Prima, na žalost, ne znam ti reći što je točno fT4 i zbog čega je preporučeno da on bude manji od 15. To spada u onaj dio koji mi je dr.R. crtao, a ja baš nisam uspjela razumjeti toliko u detalje (valjda moja inteligencija za biologiju seže do te točke i ne mrda dalje ). Sjećam se samo da mi je crtao neke stanice te neke molekule na njima koje ne mrdaju (T3 i T4, odnosno vezani T-ovi???) i neke molekule koje putuju negdje oko i iz stanica (fT3 i fT4, odnosno slobodni T-ovi???). No, velim ti, nemoj me tu sad uzimati skroz za ozbiljno, vidiš iz priloženog da se i sama na ovom nivou već gubim.
Probaj pročitati što piše na ovom linku što je stavila Pinky, vidim da i tu objašnjavaju kako sve to funkcionira, možda ti uspiješ više toga pokopčati od mene.
Ono što sam ja shvatila dr.R.-a, to je da nije dobro da fT4 bude manji od 15 zbog kvalitete js kod nas koje se pripremamo na trudnoću, a nije dobro ni u trudnoći, no ne znam zbog čega točno tada.
Ja sam bila uvjerena da smo o tome pisale prošlo ljeto na nekoj od tema o štitnjači... Uglavnom, dr.R. je taj koji inzistira na toj granici 15 i koliko znam, i drugim curama koje su bile kod njega je govorio isto.
A što se tvojih nalaza tiče, još uvijek mi nije jasno pa ti i dalje predlažem isto što i danas prije podne: prvo pitaj svog mpo-ovca da ti objasni ako zna, a ako ne, probaj ponoviti nalaz u nekom drugom labu.

Pinky, tvoj nalaz TSH ne šeće ništa neobično. Tako male razlike od nalaza do nalaza su ok. A i ovaj TSH u trudnoći ti je skroz ok jer u trudnoći TSH obično raste. Još uz sve ove ostale hormone i UZV koji su ti ok, ti stvarno nemaš brige u vezi štitnjače. Možeš i dalje svo svoje slobodno vrijeme posvetiti fragminu i bebicama.