li da će me doktor unatoč tome uzeti ili ću morati na dodatne terapije za snižavanje?
    Sutra idem svom običnom liječniku, da li da ga tražim uputnicu i za ta neka antitetijela što čitam da se trebaju izvaditi ako je TSH povišen??

Inače, prije dvije godine sam radila UZV štitnjače koji je bio uredan.

Nekako me sve to skupa užasno živcira i nemam uopće strpljenja za to, tako da se bojim da bih mogla odustati od svega već na samom početku
    Nadam se da doktor neće biti cjepidlaka, nego da će me uzeti u postupak unatoč tome; a drugo još nisam ni napravila, ko zna kakvi su tek ti rezultati...
    Hvala!

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Lajka, nadam se da će tvoj doktor tražiti da sniziš TSH prije postupka (idealan je 1-2) i to ne zato što je cjepidlaka nego zato što su ti s ovakvim TSH šanse za uspjeh slabe. Dobit ćeš terapiju Euthyroxom i ja bih se odmah javila endokrinologu, a bilo bi dobro provjeriti i antitijela.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Lajka, nadam se da će tvoj doktor tražiti da sniziš TSH prije postupka (idealan je 1-2) i to ne zato što je cjepidlaka nego zato što su ti s ovakvim TSH šanse za uspjeh slabe. Dobit ćeš terapiju Euthyroxom i ja bih se odmah javila endokrinologu, a bilo bi dobro provjeriti i antitijela.
    Hvala na odgovoru.
    Dalje: koliko dugo traje taj proces snizavanja? Velim,danas idem svom lijecniku opce prakse, moze li mi on propisati taj lijek? Pitat cu ga i za rndokrinloga,kojem da se narucim?
    Za mjesec dana sam narucena na postupak, a zbog ovog mislim da nema sanse da odmah to i obavim.
    Nevolja nikad ne dolazi sama

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da,po novim pravilima opca praksa dosta i lijeci stitnjacu, al mogu te slati i kod endo u bolnicu. Ovisi o opcoj praksi kako cesto ce te slati i koliko se razumije

Opca praksa ti pise recept za euthyrox. Snizavanje... a par tjedana sigurno. Kazu da se tocno djelovanje doze vidi za 4-6 tj,ali vec i prije bi ti tsh trebao krenuti dolje

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ništa...
    evo, da javim da moj doktor opće prakse uopće nije bio zabrinut zbog takve vrijednosti TSH, rekao je da je to tek granična vrijednost, i da nema potrebe za nekim tabletama, da te tablete povisuju ft3 i ft4 da bi se tsh snizio; a da su mi oni ionako dosta visoki, odn.da nema potrebe da budu još i viši da bi se ovaj snizio. Nije mi htio napisati ni uputnicu za endokrinologa.
    Gin također nije bio ništa zabrinut; uglavnom, obojica su rekli da će o tome odlučiti doktor za oplodnju...
    Tako da preostaje čekanje do toga...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lajka odakle si? preporucam ti da odes privatno kod endokrinologa i potpisujem konfuziju.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Lajka prvotno napisa Vidi poruku
    ništa...
    evo, da javim da moj doktor opće prakse uopće nije bio zabrinut zbog takve vrijednosti TSH, rekao je da je to tek granična vrijednost, i da nema potrebe za nekim tabletama, da te tablete povisuju ft3 i ft4 da bi se tsh snizio; a da su mi oni ionako dosta visoki, odn.da nema potrebe da budu još i viši da bi se ovaj snizio. Nije mi htio napisati ni uputnicu za endokrinologa.
    Joj, blago nama s općom praksom koja zna sve!

I još jedna crtica koja isto tako zorno prikazuje stanje našeg zdravstva. Dođete li vaditi krv u jednu ustanovu i sa sobom imate uputnicu (opće prakse) kojom se traže određene pretrage, oni vam to neće napraviti ako ih nije tražio njihov specijalist, a ne možete doći do njihovog specijalista ako niste obavili pretrage. Pod uvjetom da bi vas sveznajući opći praktičar uopće pustio. Konkretno, radi se o antitijelima... Kvaka 22.
    I onda jedna od zaposlenica tamo glasno prigovara zašto je netko došao vaditi krv nakon samo 6 mj. Euthyroxa.
    Koji smo mi luzeri i krave muzare!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Lajka, TSH trebaš sniziti kao što su cure već i rekle.
    Možda ti i je najbolji put privatni endokrinolog ili dobar MPO-ovac
    koji pazi na hormone...

A ovo oko našeg zdravstva i kafkijanskog procesa oko uputnica
    moja dr opće prakse ni ne zna što su antitijela
    da luzeri smo...ali tko nam je više i kriv za to!

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Potpis na sve što su ti cure već pisale... Moj tsh je bio i oko 7 i oko 4 pa sam morala na terapiju da bi se spustio pa da možemo u postupak. U postupak smo krenuli kad je tsh došao na 1,8... Sretno sa dr. I želim ti da čim prije to riješis i krenes po svoju bebicu!

