Prima, ni mene ne bi stavljali na terapiju da nisam u mpo-u jer se, usprkos povišenim antitijelima, TSH još uvijek nekako drži, odnosno najveća vrijednost koju smo uspjeli izmjeriti prije terapije je bila 4,29. Objašnjeno mi je da je moja bolest tek u začecima i da sam "normalna" žena koja se ne bori s neplodnošću, da me još ne bi stavljali na terapiju, već samo više pratili kako se bolest razvija. Jer, jednom kad kreneš s Euthyroxom, on postaje tvoj prijatelj za cijeli život. Međutim, s obzirom na moju povijest bolesti, nisu htjeli riskirati, iako mi terapija nije visoka, 50 mcg/dan.
Ja sam još, nakon prve dijagnoze dr.R.-a, otišla i na Rebro kod dr.Kusačić-Kune na nuklearnu medicinu da imam specijalista baš za štitnjaču koji će me sada konstantno pratiti i ona se u svemu složila s dr.R. Radila mi je i UZV koji je pokazao promjene na štitnjači u skladu s dijagnozom, ali ništa alarmantno. Baš ovih dana moram na kontrolu kod nje nakon 6 mjeseci terapije pa ćemo vidjeti kako sada stvari stoje.
Izgleda da imaš sličnu situaciju kao ja. Ako su i tebi povišena antitijela (a pretpostavljam da jesu ako imaš dijagnosticiran hašimoto), vjerujem da bi te dr.R., da mu odeš, isto stavio na tu preventivnu terapiju.
Evo, baš sam izvukla svoje nalaze. Moj fT4 je u pmol/L, a referentni interval je 10-25. Pogledaj u kojim jedinicama je tvoj fT4 i probaj na internetu iščeprkati koji je odnos tvojih jedinica i ovih koje imamo Jelena i ja pa si preračunaj.
I da, ako se dobro sjećam, postoji tu kod nas na forumu i tema "TSH i antitijela štitnjače", mislim da smo tamo svojevremeno raspravljale o tom fT4 iznad 15 pmol/L.

Još jedan mali detalj. Pričala mi je dr.K-K da kod nekih žena i tako "mala" bolest štitnjače može raditi velike probleme, dok neke žene sa puno razvijenijom bolesti zatrudne bez problema i bez problema imaju urednu trudnoću. Dokaz je i moja kuma koja je prirodno zatrudnila iz prvog pokušaja bez terapije s TSH 8, na terapiju su je stavili tek nakon 2 mjeseca trudnoće (odnosno nakon što je uopće skužila da je trudna), trudnoća joj je više nego uredna i za par tjedana treba roditi. Dakle, ni tu nema pravila.