Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1136

Tema: TSH

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Imam pitanje,sad mi je tsh 3,6 ( ref.vr.od 0,3-5,6),prije mjesec dana mi je bio 4,6 ( ref.vr. od 0,3-3,6),ok.ponovit ću u lab.di sam prije vadila ali nije mi jasno uglavnom su ref.vr.svugdje do 3,6 a idealan tsh je do 2,onda kad je idealan ako su ref.vr. do 5,6?? Ima li tko objašnjenje?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje,sad mi je tsh 3,6 ( ref.vr.od 0,3-5,6),prije mjesec dana mi je bio 4,6 ( ref.vr. od 0,3-3,6),ok.ponovit ću u lab.di sam prije vadila ali nije mi jasno uglavnom su ref.vr.svugdje do 3,6 a idealan tsh je do 2,onda kad je idealan ako su ref.vr. do 5,6?? Ima li tko objašnjenje?
    Mozda ti ovo pomogne, ovo je odgovor meni iz Harnija:

Svi nalazi su u redu (uključujući i malo povišen 17-hidroksiprogesteron), osim što kod planiranja trudnoće ne volimo da je TSH veći od 2,5. Trebali biste se javiti endokrinologu te početi uzimati terapiju Euthyroxom da se vrijednost TSH uskladi s trudnoćom. Radi se o subkliničkoj hipotireozi koja bi mogla smetati kod začeća i koja bi mogla povećati mogućnost za spontane pobačaje prvom tromjesječju. Vjerojatnost za te događaje je mala (nemojte se odmah uplašiti!) ali postoji pa bi bilo dobro da si to posložite.

Ja sam na terapiji od nekih tjedan dana prije trudnoce i biti cu do kraja T.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •