Stranica 16 od 23 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1136

Tema: TSH

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Drago mi je da su ti postavili dijagnozu i da si dobila terapiju - nadam se da ce sljedeci postupak biti uspjesan!

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene od endića.. Ispostavilo se da imam hashimoto i dala mi je dr terapiju euthyrox 4 dana 25mg, tri dana 50 mg... Žene jel se od tih tableta deblja?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Na osnovu čega ti je rekla da je dijagnoza hashimoto,samo na osnovu jednog nalaza tsh ili ??

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Na osnovu čega ti je rekla da je dijagnoza hashimoto,samo na osnovu jednog nalaza tsh ili ??
    Na osnovu povišenih antitijela i tsh... Jesi ti imala kakve nuspojave od lijeka?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja nisam imala nikakve nuspojave od Euthyroxa, niti debljanje niti mršavljenje

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sad sam čitala i malo sam zbunjena, svugdje piše da je kod hashimota povišen anti tpo a kod mene je on ok! Anti tg mi je povišen! Jel ima koja od vas povišen taj anti tg i da ima dijagnosticiran hashimoto???

Sent from my iPhone using Tapatalk

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da nije nužno povišen anti tpo, ali je u više slučajeva povišen on nego anti tg.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Imam pitanje vezano za TSH, često se spominje da TSH za postupak mora biti ispod 2, a moj tsh sa zadnjeg nalaza je 2,38 pa me zanima jesu meni manje šanse za začeće i ako ostanem trudna, da li moram ići na terpaiju za snižavanje tsh-a ispod 2? Napominjem da moji mpo-doktori, dva sam promijenila, nisu ništa spominjali vezano za tsh, tj. smatraju da je unutar refer. vrijednosti kao što i je (0,34-5,60), ali mene zanima vezano za postupak? Molim iskusne cure za odgovor!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma takav tsh je ok. trebala bi još provjeriti ft4 i ako je iznad 15 (mada sad može biti i nešto niži jer je zima), to je ok.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Na osnovu povišenih antitijela i tsh... Jesi ti imala kakve nuspojave od lijeka?
    Nema nuspojava,osim što se ne mogu udebljati niti grama od kad ih pijem,a inače nisam sklona debljanju,tako da nema nikakvih promjena.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala frka. Taj ft4 nisam nikad vadila, nitko mi nije sugerirao od dr-a, možda zato što mi je tsh ok, al probat ću sama inzistirat na tome.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

nekad davno sam vadila 1x antitijela stitnjace i bila su negativna ,zanima me jel ona uvijek onda ostaju negativna ili ???

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ako su negativna, ne trebas ponavljati.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja nisam dodala nakon TSH od 3,67 i dva tjedna uzimanja Kelpa, jučer je TSH na 2,5

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure stigao mi je nalaz tsh

TSH 0,79 ( 0,40-5,50) ...cudno,.nikad nisam imala tsh ispod 2,19
    fT4 11 ( 11,5- 22) ......malo nizak ?
    fT3 5,8 ( 2,7 - 6,45)
    T4 ukupni 158 ( 58-161 )

ne koristim nikakvu terapiju, prije ivf tsh bio 2,30 , trudna sam 11tj
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 25.02.2014. at 19:36

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije čudno za tsh, crvenkapice - normalno je da u trudnoći štitna ode prema hiperu i padne tsh. to je inače dobar pokazatelj.
    i meni se dogodilo da je tsh tako pao, a s njim i ft4 (što baš nije uobičajeno) pa mi je dr R rekao da ne treba terapija jer je proljeće/ljeto, ali da bi u zimi dao. možda da se ipak konzultiraš s endokrinologom ili dr. R?