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

ej cure
    moze savjet
    prije trudnoce sam imala tsh uvijek oko 3 -3,50
    onda sam pila eutirox 2mj prije ivf zadnjeg , ostala trudna sve znate .....u trudnoci tsh pao ispod 2
    i sad 3mj od spontanog ja isla ponovit tsh da bi pocela ponovo pit eutirox ako je potrebno prije ivf koji planiram u 11mj kad ono 1.95 tsh
    svasta, nikad mi nije bio tako nizak ....od cega je on ostao nizak kao i u trudnoci pitam se ?
    da ponovim opet za mjesec dana ?
    inace on varira zar ne....moze opet skocit na 3 jelda
    Ja isto prestala piti eutirox nakon neuspješnog postupka,inače mi ga je dao endokr.dr.Novak,tsh mi je 3,5.To je bilo prije 3 mj.
    Sad isto planiram ponoviti nalaze jer nadam se u postupak kao i ti,11 mj.Da li je netko od vas smršavio od uzimanja eutiroxa?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nešto malo, 1-2 kg.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

i meni je otišlo 2 kg

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

ali sa stimulacijom dobijem 3-4 kg

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
    i meni je otišlo 2 kg
    Ai meni oko 2 kg ali to se odmah primjeti,zato sam i prestala uzimati tbl ali teško mi vratiti te 2 kilice nazad a jedem ajme apetita

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

bok cure!!!
    uz moju dugogodišnju MPO priču i dvije zadnje biokemijske trudnoće sad su mi otkrili i hiperaktivnu štitnjaću. na terapiji sam 1mj. sa tabletama PROPILTIOURACIL 3*1/2 i sad je moj nalaz ovakav:t3 i t4 u granicama normale
    tsh 0,01
    atpo 600 (0-34)

atg 381 (0-115)
    dali neka od vas ima sličnu situaciju i dali je dobila "zeleno svijetlo" da može na MPO???????????? JA PLANIRALA10 mj i sad neznam šta će biti???!!!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Antitijela su ti iznad referentne vrijednosti,
    Primaj terapiju i slušaj liječnika.
    Kod mene je bila slična situacija,
    u postupak sam nakon ponovljenih nalaza i
    terapije Euthyroxom išla nakon tri mjeseca.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sretna, koliko ja znam Euthyrox treba uzimati bez prekida ako se planiraš baviti MPO-om i naravno redovito se kontrolirati. Ja sam isto mršavica, ali mi nije ni palo pamet prestati s terapijom.
    Suzy, ne znam puno o hiperu, ali povišena antitijela u trudnoći nisu dobra vijest. Prolaze kroz posteljicu u prvom tromjesečju i mogu napraviti svašta... Sretno!

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Sretna, koliko ja znam Euthyrox treba uzimati bez prekida ako se planiraš baviti MPO-om i naravno redovito se kontrolirati. Ja sam isto mršavica, ali mi nije ni palo pamet prestati s terapijom.
    Suzy, ne znam puno o hiperu, ali povišena antitijela u trudnoći nisu dobra vijest. Prolaze kroz posteljicu u prvom tromjesečju i mogu napraviti svašta... Sretno!
    Ja sam prestala uzimati nakon neg.bete,pa šta ću sad? Taman planiram ovih dana ponovit tsh,jer plan je 11 mj.u postupak.Inače radila sam uzv štit.sve ok,antitijela su isto ok,samo tsh oko 3,5 .Dr endor.se mislio dugo dali da mi da terapiju i onda mi odredi pola tbl.svaki dan.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prestala uzimati nakon neg.bete,pa šta ću sad? Taman planiram ovih dana ponovit tsh,jer plan je 11 mj.u postupak.Inače radila sam uzv štit.sve ok,antitijela su isto ok,samo tsh oko 3,5 .Dr endor.se mislio dugo dali da mi da terapiju i onda mi odredi pola tbl.svaki dan.
    meni su isto svi nalaz uredni, TSH 3,08 pa sam trenutacno na 37,5mcg euthyroxa, cijelo vrijeme, u smislu pripreme za postupak (pocela sam s terapijom pocetkom srpnja). pocela sam s pola tablete od 25mcg, nije donijelo nikakvu promjenu. endokrinac je rekao da u slucaju pozitivne bete odmah vadim TSH i ft4 i javim se s nalazima.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uzimam Euthyrox 50 mg cijelo vrijeme bez prekida.
    Uzimala sam i tijekom i nakon postupka.
    Isto su mi bila povišena antitijela. Pomaci su za milimetar...
    E, sad moram ponoviti nalaze.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Antitijela ne mozete smanjiti u normalu,ona su znak autoimune bolesti. Sreduju se tsh, ft3, ft4, al ne antitijela,na zalost. Ona su ta koja nam unistavaju stitnjacu

Moja su prije 2 god bila oko 600, sad sam ih opet radila u trudnoci i preko 900 su. Ali sve je ostalo pod kontrolom

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Antitijela ne mozete smanjiti u normalu,ona su znak autoimune bolesti. Sreduju se tsh, ft3, ft4, al ne antitijela,na zalost. Ona su ta koja nam unistavaju stitnjacu
    Točno, ali ima slučajeva kada su TSH i hormoni štitnjače ok, a antitijela povišena. Tradicionalno se tu ne daje terapija, ali mi se čini da je ovdje pisao netko tko je u tom slučaju ipak dobio terapiju.

Vrci, kako često provjeravaš antitijela?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Samo ta dva puta. Endica je htjela vidjeti,kaze da kod visih antitijela zna nakon poroda biti teze dovesti opet stitnjacu u red.
    Znaci vadila sam ih prije negdje 2 god i sad prije par mjeseci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •