Citiraj franka76 prvotno napisa
ja sam imala transfer prije 11 dana (ivf), jucer sam radila pretrage i tsh mi je skocio na 9,65!!! (prije postupka je bio uredan) dok su T3 2,33 (ref. 1.1-2.8) T4 128 (60-165), imam dijagnozu hashimoto ali nisam nista trebala nista piti jer mi je sve uvijek bilo uredno (eutireoza), sad me je strah pobacaja ili da bebici ne ostanu neke trajne posljedice, da li netko zna koliko je to moguce s obzirom da su T3 i T4 uredni (iako mi nisu radili fT3 i fT4)?
čim utvrdiš trudnoću otiđi kod svog endokrinologa, mora ti prepisati terapiju; ja imam hypot. izazvanu jodiranjem nakon hipert. i uzimam eutyrox 50, dr mi je rekao da u T moram uzimati pojačanu dozu; koliko sam skužila po forumu tsh igra ulogu u ivf, ako je prevelik onemogućava implantaciju, to je povezano sa ostalom terapijom koju uzimaš u postupku; do sada nisi ni mogla dobiti terapiju za snižavanje tsh, kad ti je bio ok; ali ne brini, ako si T , to malo vremena dok ne počneš uzimati terapiju neće štetiti bebi; poznajem trudnicu kojoj je tsh u T bio 80, nakon 15 dana terapije je pao u granicu; u T on zna jako varirati;sad ti je samo bitno da ne smeta pri implantaciji