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam dodala nakon TSH od 3,67 i dva tjedna uzimanja Kelpa, jučer je TSH na 2,5
    Prosvijetlite me,šta je to Kelp,ja uzimam eutirox i sa 5,75 za 4 tj.pao na 5,35,uzimam 1 tbl. od 25 mg,i dr mi ne želi pojačati terapiju,popiz....ću kako sporo pada.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Strašna, zvuči odlično, ali napominjam da ja imam i veče padove pod stabilnom terapijom, bez Kelpa.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Prosvijetlite me,šta je to Kelp,ja uzimam eutirox i sa 5,75 za 4 tj.pao na 5,35,uzimam 1 tbl. od 25 mg,i dr mi ne želi pojačati terapiju,popiz....ću kako sporo pada.
    Evo link za Kelp, dosta dobro je objašnjeno.
    http://hr.anhira.com/Alge/kelp.htm
    Posljednje uređivanje od Strašna : 26.02.2014. at 08:41

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Strašna, zvuči odlično, ali napominjam da ja imam i veče padove pod stabilnom terapijom, bez Kelpa.
    Pod "stabilnom terapijom" misliš na Euthyrox?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pod "stabilnom terapijom" misliš na Euthyrox?
    Da, mislim na Euthyrox. Dozu ne mijenjamo, a pod jednom dozom meni TSH dođe u npr. 6 tjedana od 4 do 0,7, pa do 9.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Uh, gadno je to..
    Ja ću svoje opet ponovit nakon nekog vremena. Baš da vidim.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel mogu fragmin i Eutirox zajedno ?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    I mene ovo zanima... Ajmo iskusnjače i znalci :D

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    da, mogu zajedno

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

MOže li se uzimati Kelp u trudnoći, ako je TSH snižen.Nisam to nikada uzimala, pa pitam da li se uzima općenito za štitnjaču ili samo u nekim posebnim situacijama. meni je po novom TSH 0,076 (ref 0,4 -4). Što kažete?

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

evo curke odlucila sam i ja otici endokrinologu na svoju ruku moj TSH je 3.78(0.55-4.78).i doktorica jukic smatra da nema potrebe za terapijom da je to uredno,a priv.ginekolog kod kojeg sam isla tvrdi da treba bit 2 ili manje. zanima me kod kojeg endokrinologa idete? posto sam ja na VV jel mogu kod njih bez obzira sto je doktorica rekla da netreba pa da me nebi i on odpilio sa pricom ak je dok.tak rekla znaci netreba..joooj strasni su ti doktori..ja sljedeci mj.trebam na inseminaciju i sad me taj tsh muci jer vidim da treba biti ispod 2 i sad neznam sta da radim,dajte neki savjet??

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, nadamo se rezultatu kao kod zodijak!! Javim sutra kako napreduju folikuli! Vidim da i tebe muci stitnjaca.. Jel pijes kakvu terapiju?

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

jooj da muci me ta stitnjaca..doktorica kaze da je to uredu jer po pravilu i je unutar ref.vrijednosti al onda sam ovdje na forumu vidjela da cure pisu kako bi trebala bit ispod 2 pa sam pocela razmisljat da to odem provjerit al kao se sad blizi taj postupak rekla sam sad idem na njega pa kak bude ako neuspije onda cu otic endokrinologu tako da jos nisam na nikakvoj terapiji..a ti? kakav je tebi TSH?

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj tsh je jedva mjerljiv 0,005, a antitijela su mi na zadnjem nalazu bila 7500, sto je jako poviseno al meni endokrinolog jos nije htio dati terapiju, moram na kontrolu sljedeci mjesec.. I dr.A je bio iznenadjen sto nissm dobila terapiju, tako da nemam velika ocekivanja od ovog aiha..

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

jooooj pa kako ti nije dao terapiju..di si isla endokrinologu?

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam iz vinkovaca, tako da idem u osijek. Endokrinolog sa VV se slaze sa mojim da mi jos ne treba terapija.. Ako ovaj aih. ne bude uspjesan probat cu ga nagovoriti da mi da terapiju..

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam iz vinkovaca, tako da idem u osijek. Endokrinolog sa VV se slaze sa mojim da mi jos ne treba terapija.. Ako ovaj aih. ne bude uspjesan probat cu ga nagovoriti da mi da terapiju..
    jooj ti doktori,tako je i meni doktorica rekla da je to uredu da nema potrebe bezveze piti terapiju..a sto kazu zasto JOŠ netreba,kad oni smatraju da treba??

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Oni smatraju da je sve ok dok su t3 i t4 uredni! Ma ne znam, moramo se boriti s njima da bi nesto dobile!

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ahaa a ja to jos nisam provjeravala samo kad sam vadila spolne hormone imam taj TSH al nista drugo me nisu slali..a ja se nadam da je dobro kako kazu i da cemo imati puuuno srece..

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Tsh

Zdravka terapiju za sto? TSH ti je u redu, ok malo je snižen ali koliki su ti ft3 i ft4 oni stvarno jesu bitni. (Ja sam na prirodnim hormonima i isto mi je tsh ili 0,09 ili 0,01 ali su mi ft3 i ft4 savrseni)

Sto se tice povisenih antitijela imas ih uvijek ako imas hashimoto i pitanje je vremena kada ce tsh, ft3 i ft4 podivljati.

Moj savjet ti je da pocnes piti 200mcg selena (od solgara ti je odlican oblik selena) i da promjenis malo prehranu izbacis gluten itd. Googlaj malo al mislim da ce ti selen za pocetak biti dovoljan ako je hashimoto u pitanju.
    Posljednje uređivanje od Aerin : 06.03.2014. at 15:57

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Edit: kod nas s povisenim antitijelima su vise ona problem nego TSH jer znaju embrij prepoznati kao strano tijelo i odbaciti ga.
    Aspirin 100 se isto preporucuje kod visokih antitijela

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Oni smatraju da je sve ok dok su t3 i t4 uredni! Ma ne znam, moramo se boriti s njima da bi nesto dobile!

T3 i T4 su u pravilu beskoristan lab. test, bitniji su ft4 i ft3 slobodni hormoni

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Znam Aerin, pisala sam na brzinu pa se nisam dobro izrazila, mislila sam ft3 i ft4, za sada su uredni.. Mislila sam da postoji terapija za visoka antitijela.. Selen kupila i krenula ga piti prije 3 dana(po tvom savjetu) hvala ti!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sorry i sretno moja endokrinologica kaze da se antitijela ne spustaju al to nije istina sretno i neka ti hormoni ostanu ovakvi da ne moras uzimat terapiju

Datum pristupanja
    May 2013

Početno inseminacija 2

Da, prosli puta mi se cesce pisalo nego ovaj. Sve je to normalno

E da i super za octenisept ja sam s plivaseptom dezinficirala ruke pa ispirala jos jednom pod vodom uhhhh

Edit: euthyrox pijes jer ti je tsh bio povisen ili imas hipo ili hashimoto kao i ja?
    Posljednje uređivanje od Aerin : 23.03.2014. at 16:40

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

prvo je bio hiper pa sad hipo..tj jedno godinu i pol koliko pijem E
    antitjela su ok, tak da nemam hashimoto
    prosli mjesec je tsh bio oko 3
    ili mi je ispod donje granice sa puno nula ispred, ili od 3-5, stalno skaće

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kako si bila hiper pa hipo? Super sto ti antitijela nisu visoka jer su ona ta koja otezavaju implantaciju

A sto se TSH pak tice idealan je oko 1. Ja dok moj nisam spustila nisam niti zatrudnila. Non stop su me drzali na tsh 5 dok nisam rekla da zelim bebu i onda smo spustali ispod 2,5

