ja mislim da to ne ide baš tako brzo meni je dr. R. rekao da računam nekih 2 mj. do promjene u rezultatima, ali opet svaki je organizam drugačiji
ja mislim da to ne ide baš tako brzo meni je dr. R. rekao da računam nekih 2 mj. do promjene u rezultatima, ali opet svaki je organizam drugačiji
Ja isto mislim da to baš ne ide tako brzo, a opet, s druge strane, mislim da ti niti endokrinolog ne može tako što reći... Nažalost, u ovakvim slučajevima pomaže samo vrijeme i strpljenje.iako, meni osobno je taj period bio najteži...
Crvenkapice meni je spao tsh za manje od misec dana sa istom tom dozom...i isla sam na postupak.
hm, da barem nalaz bude gotov za dan-dva a ne za 7-8 dana , barem ovdje :/
covjek bi znao na cemu je ...
Crvenkapice, ako imaš u blizini neki privatni lab onda ti nalaz bude gotov kroz par sati. Ja sam tako provjerila svoj TSH prije postupka. Mislim da je cijena bila 120 kn.
ok, nemam u blizini , moram u drugi grad u analize , ali ako je gotov za par sati nije ni to lose
ali zar tsh nije jeftiniji privatno ?
Ja sam išla u polikliniku Sunce i tamo imaju u kompletu za taj iznos TSH, T44 i T3. U poliklinici Leptir je 90 kn jedan hormon...
U Breyeru je bilo oko 40 kn po hormonu ako se ne varam.
Što se tiče djelovanja terapije, meni je dr. rekao da računaju 6 tjedana od početka uzimanja terapije kao vrijeme potrebno da sevidi pravo stanje.
upomoc! TSH 3,38 (0,55-4,78) fT4 13,9 (11,5-22,7) anti TG 150 (
Zeza me komp
anti TG 150 (<60)
anti TPO 39 (<60)
Kortizol 463 (119-618)
17OHP 3.8 (0.3-2.4)
pirice, po ovome bi ti trebao eurhyrox zbog anti TGO barem neko vrijeme, a uz njega će ti se i TSH spustiti jer je preporučljivo da prije ulaska u postupak bude manji od 2,5
ako ne možeš doći do terapije, imam neotvorenu kutiju.![]()
jessam
nema problema, ako ti treba, tvoja je.
mogu se spajat samo pred večer-čisto da znaš![]()
Nemojte se igrati. Meni je endic rekao da ako je tsh ok,ne treba uzeti euthyrox radi antitijela. Antitijela se ne mogu "popraviti" tabletama.
A meni je 3mj E25 srusilo tsh s 5 na 0.02.
Uzas mi je onda bilo
pirica mozda da odes privatno kod endokrinologa?
nisu to vitaminski bomboni, nemojte pit na svoju ruku, što vam je?
pa štitnjača djeluje na srce, probavu, sve, hoćete si izazvat tahikardije i nesanicu?
zvala sam endokrinu u vg primit će me bilo koji dan do pola 9 jer sam pacijentica dr T
Ne mislim da je netko dijete, ali vidim nekoliko savjeta o pijenju Euthyroxa na svoju ruku.
Nadam se da ih nitko neće poslušati.
Možda netko ko ima povišen TSH na prilične razine, može objasniti kako izgleda organizam pod hipotireozom:
povišeni šećer, povišeni kolesterol, nakupljena voda, depresija, pretjerana potreba za snom, slabost, bezvoljnost, poremećeni ciklusi....
ako takav organizam euthyrox dovodi u normalu, onda je jasno što radi zdravom organizmu.
cure ne dizite frku lijepo sam napisala da idem endokrinologu, pa nisam blesava
Moja preporuka nije bila uzimati tabl. samoinicijativno.
Vidim da me se krivo shvatilo.
Već ako ne uspije dogovorit termin, a riješi, možda, telefonski...naime, tako ja izbiflam nalaz i vidimo jel treba terapija ili ne.
Srećom meni ne treba, zato imam kutiju viška.
jel tko imao kakve nuspojave od koristenje eutyroxa ?
ja cesto mokrim , pogotovo nocu a nemam upalu mjehura , jel moze bit od tableta ?
Sumnjam da može biti mokrenje od euthyroxa. To su hormoni štitnjače, ne znam kako bi to trebalo utjecati na mjehur... možda više tekućine piješ pa ideš češće na wc
bok,samo da pitam vas iskusne..progesteron mi je 36,2,nmol/L ,21 dc..jel to dobar nalaz,referentne vrijednosti.3,82 do50,6?
Curke,nova sam ovdje.Imam par pitanja u vezi hipertireoze.U sijećnju ove godine saznala sam da imam hipertireozu i od tad sam na terapiji propiltiuoracil 50mg,trenutno 1 tableta dnevno.Zadnji nalaz T4 158,2 TSH <0,05. Nalaz mi je poboljšan,T4 u granicama ali problem je TSH jer nikako da se povisi.Naime ja i muž pokušavamo ostvarit trudnoću oko 9 mjeseci ali ništa.Doktor pretpostavlja da je uzrok hipertireoza i nizak TSH.Da li ima itko ko je ostao trudan u sličnim okolnostima?Koliki zapravo treba biti TSH da bi se ostvarila trudnoća? Hvala na odgovorima
Sta nema stvarno ni jedne curke sa sličnim problemom da mi odgovori![]()
Snelly, ja ti nažalost ne znam no vjerujem da će se već netko javiti tko ima neku pametnu informaciju... U svakom slučaju sretno!
snelly, odi na stranicu http://www.neplodnost.hr/ tamo imaš doktore koji odgovaraju na pitanja pa postavi njima ako ti je toliko hitno
hvalazapravo sam htjela utjehu,savjet neke cure sa sličnim ili istim problemom...ovako se osijećam kao pale sam na svijetu
![]()
Vjerojatno će ti se javiti netko, treba vremena da ljudi pročitaju, inače sa mnom je bila jedna cura u bolnici (u postupku) pa mi je baš spomenula da je imala taj problem ali pored toga i mušku neplodnost, ona je s terapijom tu uspjela podići ali nešto je spominjala da su dosta kasno dr. shvatili i to je nanjelo štetu organizmu( e sad ne sjećam se svih detalja)
snelly85 ja sam imala hipertireozu- istina pred puno godina...Isto sam bila na th tada Favistan tablete,ali je djelovanje isto kao i propiltiuracil i trebalo mi je cca god.dana da se sve sredi i neko vrijeme je bilo ok,ali onda mi je opet štitnjača poludila,pa sam na prijedlog endokrinologa zbog trudnoće išla na operaciju na kojoj su mi izvadili veći dio štitnjače i od tada sam na Euthyrox-u kao nadomjesnu th...Kad su mi počeli problemi sa hiper i kad sam počela piti Favistan endokrinolog mi je rekao da i bolje da ne zatrudnim jer je on toksičan i može imati loše posljedice na bebu...E a kad sam operirala štitnjaču trebalo mi je još skoro godinu dana da nađemo idealnu dozu,da se sve vrati u normalu i da zatrudnim-trudnoća prošla u redu,samo sam svakih 4tj. otprilike vadila hormone,malo smo povisivali dozu i poslije sve ok..U to vrijeme hipertireoze sam imala problema sa baš visokim tlakom,vrtoglavicama,pa bi mi od th za tlak skroz pao i ja skup sa njim ,-)...nervozu i sl. stvari da ni ne spominjem...Ali opet ti je to sve individualno,evo ovo je neko moje iskustvo,pa ako ti bar malo pomogne oko nekih nedoumica bit će mi drago..ne znam šta bi te još zanimalo..mislim da ti je dobar endokrinolog+ ginekolog najvažnije sad...
Hvala curke na ogovorimagoodwitch hvala na informacijama,tak sam si i ja mislila da povišenje TSH traje dosta samo me zanimalo iz iskustva koliko dugo.Vidiš meni moj dr nije rekao da mi nije pametno ostat trudna,rekao mi je da sa tak niskim TSH je teško moguće i da će mi prepsat propiltiuoracil pošto planiram trudnoću,a on se smije piti u trudnoći
snelly to je sve bilo prije 15 god.,možda su se teorije promijenile,ali moj ondašnji endokrinolog je bio stvarno jedan dobar doktor koji je puno znao i obraćao pažnju na puno toga...samo mi je objasnio da ako mi u trudnoći poludi hiper da ću morati na Favistan opet,a obzirom je on toksičan -zbog bebe -morat ću samo najmanje moguće doze uzimati ,pa tko zna kako će to sve izgledati..i znam da sam prve mjesece morala stalno i krvnu sliku vaditi jer hoće na leukocite utjecati...a uvijek možeš potražiti još jedno mišljenje,bar je sad sve dostupnije nego onda![]()
Da pitam tu, možda znate.
Imam hipotireozu i uzimam Euthyrox, jedno vrijeme 25, pa sad več neko vrijeme 50.
Počelo mi lupanje srca, znojenje, zadihanost,... pa sam smanjila na 25 (nisam mogla doči kod dr.), nakon tjedan dana na 25 sam izvadila krv, a TSH ispod donje granice.
Dr. opće prakse, rekao još smanjiti. Jedan dan 25, drugi ništa,...
Kontrolu kod endokrinologa imam za mjesec dana.
Da li se to kome događalo?
8.2 sam pocela sa euthyroxom 25mg tsh 3,57
3tj poslije tsh 2.96
7tj poslije uzimanja euthyrox 2,50
sad sam u postupku
eto kako je islo kod mene ....
Anemona, a da pokušaš dobiti raniji termin? Očito se radi o izvanrednoj situaciji, morali bi te primiti ranije.
Već dugo pijem Euthyrox i događalo se da mi je TSH oko donje granice, ali nikada nisam imala takve simptome.
Curke,stigao je moj novi nalaz stitnjace.T4-116,TSH-0.031.Antitijela su uredna.Nalaz se pogorsao jer je prosli TSH-0.05.Da li se nekome dogadalo da unatoc terapiji tsh pada?Bas me je rastuzio nalaz.Stvarno sam mislila da ce bit boljesad nemogu ni radit na bebi nego cekat kad ce porast tsh.uzas
![]()
Meni je sad nakon poroda loš tsh, pao na 0.045. Primijetila sam nagli gubitak težine (par dana nakon povratka iz bolnice 4kg manje od predporođajne). Prvo sa 100mcg euthyroxa smanjeno na 75mcg (telefonski se čula s dr), a sad u pon kad sam podigla nalaz i otišla na kontrolu smanjeno na naizmjenično 50mcg i 75mcg svaki drugi dan. Nadam se da će se brzo unormalizirati, dr je rekla da mi nesmije naglo smanjiti dozu jer mi je t4-18, što je u granicama normale. Inače, prije trudnoće sam dobro funkcionirala na dozi od 25mcg, a onda u planiranju trudnoće i trudnoći postupno povećavali do 100mcg kako bi se tsh držao na oko 2.5.
svako koliko se kontrolise tsh u trudnoci ?
vec je proslo mjesec dana od zadnjeg vađenja ....sta se zapravo sad u trudnoci gleda tsh , ukupni, ili slobodni ??
jer iako na uputnici lijepo pise izvaditi tsh, ft4 ft3 , u stvari sve , oni meni samo napisu tsh u zadnje vrijeme a ocito je ft4 jako bitan u trudnoci jelda ??
eto pliz ako tko zna