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

prva 2 nalaza tsh-a su bila ispod donje granice pa sam rafila scintigrafiju koja je pokazala povecanu stitnjacu koja je isla u prilog hipera i tako me dr.vodila. nije mi dala.nikakvu terapiju.za 6 mj od toga je tsh bio 3.26 i tada mi je endokrinologica rekla da mozemo na bebu..godinu dana dok je tsh bio nizak smo se pazili jer je dr rekla da ne smijem biti trudna sa tako niskim tsh.
    nakon tih 3.26 poceli raditi i 6 mj nakon toga konttola i tsh 5 i nesto i tada sam dobila E (to je bilo u 9.2012.)
    i od tada ga pijem i od tada me vodi kao hipo.
    spustao se na 3, na opet na nule, pa opet 3.
    svaki put kada dodjem mjenja mi terapiju i svaki put ne valja...a idem njoj 2x godisnje samo
    znaci nikada nije bio od 1-2,5 kako mpo trazi.
    endici idem u vinograsku.
    kako sam.krenula na vv mislila sam.se prebaciti kod njih endokrinoligu ali moj mpo dr. kaze da je ovaj tsh ok i da ne treba nista mijenjati.
    sljedeci mjesec idem endokrinici pa cu vidjeti koliko je tsh.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da.. Inzistiraj na cescim posjetama i vadi krv cesce. Ja sam isla 1 godisnje na kontrolu.
    Cim ostanes trudna isto odmah vadi ft3 i ft4 i tsh. Najbitnije ti je da ti je ft4 iznad polovice tako da beba ima dovoljno

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

rekla mi je da čim zatrudnim odmah dođem
    a ft4 kada sam ga vadila je bio oko 12..što mislim da je premalo
    budem vidjela kaj će mi slj.mj reći.
    Htjela sam te pitati, ti si oba aiha imala sve isto? klomiće? koliki je bio razmak između aiha?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da bilo bi bolje da ti je ft4 visi al opet nisam ja doktor ona ce te najbolje voditi..

Ja sam bila u skroz prirodnim aih-ovima bez icega. Prvi je bio u 10om drugi u 12om. Ne bi radili pauzu ali sam isla na put.

Prvi puta smo radili aih na 21dc tako da je dr mislio da ce 16dc biti dovoljno da pratimo i dalje folikule al ovulacija je bila ranije.

Dobitni aih smo obavili na 10dc.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hormoni stitanjace i tsh u skladu s tim se drugacije ponasaju u trudnoci. Potpuno je fizioloski pad i FT4 i tsh. Laboratorija bi trebalo uz rezultate da izda i granice za trudnice, i to po trimestrima. Koliko se secam (pre 3 godine sam poslednji put bila trudna a godinama imam hipotireozu), vrednost 12 za FT4 je ok u trudnoci.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni je endokrinologica na ft4 od 14.8 pojačala terapiju Euthyrox -a jer je rekla da je idealno da u trudnoći ft4 bude iznad 15. Kada sam došla na kontrolu ft4 mi je bio još niži, čini mi se 13.6, pa mi je opet pojačala terapiju. Slijedeća kontrola mi je za neka dva tjedna pa ću vidjeti kakvo je stanje.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je endokrinologica na ft4 od 14.8 pojačala terapiju Euthyrox -a jer je rekla da je idealno da u trudnoći ft4 bude iznad 15. Kada sam došla na kontrolu ft4 mi je bio još niži, čini mi se 13.6, pa mi je opet pojačala terapiju. Slijedeća kontrola mi je za neka dva tjedna pa ću vidjeti kakvo je stanje.
    Ma zamisli to na KBC-u vodiš? Jer meni je znao biti FT4 i 11 u trudnoći pa mi nisu korigirali terapiju, TSH je uvijek bio do 3, kasnije mi se popeo do nekih 14 i tu je stao sa 75 mg Euthiroxa. Onda mi je nakon poroda TSH otišao u hiper, sad sam opet vadila i čekam nalaze

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Ma zamisli to na KBC-u vodiš? Jer meni je znao biti FT4 i 11 u trudnoći pa mi nisu korigirali terapiju, TSH je uvijek bio do 3, kasnije mi se popeo do nekih 14 i tu je stao sa 75 mg Euthiroxa. Onda mi je nakon poroda TSH otišao u hiper, sad sam opet vadila i čekam nalaze
    Ne, u Puli kod endokrinologa. Meni je TSH zadnjih nekoliko vađenja uvijek oko 1,6. Sad sam naizmjenično jedan dan na 50 mg, a drugi dan 75 mg Euthyrox -a.
    Posljednje uređivanje od dino84 : 24.03.2014. at 10:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •